Автор Тема: Търсене на самородно злато с VLF апарати  (Прочетена 158098 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Araman

• Ветеран
  • Публикации: 1251
Re: Търсене на самородно злато с VLF апарати
« Отговор #105 -: Юни 10, 2019, 12:00:40 pm »
Имам го от 1 месец и съм го пробвал за 1час на полигон без златинки. Ще го  пробвам на плажа с тънки синдирчета, но чакам синът ми да се оправи, защото беше млако болен.

Нека по-скоро се оправи и всичко остане зад гърба му . И Нека Реченото Бъде Сторено !!! 🙂
Благодаря в аванс за това което писа, къде и как ще го пробваш. Морският плаж е алкална среда... обратно на оруденото, но също толкова важно както и това второто за детекторите.
Ще те помоля отделно ако имаш антично олово (не съвременни съчми или др. олова с разни примеси в тях) да изрежеш или разтопиш малки парченца тънки и горе долу с размер на съчма 2-3мм (имитиращи тънка люспа самородно злато)...и да пробваш с подобни как се чуват на различните дълбочини особено на прибоя, където грунт-баланса пада на 0.
Това ще е и ориентир за теб. Отделно ме интересуват и програмните настройки какви са стандартно...авто(трекинг)/ръчен грунд, треш, гейн, честота (има ли в този режим възможност за избор на честотата) и всичко което е заложено.
« Последна редакция: Юни 10, 2019, 12:12:46 pm от Araman »
"Страхуваш ли се-не го прави. Правиш ли го-не се страхувай!!!"-Чингис хан

https://vbox7.com/play:7e5f6da7ff&start=1

Неактивен diony

• Напреднал потребител
  • Публикации: 151
« Отговор #106 -: Юни 10, 2019, 02:52:28 pm »
Готов е Той малкия, но Майка му не дава да ходи още на плаж. Ето тези клипчета за мен са най добре обобшени всички настройки. Там научих че на парк и поле можвш да сменяш честотите, а на плаж и проспектинг са фиксирани. Разгледай канала и дотс неща ще ти станат ясни. Отделно ще се опитам да намеря олово и да пробвам твоя тест. Ето и канала в ютуб
https://youtu.be/aWiPIqaIOHU

Неактивен беловар

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 146
« Отговор #107 -: Юни 10, 2019, 07:09:08 pm »
При тестовете които правих между ф19 и нокс600 на плажа с разни малки злата като обечки,пиарсинги  с грамаж от 0,4 до 1грам,ф19 направо скрива топката на нокса.С по големи като пръстен,кръст над 1,5гр.нокса  ги хваща уверено на много по голяма дълбочина,но ф19 е с 10инч.сонда.На много уродено ф19 взима превес като по добра дискриминация.Като дълбочина не съм мерил защото след 13-15см нокса монета от 1ев.вече я дава като черно,но това е на много уродено.

Неактивен kronos555

• Ветеран
  • Публикации: 767
  • миндил и железарка
« Отговор #108 -: Юни 10, 2019, 10:24:43 pm »
При тестовете които правих между ф19 и нокс600 на плажа с разни малки злата като обечки,пиарсинги  с грамаж от 0,4 до 1грам,ф19 направо скрива топката на нокса.С по големи като пръстен,кръст над 1,5гр.нокса  ги хваща уверено на много по голяма дълбочина,но ф19 е с 10инч.сонда.На много уродено ф19 взима превес като по добра дискриминация.Като дълбочина не съм мерил защото след 13-15см нокса монета от 1ев.вече я дава като черно,но това е на много уродено.
Нокса можеш да го направиш ф19 ама обратното не става, четете повече и правете проби на терен, фишер платформата е много повърхностна, не става за сериозен детектинг.

Неактивен vladorado

• Старши потребител
  • Публикации: 284
« Отговор #109 -: Юни 10, 2019, 10:33:52 pm »
От 10 дена съм в България но едвали ще мога да пробвам моят Еквинокс800 за злато. Не можах за това кратко време да намеря подходящо място за търсене на златни самородки. Прибирам се в Англия след 4 дена и едва ли ще успея сам да намеря такова място. Търсенето на златни самородки в България ще оостане за след пенсионирането.
Имах повече късмет с монетите, но откакто съм дошъл с металдетектора в България, се чувствам като партизанин от отряда Чавдар - крия се като мишок из горите и се пазя от полицията. 

"Ние сме на всеки километър!"
« Последна редакция: Юни 10, 2019, 10:39:03 pm от vladorado »
Който търси - намира, и после пак търси. Що е то?

Неактивен Araman

• Ветеран
« Отговор #110 -: Юни 10, 2019, 10:48:47 pm »
Нокса можеш да го направиш ф19 ама обратното не става, четете повече и правете проби на терен, фишер платформата е много повърхностна, не става за сериозен детектинг.

С това е имал, с това е сравнявал колегата.
Но, има едно но...Ф19 макар и позициониран като детектор за "монети, реликви, бижута"...в основата си е детектор за голд-проспектинг. От там е и тази разлика при нископроводими обекти с малък грамаж. Предполагам,че и Minelab Gold Monster 1000 ще покаже същите резултати спрямо Нокса...да не кажа,че съм почти на 100% сигурен в това, макар и с този негов аутотрекинг да има известен проблем в по-силно оруденото за което споменава беловар.  Нека се прави разлика между типовете детектори. Интересувах се за Нокса защото исках да знам дали все пак някой се е доближил до универсалният детектор...за всякакъв вид търсене. Видях и новата програма на "Божественият" за голд-проспектинг....е за сега не са се справили  и те с тази универсалност. Явно и Minelab не са. Бъдещето ще покаже в края на краищата дали това ще се случи. А, до тогава, детекторите за голд-проспектинг ще имат едно важно предимство...те ще запазят своето предназначение...категория, клас ако щеш...отделен от този на "монетарните" и точно обратното, макар и  малко по-плитки те ще могат с по-големи сонди  от базовите си да постигат това,което и вторите и най-силният им коз ще е е работата им в орудено и силно замърсено (тук с базови сонди задължително), а на такива места... особено на първото мнозина други...издишат...тотал.
« Последна редакция: Юни 10, 2019, 11:11:35 pm от Araman »

Неактивен Araman

• Ветеран
« Отговор #111 -: Юни 10, 2019, 11:21:48 pm »

Колега беловар, ако не те затруднява и имаш възможност тествай Ф19 с такива цели, но в режим All metals, който е основен и задължителен при търсенето на самородно злато. След което сравни резултатите. Има и едно златно правило в голд-проспектинга...копае се всичко което се чуе наред, а дискриминатор е магнит, който носи търсача (или вграден такъв в някой от инструментите за изкопаване на самородно злато). Отделно...нещо също важно... threshold-а трябва да е достатъчно силен (постоянно жужене,постоянен фон) , но и да не дразни ухото (ако си със слушалки). Слушаш фонът на земята и всяка една промяна е индикация за наличие на сигнал в почвата. Търси бавно и равномерно като сондата почти докосва земята, не я вдигай рязко нагоре  Т.нар. "горещи скали" и разни подобни е възможно да издават звук, но...е мн по-различен от този на златото (ако са в плитка закона), макар и в дълбочина трудно да се определят.
« Последна редакция: Юни 10, 2019, 11:26:48 pm от Araman »

Неактивен vladorado

• Старши потребител
  • Публикации: 284
« Отговор #112 -: Юни 10, 2019, 11:29:33 pm »
Еквинокса Грундира горещи скали с грунт баланс 9 и чува дребни сачми ( може би Nо8?) в цепките на горещата скала! Сигурен съм че ще чуе и дребни златинки. Използвах програма Gold2.
Който търси - намира, и после пак търси. Що е то?

Неактивен VOXYX

• Старши потребител
  • Публикации: 394
« Отговор #113 -: Юни 10, 2019, 11:36:48 pm »
С това е имал, с това е сравнявал колегата.
Но, има едно но...Ф19 макар и позициониран като детектор за "монети, реликви, бижута"...в основата си е детектор за голд-проспектинг. От там е и тази разлика при нископроводими обекти с малък грамаж. Предполагам,че и Minelab Gold Monster 1000 ще покаже същите резултати спрямо Нокса...да не кажа,че съм почти на 100% сигурен в това, макар и с този негов аутотрекинг да има известен проблем в по-силно оруденото за което споменава беловар.  Нека се прави разлика между типовете детектори. Интересувах се за Нокса защото исках да знам дали все пак някой се е доближил до универсалният детектор...за всякакъв вид търсене. Видях и новата програма на "Божественият" за голд-проспектинг....е за сега не са се справили  и те с тази универсалност. Явно и Minelab не са. Бъдещето ще покаже в края на краищата дали това ще се случи. А, до тогава, детекторите за голд-проспектинг ще имат едно важно предимство...те ще запазят своето предназначение...категория, клас ако щеш...отделен от този на "монетарните" и точно обратното, макар и  малко по-плитки те ще могат с по-големи сонди  от базовите си да постигат това,което и вторите и най-силният им коз ще е е работата им в орудено и силно замърсено (тук с базови сонди задължително), а на такива места... особено на първото мнозина други...издишат...тотал.
Братче евала за поста! Може ли да ми отговориш на един въпрос? Става въпрос за стара бангия и на най - силното урудено 0,5гр златна лююспа на дълбочина 3см е сигурен цвят - това как е спрямо модерните VLF апарати? (Просто от любопитство - не съм търсил самородно злато и затова не съм компетентен).

Неактивен беловар

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #114 -: Юни 11, 2019, 07:44:19 am »
колега cronos555 съжалявам,че вчера продадох нокса и не мога да ти направя сравнителен тест на местата където работим.На много уродено нокс 600 ф19 няма как да стане.Лично мое мнение след една година работа с апарата.Тази повърхносна и проста платформа на фишер оборудвана с една антенка 30-25 така добре работи,че още дълго ще има да я гонят другите.Имам възможност и смених 10-12 апарата за 3 год.,като с всеки съм работил поне по 5-6 мес. и поне за сега остава този.Не че нокса е лош апарат напротив,лично аз не съжалям,че го имах,но не е универсален.На плажа и на слаби до средно уродени почви е номер едно.

Неактивен diony

• Напреднал потребител
  • Публикации: 151
« Отговор #115 -: Юни 11, 2019, 10:15:24 am »
На мен ми направи впечатление че високочестотните апарати визирам xp gold max могат да намерят златна обица в стъпките на другите, но и другите могат да намерят сребърни монети в тяхните. То затова все още има сигнали по плажовете :)

Активен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 1525
« Отговор #116 -: Юни 11, 2019, 10:31:35 am »
От 10 дена съм в България но едвали ще мога да пробвам моят Еквинокс800 за злато. Не можах за това кратко време да намеря подходящо място за търсене на златни самородки. Прибирам се в Англия след 4 дена и едва ли ще успея сам да намеря такова място. Търсенето на златни самородки в България ще оостане за след пенсионирането.
Имах повече късмет с монетите, но откакто съм дошъл с металдетектора в България, се чувствам като партизанин от отряда Чавдар - крия се като мишок из горите и се пазя от полицията. 

"Ние сме на всеки километър!"

Welcome To Our Ultimate Reality.

Колега, не се отчайвай. При търсенето на самородки се изисква доста време, търпение, обикаляне и ходене, докато се намери подходящото място с подходящия металдетелтор.

Неактивен kronos555

• Ветеран
  • Публикации: 767
  • миндил и железарка
« Отговор #117 -: Юни 11, 2019, 11:48:21 am »
колега cronos555 съжалявам,че вчера продадох нокса и не мога да ти направя сравнителен тест на местата където работим.На много уродено нокс 600 ф19 няма как да стане.Лично мое мнение след една година работа с апарата.Тази повърхносна и проста платформа на фишер оборудвана с една антенка 30-25 така добре работи,че още дълго ще има да я гонят другите.Имам възможност и смених 10-12 апарата за 3 год.,като с всеки съм работил поне по 5-6 мес. и поне за сега остава този.Не че нокса е лош апарат напротив,лично аз не съжалям,че го имах,но не е универсален.На плажа и на слаби до средно уродени почви е номер едно.
Минах и през макро рейсър който си е фишер ф75, тук на 80% от почвите с голяма антена не можеше да направи земя, по дълбок сигнал го чува само в една посока, какво да им харесвам на фишерите. Жалко че си продал нокса.

Активен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 1525
« Отговор #118 -: Юни 11, 2019, 12:15:55 pm »
Минах и през макро рейсър който си е фишер ф75, тук на 80% от почвите с голяма антена не можеше да направи земя, по дълбок сигнал го чува само в една посока, какво да им харесвам на фишерите. Жалко че си продал нокса.

Колега и аз съм имал Ф75 и след като разбрах, че не става за самородки и го замених с Голд Бъг. Двата металдетектора са коренно различни. Както съм писал и преди, Голд Бъг е много ефективен и успешен металдетектор. Универсален. И е един от малкото ,които стават са търсене на самородно злато. Поздрави.

Неактивен беловар

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #119 -: Юни 11, 2019, 12:57:27 pm »
Не съжалявам,че купих нокса нито,че го продадох.Мисля да изчакам новите модели на минелаб и фишер.Имах ф 75 и т2,но и двата или се грундираха трудно или изобщо и то на ръчен режим със спусака забрави.Ф19 му трябват две три припомпвания да се грундира на същия терен.Дълбочина с 30-25 антена като гледам май е колкото на ф75 така, че какво друго.Поздрави