0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Благодаря за книжката, тя май не е цялата...
Запалихте ми интереса с тази тема и като излизам на разходки в планината и аз гледам с други очи. Тук е много орудено и в основата всичко е скала, има и такива с вулканичен произход, а сега с тези пороища на места е отмило почвата и в скалите се виждат кварцови жили(ще се постарая скоро да направя и снимки). Не съм търсил досега , така че ,ако е възможно дайте съвет как трябва да процедирам . За сонда на металотърсача(F75) предполагам ,че ще е необходима малка 5" и се кара на All Metal на общо основание ? Или да си направя малка сонда за ПИ апарата? Благодаря предварително.
...та да продължа Обаче въпреки твърденията,че районът е беден на руди и благородни метали (самородни),няколко неща ме накараха да му обърна внимание. Първото е много добрата концентрация на парченца пирит,които се намират в деренцето под склона. Второто е една вече позабравена легенда или по-скоро предание,че в една река в близост до това место старите,древните хора са промивали (добивали) злато в руслото и. И третото,което за мен е по-важно е,че през 186...и някоя си година,немски или австрийски инженер-геолог (не му помня името) нает да извърши теренно обследване във връзка с друго,та той посещава находящи се на около 8км от това место пещери,които са били местна забележителност. Когато отива там той забелязва,че освен,че са служили за обитаване от древни времена от хората също така и са разширявани и задълбавани допълнително по-изкуствен начин. Тогава изказва негова хипотеза,че вероятно това са златни мини,които са били обработвани в дълбока древност (може би от траки или други преди тях). И ако това е вярно и има злато нейде навътре из скалите...аз се отказвам,не ми се миньорства