0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Руските АКА ,го разбиха тоя мит ,работейки и на 7 kHz ,след тях не остават нищо.
Е те тези тестове добре ама ги правят все на леки почви Що не ги направят на почви с грунд 82-86 па да се види тогава
Ето го и на моя Голд Бъг сефтето,
С гъдулката която работи на 12 - 18 килохерца се откриват по един грам самородно злато.Намирал съм и няколко по дребни монети (хемиоболи) на аполония по 0,2гр.Те са големи колкото главичката на кибритена клечка.А веднъж попаднах на плитко тракийско погребение с трупоизгаряне ,където ясно си личеше червената горяла пръст на погребалната яма.Намираха се златни късчета колкото барута на кибритена клечка.Ако го изтърве човек ,повторното намиране е трудно.То и аз намерих само няколко парченца и се отказах..Предполагам че правейки златото на толкова малки късчета и разхвърляйки го в ямата,траките са предпазвали погребението от ограбване.Не знам дали този тракийски номер е известен на археолозите ,защото той може да се установи само с металотърсач .
Колега Върбанов сребърните предмети прецакват ли се като са под вода. Дали бронзовите неща няма да се запазят ако са се задълбали в тинята. От десет години се говори че ще точат язовира и ще правят разкопки но не ми се вярва.
Защо така мислиш? Правени са тестове на всякакви почви. Ето един тест на SDF - двучестотния апарат на АКА, в Крайморие: Там където всички апарати издъхват, за тоя модел на АКА тамошната почва е като прозрачна. Каквото е във въздуха, такова и в земята, без никаква разлика. Работи на 3kHz и на 12kHz едновременно.Надавам се до тазгодишния събор да е пуснат серийно и да могат всички да го видят.