Автор Тема: Търсене на самородно злато с VLF апарати  (Прочетена 154388 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен deultum

• Тестова група
  • Напреднал потребител
  • *
  • Публикации: 197
Re: Търсене на самородно злато с VLF апарати
« Отговор #15 -: Март 14, 2014, 06:52:31 am »
Руските АКА ,го разбиха тоя мит ,работейки и на 7 kHz ,след тях не остават нищо.

Колега тука нещо ги прехвали руските апарати , на събора в Бургас руснаците се чудеха каква е тая почва че не им работят апаратите !

Неактивен borisla123

• Старши потребител
  • Публикации: 373
« Отговор #16 -: Март 14, 2014, 07:18:56 pm »
За самородно злато не знам как са ,оба4е виждам какво правят на тестовете в сравнение с някои прехвалени марки. Най- вероятно с малката антена акато ще заси4а и пар4енцата самородно злато.

Неактивен mario321

• Старши потребител
  • Публикации: 352
  • for gold nuggets
« Отговор #17 -: Март 15, 2014, 09:37:43 am »
Е те тези тестове добре ама ги правят все на леки почви  ???
Що не ги направят на почви с грунд 82-86 па да се види тогава  ;D

Неактивен NUCO

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 110
  • Фишер- Златна буболечка
« Отговор #18 -: Март 15, 2014, 06:49:32 pm »
Ето го и на моя Голд Бъг сефтето, :)
 :) :)

Активен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 1457
« Отговор #19 -: Март 15, 2014, 09:24:53 pm »
Е те тези тестове добре ама ги правят все на леки почви  ???
Що не ги направят на почви с грунд 82-86 па да се види тогава  ;D
Защо така мислиш? Правени са тестове на всякакви почви.
Ето един тест на SDF - двучестотния апарат на АКА, в Крайморие:

Там където всички апарати издъхват, за тоя модел на АКА тамошната почва е като прозрачна. Каквото е във въздуха, такова и в земята, без никаква разлика. Работи на 3kHz и на 12kHz едновременно.
Надавам се до тазгодишния събор да е пуснат серийно и да могат всички да го видят.

Неактивен deso

• Тестова група
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 543
« Отговор #20 -: Март 16, 2014, 11:35:44 am »
Ето го и на моя Голд Бъг сефтето, :)
 :) :)

Ново оборудване и още злато ... ;D ;D ;D . Е па...толкова удоволствие на куп не дава никое друго хоби .
 Новата самородка трябва да означава ,че първата не е била случайна и потвърждава ,че си на правилното място .
 Сефката от Ф5 си я пази ,работи и на Голд Буга.

Неактивен deso

• Тестова група
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 543
« Отговор #21 -: Март 23, 2014, 03:43:39 pm »
Отдаван се оглеждах за нещо подобно ,че да си помагам за ваденето на най-дребните сигнали .Обикновено малките лопатки са все метални .Днес на един пазар попаднах на тази ,долу от снимката .От хубав ,здрав материал е и дори ще  става за копане ,ако е още влажна почвата.
 Има си и мерки за дълбочина в сантиметри и инчове  ;).

Неактивен Bai Did

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 16
« Отговор #22 -: Април 02, 2014, 12:21:36 pm »
С гъдулката която работи на 12 - 18 килохерца се откриват по един грам самородно злато.Намирал съм и няколко по дребни монети (хемиоболи) на аполония по 0,2гр.Те са големи колкото главичката на кибритена клечка.А веднъж попаднах на плитко тракийско погребение с трупоизгаряне ,където ясно си личеше червената горяла пръст на погребалната яма.Намираха се златни късчета колкото барута на кибритена клечка.Ако го изтърве човек ,повторното намиране е трудно.То и аз намерих само няколко парченца и се отказах..Предполагам че правейки златото на толкова малки късчета и разхвърляйки го в ямата,траките са предпазвали погребението от ограбване.Не знам дали този тракийски номер е известен на археолозите ,защото той може да се установи само с металотърсач .  8)
Може би си попаднал на остатъци от златен накит, унищожен след изгарянето.Инъче съм съгласен, че археолозите изпускат разни дреболийки.Когато бях на разкопки през 2007 година на Трапезица, ръководителят ми ме пусна да преслушам с машина изхвърлената пръст от разкопките.Само в горният и слой намерих над 60 монети, сребърен пръстен и едната страна на кръст енколпион.Тъй като пръста беше тонове и се сипеше надолу по склона, само може да се гадае какво още е заровено.Пак на сьщото място ме пуснаха да претърся уж разчистено болярско жилище, подът беше направо върху скалата.В неравните и части имаше останала неизчистена пръст, в която открих разпилени на площ около квадратен метър 17 сребърни гроша, осталата част от съкровището беше изрината от археолозите, които не ползваха металотърсачи поради някакви си техни предрасъдъци.
Относно темата за търсенето на самородно злато си мисля, че няма никакъв проблем златинка или по голяма люспа да бъде открита с VLF апарат, защото с моя съм откривал изключителни дреболийки.

Неактивен vvarbanov

• Ветеран
  • Публикации: 1247
  • Вар Баний
« Отговор #23 -: Април 02, 2014, 05:29:12 pm »
Не знам как трябва да изглеждат стопените части на златни предмети.Дали не трябва да са с различна големина?Еднаквата големина на парченцата които намерих(друг търсач събра доста повече в кибритена кутийка) ме накараха да предположа че нарочно са направени такива.Сега ми хрумна  че може да са били стопена позлата от предмет.В тоя район на няколко стотин метра бях намерил стопена златна бучка в която се виждаха части от друг метал.Занесох я на златар който я стопи и отстрани механично боклуците ,та остана 12 грама.Чак сега се сещам за нея ,милиционерите през 1986 г при обиска ми я опънаха с други златни монети.Като не ползват металотърсачи при разкопки ,археолозите в зависимост от големината на предметите изпускат около 50% от тях.Търсил съм на находка където те са пресявали пръста и бяха намерили 200 бр. денари и антониани.След години аз намерих още толкова монети на това място.Като на 5-7 метра имаше втора находка от 650 антониана и денара и тя ударена и разпиляна от трактора като първата.В Плиска изхвърлиха по голямата част от находка солиди ,а в русенско републики.Търсачи са ми разправяли как са намирали в изхвърлената от разкопки пръст статуетки ,цели стъклени чаши и глинени лампи.Представям си колко нещо е останало в потопения Севтополис.Там бронзовите предмети и монети са умрели вече , сребърните са още топли ,но на златните не им пречи, те си дишат спокойно под водата.
Най добрия приятел на иманяра е лопата.

Неактивен borisla123

• Старши потребител
« Отговор #24 -: Април 02, 2014, 10:43:14 pm »
Колега Върбанов сребърните предмети прецакват ли се като са под вода.  Дали бронзовите неща няма да се запазят ако са се задълбали в тинята. От десет години се говори че ще точат язовира и ще правят разкопки но не ми се вярва.

Неактивен borisla123

• Старши потребител
« Отговор #25 -: Април 02, 2014, 10:46:42 pm »
Явно вече са обрани находките. Като слушам какво е било едно време направо съжалявам че не съм се занимавал с такива работи. Аз съм бил келеш още де . Сега ако на излет намерим 6-7 монети се радваме все едно сме открили находка :(

Неактивен vvarbanov

• Ветеран
  • Публикации: 1247
  • Вар Баний
« Отговор #26 -: Април 03, 2014, 04:00:20 am »
Колега Върбанов сребърните предмети прецакват ли се като са под вода.  Дали бронзовите неща няма да се запазят ако са се задълбали в тинята. От десет години се говори че ще точат язовира и ще правят разкопки но не ми се вярва.
Като паднеше Дунав ходехме да сеем на "Апиария" ,защото нямахме още металотърсачи.При високо ниво водата промива брега и отлага монети,пръстени,геми,статуетки в ивица от пясък,керамика и камъни.Понякога се намираха по тридесет монети в едно сито.Повечето не струваха нищо ,дребни с налепи,корозирали бронзови монети с опадала от водата патина.Сребърните ставаха,златна монета само един приятел намери ,но излизаха пръстени ,телчета и други златни части.Нищо му няма на златото във водата.И на някаква друга река ходих където находка бобчета бяха паднали във водата.Монетите нямаха никаква патина и блестяха като златни.Та първата ми изкара акъла.
Сигурно и сега може да се намери находка или по големи разсипи с монети.Най много съм намирал 200 единични монети за един ден.Но бяхме с един приятел който копаеше.Това са много копки за сам човек ,то има и олова,боклуци ,хубаво че някои работи бяха отгоре.От гръцките монети съм намирал четири находки за един ден.Малки кесийки от 25 тетрадрахми и драхми,4 иструса,12тетрадрахми и 3 пак тетрадрахми.Терена беше скоро терасиран и сигурно щях да намеря повече ако копая ,но имаше достатъчно отгоре и само търсех.След години минах на това място и видях че някои са намерили още една находка.На един склон варненско попаднах на място 30 на 10 метра с петнадесетина малки находки от 5 -50 броя.Пак гърции, диоболи,тетраоболи,иструси,бобчета,тетрадрахми и драхми.От римските съм намирал до 3 находки за един ден ,денари и антониани.Аз май съм писал за този случай във с.Вировско.В с.Димча бях попаднал на 2 000 денара ,но съм намирал и няколко пъти по големи находки.В Дели ормана по някои селища се намираха по 10 денара и 10 колонии всеки ден.Тия неща ми ги инкриминираха през 1986 година.Абе имаше монети ,някои работи съм забравил и може да не са съвсем тъй ,но в общи линии... :D
« Последна редакция: Април 03, 2014, 04:09:23 am от vvarbanov »
Най добрия приятел на иманяра е лопата.

Неактивен Pontos

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 62
« Отговор #27 -: Април 03, 2014, 03:00:49 pm »

Там където всички апарати издъхват, за тоя модел на АКА тамошната почва е като прозрачна. Каквото е във въздуха, такова и в земята, без никаква разлика. Работи на 3kHz и на 12kHz едновременно.
Надавам се до тазгодишния събор да е пуснат серийно и да могат всички да го видят.

Уважавам всяко мнение и коментари, но при условие, че присъствах две поредни години на въпросният събор, не мога да се съглася напълно с написаното....! Първата година беше нещо като премиера за "братушките" и си заминаха с твърдото обещани да направят точно такъв апарат, като за точно такава почва..., като разбира се на следващият събор показаха, че са изпълнили обещанието си, но явно до колкото им се отдава - поне до сега.... наистина апарата показва много - добри качества, но с нищо не превъзхожда някои от по известните марки, та камо ли до "прозрачност на почвата", надявам се да сме живи и здрави до следващият събор и наистина видим това което очакваме от въпросният апарат в серийно производство с качество, и на достъпни цени!  Успех!

Неактивен maas7eer

• Напреднал потребител
  • Публикации: 186
« Отговор #28 -: Април 03, 2014, 10:57:57 pm »

Кога ще е тазгодишния събор

Неактивен Pontos

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 62
« Отговор #29 -: Април 04, 2014, 10:21:41 am »
Предполагам, че ще е в началото на септември - както обикновено