0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.
Братче евала за поста! Може ли да ми отговориш на един въпрос? Става въпрос за стара бангия и на най - силното урудено 0,5гр златна лююспа на дълбочина 3см е сигурен цвят - това как е спрямо модерните VLF апарати? (Просто от любопитство - не съм търсил самородно злато и затова не съм компетентен).
На мен ми направи впечатление че високочестотните апарати визирам xp gold max могат да намерят златна обица в стъпките на другите, но и другите могат да намерят сребърни монети в тяхните. То затова все още има сигнали по плажовете
Може би най универсален апарат е Спектра в3 има програми за злато и за монети.
Няма как да ти отговоря на този въпрос, друже.Трудно е така поднесен. Няма да е обективно.Няма как да сравня твоят детектор с фабричен класически "монетар", например.Има няколко други неизвестни също. Не знам доколко това най-силно орудено всъщност е силно орудено? Ако наистина е така (силно орудено, хипотетично),то доста фабрични и правени "монетарни" няма да работят добре или всичко що е цветно дори в плитка зона би трябвало да им го дава черно. Да не говорим,че при висока степен на оруденост (както я разбирам ) ,повечето не биха успели да се грундират.Относно самородката...0,5гр. си е сравнително голяма и лесна цел за голдетектор и...ако е люспест тип (тънка) с карати между 21-23...доста трудна цел за "монетари" особенно пък в терен с оруденост над средната. Всичко е мн относително.Сега за т.нар. "бангии".Има, макар и по-рядко срещани, такива аналогови наше производство, които направени с работна честота 12-18..19кхца се справят учудващо добре на подобни терени. Пак казвам...рядкост са. Щом твърдиш,че твоят е такъв, предполагам и сондата ти е ок. 27-28см, и си чул такава цел (нископроводима) в тежък терен...не се разделяй с нея !!! Това си е точно от тези уникати за които пиша. Сега веднага ще ти дам и пример за нещо подобно.Мой познат от средногорието, който от години преживява с търсене на самородно злато основно с металдетектор (и по-малко с улеи,драги) използва една стара наша аналогова "бангия" която е излязла много сполучлива и единственото което е "тунинговал" по-нея било по-малка сонда...тип "златарска". Същият наскоро се е сдобил и с Minelan Gold Monster 1000, но...по негови думи пред общ приятел (не съм го чул лично), старата наша бангия вършела същата работа само дето нямала дисплей" за улеснение. Дори предпочитал често нея пред Монстер-а.Изводите си направи сам. Това от мен. Съжалявам,че не можах да ти отговоря конкретно за твоят уред. Поздрави !!!
по-нагласено намрине на самородка, не съм виждал