0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
Имам го от 1 месец и съм го пробвал за 1час на полигон без златинки. Ще го пробвам на плажа с тънки синдирчета, но чакам синът ми да се оправи, защото беше млако болен.
При тестовете които правих между ф19 и нокс600 на плажа с разни малки злата като обечки,пиарсинги с грамаж от 0,4 до 1грам,ф19 направо скрива топката на нокса.С по големи като пръстен,кръст над 1,5гр.нокса ги хваща уверено на много по голяма дълбочина,но ф19 е с 10инч.сонда.На много уродено ф19 взима превес като по добра дискриминация.Като дълбочина не съм мерил защото след 13-15см нокса монета от 1ев.вече я дава като черно,но това е на много уродено.
Нокса можеш да го направиш ф19 ама обратното не става, четете повече и правете проби на терен, фишер платформата е много повърхностна, не става за сериозен детектинг.
С това е имал, с това е сравнявал колегата. Но, има едно но...Ф19 макар и позициониран като детектор за "монети, реликви, бижута"...в основата си е детектор за голд-проспектинг. От там е и тази разлика при нископроводими обекти с малък грамаж. Предполагам,че и Minelab Gold Monster 1000 ще покаже същите резултати спрямо Нокса...да не кажа,че съм почти на 100% сигурен в това, макар и с този негов аутотрекинг да има известен проблем в по-силно оруденото за което споменава беловар. Нека се прави разлика между типовете детектори. Интересувах се за Нокса защото исках да знам дали все пак някой се е доближил до универсалният детектор...за всякакъв вид търсене. Видях и новата програма на "Божественият" за голд-проспектинг....е за сега не са се справили и те с тази универсалност. Явно и Minelab не са. Бъдещето ще покаже в края на краищата дали това ще се случи. А, до тогава, детекторите за голд-проспектинг ще имат едно важно предимство...те ще запазят своето предназначение...категория, клас ако щеш...отделен от този на "монетарните" и точно обратното, макар и малко по-плитки те ще могат с по-големи сонди от базовите си да постигат това,което и вторите и най-силният им коз ще е е работата им в орудено и силно замърсено (тук с базови сонди задължително), а на такива места... особено на първото мнозина други...издишат...тотал.
От 10 дена съм в България но едвали ще мога да пробвам моят Еквинокс800 за злато. Не можах за това кратко време да намеря подходящо място за търсене на златни самородки. Прибирам се в Англия след 4 дена и едва ли ще успея сам да намеря такова място. Търсенето на златни самородки в България ще оостане за след пенсионирането. Имах повече късмет с монетите, но откакто съм дошъл с металдетектора в България, се чувствам като партизанин от отряда Чавдар - крия се като мишок из горите и се пазя от полицията. "Ние сме на всеки километър!"
колега cronos555 съжалявам,че вчера продадох нокса и не мога да ти направя сравнителен тест на местата където работим.На много уродено нокс 600 ф19 няма как да стане.Лично мое мнение след една година работа с апарата.Тази повърхносна и проста платформа на фишер оборудвана с една антенка 30-25 така добре работи,че още дълго ще има да я гонят другите.Имам възможност и смених 10-12 апарата за 3 год.,като с всеки съм работил поне по 5-6 мес. и поне за сега остава този.Не че нокса е лош апарат напротив,лично аз не съжалям,че го имах,но не е универсален.На плажа и на слаби до средно уродени почви е номер едно.
Минах и през макро рейсър който си е фишер ф75, тук на 80% от почвите с голяма антена не можеше да направи земя, по дълбок сигнал го чува само в една посока, какво да им харесвам на фишерите. Жалко че си продал нокса.