Анкета

Какво ще направите ако извадите златен солид/ауреус?

В 7 дневен срок ще го предам в музея както гласи закона
9 (8.3%)
Ще си го оставя и ще чакам да дойдат бели времена
63 (58.3%)
Веднага ще го продам
16 (14.8%)
Ще го заровя обратно в дупката
10 (9.3%)
Нещо друго (напишете го в темата)
10 (9.3%)

Общ брой гласове: 106

Автор Тема: Анкета - Какво ще направите ако извадите златен солид/ауреус?  (Прочетена 145481 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен гущера

• Старши потребител
  • Публикации: 345
E то затова в анкетата питането е за златна пара - нещо което е рядко, но не е чак толкова невъзможно за намиране. Скъпата предметна археология е съвсем друга бира която се явява малко частен случай в сферата на вероятностите, и  едва ли ще е правилния критерии за изследване на нагласите в средите ни каквато е целта на анкетата. Между другото рядкото не винаги е супер ценно, за пример ей този ауреус които е в публикацията към която е даден линк по-горе. Хубава пара, кофти качество. То тук всеки го знае де, забележката е към незапознати гости на форума които са чели разни бомбастични новини, че със всяка стара златна монета едва ли не ще си оправиш живота.

[/quote
Злато съм вадил 2-ти ама турция-някак си недоволно изненадан бях!! >:( 8)за друго ми плаче душицата клета ;)
Hard & Heavy
Музиката изгражда характер!!!

Неактивен stan960

• Ветеран
  • Публикации: 934
-Както го каза Вальо:-Трудно но не и невъзможно -Да си призная целта на темата не ми е много понятно вода в коя мелница налива но нека дам малко криле на младите мечатели -Едно време по нашенско когато се включиха мутрягите в занаята почти немаше група с риголвач която да не е намирала златна пара -Случваше се да чуем че по некой път гърнето с бело е било посолено с жълто -Когато изтърбушиха Рециария също се чуваше че нерядко излизали златни монети -Иначе най вече се чуваше че едно време аурите са срещали по така наречените легионерски тип селища,пътни станций,войнишки лагери,вили тип Рустика и т.н. а пък соленойдите излазяли повеке по калетата на високото,дали по светло или по тъмно като самодивите не съм питал............................................ ;) -Така че дерзайте кат вика кака ви Джони ''Къртици на късмета'' -Надеждата последна умира............................. ;D ;D ;D
« Последна редакция: Януари 24, 2014, 09:33:56 am от stan960 »

Неактивен стрела

• Напреднал потребител
  • Публикации: 223
за младите мечтатели маи останаха само ръждясали консервни кутии вече и пирони и лемежи не останаха

Неактивен vvarbanov

• Ветеран
  • Публикации: 1249
  • Вар Баний
Отдавна се каня да напиша нещо за патриотизма.Всеки народ си има неговите национални герои и ние си имаме Ботев ,Левски........и се гордеем с тях.Друг е въпроса дали те биха се гордели с нас.Още през соца ми направи впечатление големия напън и журналистическо облъчване всички да станем патриоти и да работим и даваме почти всичко без пари на държавата.То не бяха ленински дни ,не бяха димитровски съботници ,санитарни полудни и вече взех да ги забравям какви имаше още.Сега напъна продължава с "Да изчистим България за един ден",да дарим за "Българската коледа"(то и тя била незаконна и незаконно харчила парите) да дарим солиди ,гърнета и де що намерим безплатно.Даже по време на война единици са тия които проявяват патриотизъм и получават медали за изявен героизъм.Сега в мирно време искат всички постоянно да го правим и говорят за Левски.Не съм чувал обаче, Левски да е намерил солид и да го е занесъл в конака на заптиетата.Нито Ботев да е предал гърне с денари на везира на културата.
 Тоя патриотизъм важи само за простия народ . Толкоз правителства се изредиха ,не можа ли някой министър ,депутат или прокурор да намери някой солид и да го предаде на държавата?Все някой земеделски министър на око трябваше да намери поне денар или врътка в някоя нива.Ами депутатите не намират ли антични монети в сандъците на бабите си ,защо не ги регистрират?Ще кажеш че сред управляващите няма нито един иманяр или колекционер и никой няма нито едно асче или костадинка.

Неактивен stan960

• Ветеран
-Браво бае Върбанов,вдъхнови мъ................-И викам Я под патоса на това въодушевление да земе а създадеме една турско-циганска партия,име все некво ша измислим -Така мисла ш си решим проблемите веднъж завинаги -Турци и цигане са окупирале центъра на София и просат на салмъ -Полиция и Закон нема-Гражданите от български пройзход се възмущават и се обаждат на полисмените който в случката и они не са виновни момчетата,идат от време на време а им напишат некое предупредително-поредно протоколче и толкоз-Зер ората Права имат,безработни са,гладни са(зер ние сме наранени) -Та дайте най накрая а са вземем у ръце и ние бъгарете а ни причислат къмто турските и циганските граждане който са с Европейски права и никой не смее ги бутне та да са ратисаме най накрая.........................................

Неактивен Petronii

• Ветеран
  • Публикации: 743
-Браво бае Върбанов,вдъхнови мъ................-И викам Я под патоса на това въодушевление да земе а създадеме една турско-циганска партия,име все некво ша измислим -Така мисла ш си решим проблемите веднъж завинаги -Турци и цигане са окупирале центъра на София и просат на салмъ -Полиция и Закон нема-Гражданите от български пройзход се възмущават и се обаждат на полисмените който в случката и они не са виновни момчетата,идат от време на време а им напишат некое предупредително-поредно протоколче и толкоз-Зер ората Права имат,безработни са,гладни са(зер ние сме наранени) -Та дайте най накрая а са вземем у ръце и ние бъгарете а ни причислат къмто турските и циганските граждане който са с Европейски права и никой не смее ги бутне та да са ратисаме най накрая.........................................

Бае ти Върбанов, баш точно си го каза, при толкова богата държава на антични богатства  :D, как така въобще няма дарения на музеите от онбашиите.
А ти не лъжи хората, че се намират златни по 15000 под път и над път, че наистина ще повярват невежите на пропагандата, че ние така наречените "иманяри" въртим милиарди левове. Аз за толкова години, само един знам да е взел толкова паре, и то за много редка, другото ако се намери на пет години по една за 1500,  скачай до небето, никой нема да ти даде да забогатяваш туко-така, печелби трупат прекупвачи и свързани с властта.

;D

Неактивен tarsac75

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 71
  • смядовска 2
колеги ??? до 1 април има още време..................... ;D ;D ;D ;D ;D ;D 8) 8) 8) 8) :P

Неактивен stan960

• Ветеран
-Това беха примерни пожелателни цифри Петроний,друже: 8)-Иначе я знам че ако зависи от прекупвачи и археолози цените нема да са и в твоят диапазон -Просто на ората им са ще все да има глупаци и некой глупак да им подарява най вече без паре а ако пък не може да е за малко паре............................................. ......... ;) ;D

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 3203
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
To цифрите са полезни и в друга насока, да кажем като пример за двоен аршин при едно евентуално либерално законодателство позволяващо откупка от частни лица, дето всички уж подскачаме за него.  Щото тоя изтъркан ауреус бае Станчо на мен и теб ще го оценят на 1000-2000 лева, а на нашия човек в далаверата ще го оценят на 20 бона.
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори

Неактивен Джони

• Ветеран
  • Публикации: 1395
  • Таен агент с АКА Сигнум MFT
To цифрите са полезни и в друга насока, да кажем като пример за двоен аршин при едно евентуално либерално законодателство позволяващо откупка от частни лица, дето всички уж подскачаме за него.  Щото тоя изтъркан ауреус бае Станчо на мен и теб ще го оценят на 1000-2000 лева, а на нашия човек в далаверата ще го оценят на 20 бона.

И това е вярно. Особено за България. Даже и да се стигне до там, което аз не вярвам, не позволят ли да има независими експертизи и да можеш да оспорваш експертизата, абсолютно нищо няма да се промени, щото пак никой няма да рискува да носи в музея.
Между другото, музеите и сега купуват, но става със свои хора, и естествено не денарчета и солидчета.
« Последна редакция: Януари 25, 2014, 09:07:33 am от Джони »
Монетата винаги има две страни.

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 3203
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
Между другото текущия резултат от анкетата ( видим е от администрацията без естествено да се знае кой как е гласувал) е много интересен  :)
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори

Неактивен Affazel

• Напреднал потребител
  • Публикации: 215
Между другото текущия резултат от анкетата ( видим е от администрацията без естествено да се знае кой как е гласувал) е много интересен  :)
Само не казвай че най-много са гласували за варианта " Ще го заровя обратно в дупката"   ;D ;D

Неактивен Иваил

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 71
  • Прогонен
Целите ми не са свързани с намиране на исторически артефакти, но ако случайно попадна на някакви хубави антични монети от какъвто и да е метал, то най-вероятно ще реша да си правя колекция и в никакъв случай не бих го споменал това в публичното пространство, защото съм убеден, че или тайните служби, или мафията ще ме надушат и ще си имам големи проблеми.  :(

Неактивен Петър84

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 26
От нашето хоби някой хора направиха доста пари.

Неактивен maas7eer

• Напреднал потребител
  • Публикации: 186
От нашето хоби ако някой е направил пари то от политиците не остана един беден.А пък колко пари са направили от нашето хоби то всеки може и сам да си прецени