0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Благодаря ви, в понеделник ще си поръчам тази машина.От шуменския край съм, село Ивански(Злокучен), на 15 км южно от Шумен, по пътя за ришкия проход. Шишовете не са в цялото землище, а по пътишата които водят към селата Салманово и Суха река. Ако някой има интерес да обикаля натам-да ми звънне да му опбясня по кои пътища слагат тези шишове. телефона ми е 0898 9четири2 пет41Извинявам се за формата на телефона, но съм си патил от изписване само с цифри, та затова.
............. в нашето землище по черните пътища някой долен човек набива метални шишове за да се пукат гумите на колите. Говори се, че е гъбар(трюфелджия) който иска така да откаже конкуренцията да ходи с коли в "неговия" периметър. .............................
... Шишовете не са в цялото землище, а по пътишата които водят към селата ...
А шиша представлява следното-на една желязна планка, примерно 100х30 мм отдолу е заварен един по голям гвоздей....
...Мини валяче като това може да си направиш от голям стар пожарогасител и две шини...
при трюфелите се водят истински войни.
Нека бъдем хора за 5 минути! В случая говорим за парче желязо шина около 10/3 см и поне 50-100 грама желязо което е "огромна" цел според мен за металодетектор произведен последните 25 години, тук никой не търси монета от цветен метал закопана на 25-30 см!. От друга страна говорим за коларски път, това не е прав асфалтов път а е коловози, дали ще ти подскочи от камък, от това че релефа не е ОК няма как да разбереш така, че това с пожарогасителя някак не е ОК пак имаш редовно да слизаш и оглеждаш. Такива шишове и резачки на гуми (заточена е шината) ползват трюфелджии и "еколози" които "пазят горите от изсичане" тук мога да кажа и друга версия какво и от кого пазят ама не е за този форум. Въпроса е, че май само рамка се справя относително добре за да го засече.
... Днес излязох с машинката, и имам улов-7 броя шишове. ....Машината е mine lab intrepid. Евтинка, явно с мижави възможности, но на мен повече не ми и трябва.