Автор Тема: Съвети за начинаещи колеги  (Прочетена 106442 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен horhe_69

• Напреднал потребител
  • Публикации: 218
Re: Съвети за начинаещи колеги
« Отговор #30 -: Февруари 11, 2016, 06:18:20 pm »
Да колега в момента горската охрана има правомощията на полицията може да те задържи но те не си правят труда направо звънят на полицията  . В района на Приморско повече те гонят от бракониерите

Неактивен miro1113

• Напреднал потребител
  • Публикации: 242
« Отговор #31 -: Февруари 11, 2016, 08:22:52 pm »
За националните паркове важи забрана за всякакъв вид дейност на територията на парка пряко свързана , с рушене на естествената среда . По принцип на входовете на парковете има табели указващи забраните , а те са , по спомен , влизане , с моторни превозни средства на територията , забрана за металдетектинг , стопанска и търговска дейност , ....
Ако човек изтърве $ 100 банкнота и злато само за $ 10 то за златото ще се наведе , с такъв хъс сякаш парите никога не са съществували !

Неактивен Deroni

• Старши потребител
  • Публикации: 374
« Отговор #32 -: Февруари 11, 2016, 09:14:36 pm »
и какво се случи че ми е любопитно как се действа като те срещне горския?
Ами здр здрасти откъде сте що сте имате ли документи и т.н.В първия момент като те видят се правят на голямата работа и се ежат като таралеж видял змия.
Те повечето си знаят по някоя легенда за скрити гърнета покрай работата им в гората и като срещнат някой непознат гледат да напазаруват по някоя машинка наготово.Повечето са разбрани и гледат да научат някои работи и няма проблеми,след това му мажеш една дебела филия домашен хляб с пастет отваряш му една студена кутийка бира която няма как да откаже и го вербуваш в редиците на редколегията. :)Най добре човек да си има в себе си копие на заявлението за регистрацията заедно с документа на машината и това е очите на четири и напред.

Неактивен Araman

• Ветеран
  • Публикации: 1251
« Отговор #33 -: Февруари 12, 2016, 06:05:08 pm »
Случвало ми се е на два-три пъти да хвана горския на "местопрестъплението" като маха със "сопа" в гората по-време на работа,първият път ме гледаше като изтрещял...въпреки,че се познаваме.Може би се притесни,че бях в гората по-друго мое хоби-фотографията и с...фотоапарат в ръка.  8)
"Страхуваш ли се-не го прави. Правиш ли го-не се страхувай!!!"-Чингис хан

https://vbox7.com/play:7e5f6da7ff&start=1

Неактивен gospodin_gogo

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 5
« Отговор #34 -: Април 04, 2016, 11:38:33 pm »
Здравейте колеги от скоро съм в бг но да  ви питам в гърция едни колеги си регистрираха апаратите и имат право да работят на плажа но бес кирки и лопати също и в гората там проблема е ако намерят кирка и лопата в автомобила

Неактивен Вандино

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 139
« Отговор #35 -: Април 05, 2016, 07:38:26 pm »
Здравейте колеги от скоро съм в бг но да  ви питам в гърция едни колеги си регистрираха апаратите и имат право да работят на плажа но бес кирки и лопати също и в гората там проблема е ако намерят кирка и лопата в автомобила

Колега,ако нещо в гората "разплаче"апарата ти,със заострени и изпечени клони ще го "избучкаш"...

Неактивен mustang1988

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 60
« Отговор #36 -: Октомври 24, 2016, 09:44:33 pm »
И тука се говори че ще искат регистраций на детектори ама не са го приели май още..
А колко ще се престрашът незнам-въпреки че може ни не е лошо, да се излиза на светло вече..

Неактивен pitbuls

• Напреднал потребител
  • Публикации: 165
« Отговор #37 -: Октомври 24, 2016, 11:16:03 pm »
Че що се криете сега мустанг?

Неактивен mustang1988

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #38 -: Ноември 04, 2016, 09:01:41 pm »
Не става въпрос за криене ,но в България няма статистика колко хора имат мет. детект. спеколира се с цифри от 15 000 до около 60 000 човека,а колко са в действителност един бог знае! Аз сега съм примерно в Англия живея и работя тук и апарата ми е тук и излизам .Има едно много просто нещо което се прави, регистрирваш се в сайт в интернет ,попълваш бланка и тя ти играе роля на разрешително. Попълва се за 3 мин. не си пишеш нито адрес нито нищо само име и важи за една година,безплатно е , и така държавата знае всяка година колко търсачи крастосват шубраците!

Неактивен pitbuls

• Напреднал потребител
  • Публикации: 165
« Отговор #39 -: Ноември 04, 2016, 10:41:41 pm »
И аз се криех,докато не дойдоха в нас.
В крайна сметка знаят всичко. Отидох в полицията,вдигнах скандал,отифох и предадах в музея 50 монети,фибули и др неща и сега си ходя денем,лафя с трактористите и си търкам. Да идват,и те като нас не знаят като дойдат какво имат право да правят и какво не.
Ама с криенето по лошо.

Неактивен mustang1988

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #40 -: Ноември 05, 2016, 03:20:58 am »
да и на повечето търсачи им е писнало да се крият

Неактивен go6anoof

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 1
« Отговор #41 -: Август 04, 2017, 09:11:58 pm »
Здравейте,колеги. Не съм "поствал" до сега .Имам два въпроса и ще съм ви много задължен ако ми отговорите.Тъй като темата е започната в 2013 год. и до сега не е ъпдейтвана,има ли някаква промяна в закона или всичко е по старому? И вторият е - в Испания  е определено точно на колко разстояние нямаш право да копаеш до археологични обекти(примерно на 200 метра), за България пак ли е така ...или не мога да се вясна поне на километър от крепоста....в гората от другата страна на селото...

Неактивен Лефтер

• Напреднал потребител
  • Публикации: 210
« Отговор #42 -: Август 04, 2017, 09:33:44 pm »
Вчера имах приключение из Стрнджа.Един граничен педрас,не на работа,ме видя че са мотам из гората,запуши ми пътя и взе да звъни в М.Търново.След час дойдоха полицаи,и на въпроса кво права тъдява,директно им казах че търся съкровища,което никой закон не забранява.Показах им МД - Pulse relic, както и молба до МК за регистрация.Провериха ми документите,записаха ми данните и си тръгнаха,А граничния педрас,са изниза като пръдня.Така че свободно си търсете съкровища,обаче гледайте да не ви срещнат на арх.обект,че дават от 1-6 г.,и 5-15 000лв глоба.Успех.

Неактивен algan

• Старши потребител
  • Публикации: 373
« Отговор #43 -: Август 05, 2017, 12:01:00 am »
Колега Лефтер не се ли завърташ около пещерата на Бастет по принцип  сигурно е бит ройона ,но май там не е било точното място където трябвали да търсят ,а някъде в раьона ,но жалко ,че още тогава  в комунизма изпочупили знаците и няма инфо за тях май имаше точна дата на която звездите са подредени ама и там ли архиологически обект ти си знаеш. Следващия път кажи видях  един светещ  извънземен обект мисля ,че метеорит падна тука и него търся  ;)Успех  колега.
« Последна редакция: Август 05, 2017, 12:12:04 am от algan »

Неактивен Лефтер

• Напреднал потребител
  • Публикации: 210
« Отговор #44 -: Август 05, 2017, 01:15:30 pm »
Точно там е най спек.Разхождат се всякакви униформи,пазят оградата да не падне,че язък за барута.Иначе има и разбрани жандари,някои даже са колеги(нелегално).Абе всеки гледа да удари некое гърне за щастливи старини.