Автор Тема: акумулаторни батерийки  (Прочетена 101896 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 1526
Re: акомулаторни батерийки
« Отговор #30 -: Декември 16, 2013, 10:51:46 pm »
Къде в темата е ставало въпрос за разликата между алкални и презареждащи ? Човека пита от къде и какви презареждащи батерии да си купи. Не знам дали колегата говори " на изус " ,ама някой плямпа по инерция.  ;D ;D ;D

Не е по инерция. Не смятам да вземам страна в спора, но има много голямо значение дали металдетекторът работи с презареждащи или алкални батерии. Най добре е с малко акумулаторче(когато ГТИ2500 работи с 12в акумулаторче, имаш чуството, че си с нова машина). Лично мое мнение - безмислена инвестиция за хобито(имам в предвид презареждащите се батерии). Може би това е искал да каже и колегата Марио.
Поздрави.

Неактивен bob22

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 88
Re: акомулаторни батерийки
« Отговор #31 -: Декември 16, 2013, 11:40:47 pm »
Не е по инерция. Не смятам да вземам страна в спора, но има много голямо значение дали металдетекторът работи с презареждащи или алкални батерии. Най добре е с малко акумулаторче(когато ГТИ2500 работи с 12в акумулаторче, имаш чуството, че си с нова машина). Лично мое мнение - безмислена инвестиция за хобито. Може би това е искал да каже и колегата Марио.
Поздрави.
Никъде не съм казвал кои батерии са по-добри , а щом съм моцарт с малко м , много здраве на Марчело Мастрояни.Хайде със здраве !!!

Неактивен Джони

• Ветеран
  • Публикации: 1397
  • Таен агент с АКА Сигнум MFT
Re: акумулаторни батерийки
« Отговор #32 -: Декември 17, 2013, 07:50:13 am »
Аз ползвам акумулаторни SANYO...но...правихме тестове. След като апарата е работил около 2 часа с напълно заредени батерии /и относително нови/ дава по-малка дълбочина, отколкото с едни обикновени нови батерии от 50стотинки.
И никой не може да ме убеди, че няма как да е така.
Колега си сложи акумулатор вместо батерии на едно ХР и апарата също дава по-добри резултати.
От известно време се оглеждам за литиеви,  още не съм се престрашила да разбутам Сигнума...но сигурно ще го направя като си намеря подходящи.
Монетата винаги има две страни.

Неактивен kronos555

• Ветеран
  • Публикации: 771
  • миндил и железарка
« Отговор #33 -: Декември 17, 2013, 09:26:01 am »
Не би трябвало да е така, но... Аз забелязах че когато са на свършване батериите няма никаква дълбочина. Добре е наистина да се помисли за някакъв вариант с литиеви.

Неактивен zempar

• Главен модератор
  • Ветеран
  • Публикации: 2201
« Отговор #34 -: Декември 17, 2013, 10:59:49 am »
тука майсторите да обяснят как става захранването на съвремените машини, но мисля напрежението на батериите няма отношение към дълбочинната работа на апарата

Неактивен sdsds

• Напреднал потребител
  • Публикации: 196
« Отговор #35 -: Декември 17, 2013, 11:34:28 am »
И в краина сметка за какво мислите ,че са тези индикатори за батерия по металдетекторите?
Забраних си ,да посещавам и участвам във форуми !

Неактивен Mladencho

• Тестова група
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 634
« Отговор #36 -: Декември 17, 2013, 01:59:09 pm »
аз на моито XP отначало като го взех го карах само с алкални на дюрасел,а сега съм с презареждащи на Варта и да ви кажа не забелязвам разлика...

п.п. Сигнумите нямат ли в менюто настройка за смяна режимите на работа на батериите,презареждащи/алкални ?
"Животът на човекът е това,което той сам мисли за него"  -  Марк Аврелий

Неактивен dimitrov

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 48
« Отговор #37 -: Декември 17, 2013, 02:57:37 pm »
батерийте са като цветята,не се ли грижиш постоянно за тях вехнат :)

Неактивен bob22

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 88
« Отговор #38 -: Декември 17, 2013, 03:55:42 pm »
аз на моито XP отначало като го взех го карах само с алкални на дюрасел,а сега съм с презареждащи на Варта и да ви кажа не забелязвам разлика...

п.п. Сигнумите нямат ли в менюто настройка за смяна режимите на работа на батериите,презареждащи/алкални ?
На Гарета ми / ГТИ 2500 / има опция за смяна на режим на алкални и презареждащи. И съм си много добре с презареждащите.

Неактивен kronos555

• Ветеран
  • миндил и железарка
« Отговор #39 -: Декември 17, 2013, 05:41:14 pm »
При сигнума има вероятност просто да ти отчете по малко на скалата на батерията, не е нужно нищо да настройваш. По старите версии са със някакъв стабилизатор заради който апарата работи зле при спад на батериите, но вече е оправено. Промяна в дълбочината има осезаема, но като вече е пред спиране на последното деление, не знам може и от студа да е нещо.

Неактивен Mladencho

• Тестова група
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 634
« Отговор #40 -: Декември 17, 2013, 06:13:42 pm »
Ясно... тея АКА взеха все повече да ми харесват и да се замислям за един сигнум,ама мноо пари бре...
"Животът на човекът е това,което той сам мисли за него"  -  Марк Аврелий

Неактивен mario321

• Старши потребител
  • Публикации: 352
  • for gold nuggets
« Отговор #41 -: Декември 17, 2013, 06:14:08 pm »
от студа батериите падат и се скапват по бързо

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #42 -: Декември 17, 2013, 09:30:30 pm »

То това е лошото ,че няма как да забележиш разликата. Е има един - мини някакъв терен когато апаратът ти е с презареждащи. Може да си отбележиш и сигналите. След това сложи хубави алкални и пак го мини. Като екстра може да минеш пак, ако си моднал апарата да работи с акумулаторче.
И аз бях голям фен на презареждащите се батерии, сега евентуално ги слагам като резервен комплект в раницата. Поздрави.

Неактивен kronos555

• Ветеран
  • миндил и железарка
« Отговор #43 -: Декември 17, 2013, 10:52:21 pm »
Добре, на какво се дължи това, не знам дали си втълпявам, но като сложа добри алкални например дюрасел, вадя доста повече сигнали.

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #44 -: Декември 17, 2013, 11:12:57 pm »
Не си втълпяваш. колега ,преди доста време е писано във форума за това колко важно е захранването. Ще разровя и ще ти пратя линк.Поздрави.