Автор Тема: акумулаторни батерийки  (Прочетена 101891 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен sdsds

• Напреднал потребител
  • Публикации: 196
Re: акомулаторни батерийки
« Отговор #15 -: Декември 14, 2013, 05:32:19 pm »
 ;D  направо ме уби с тези кондензатори ,като матрьошки са.Сега съм с Санио 2300ан ,които са на 3,5 години и държат много.Преди и аз за по-ефтино използвах китаиски ама те много бързо се скапват .За 4 години като купиш четири комплекта примерно и къде е кирията ?
Забраних си ,да посещавам и участвам във форуми !

Неактивен koko5819

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 112
« Отговор #16 -: Декември 14, 2013, 07:09:03 pm »
Защо след като няма акомулаторни 1.5 W производителите на металотърсачи произвеждат така апаратите?/имам в предвид вносните/Сигурно за да се продават обикновенните батерйки.Нашите производители са решили проблема със захранващи блокове.

Неактивен mario321

• Старши потребител
  • Публикации: 352
  • for gold nuggets
« Отговор #17 -: Декември 14, 2013, 08:37:37 pm »
направи ли са ги да се купуват защото с АЛКАЛНИ батерии апаратите работят най добре ;)

Неактивен avrelian

• Напреднал потребител
  • Публикации: 244
« Отговор #18 -: Декември 14, 2013, 09:02:15 pm »
Защо след като няма акомулаторни 1.5 W производителите на металотърсачи произвеждат така апаратите?/имам в предвид вносните/Сигурно за да се продават обикновенните батерйки.Нашите производители са решили проблема със захранващи блокове.
Акомулаторни 1.2, след зареждане стават 1.5 волта, колеги не се излагайте.

Неактивен yaponetsa

• Модератор
  • Ветеран
  • Публикации: 866
« Отговор #19 -: Декември 14, 2013, 10:50:39 pm »
Тцъ около 1,4в и като поработят малко си падат на 1,2
поздрави

jamamoto

• Гост
« Отговор #20 -: Декември 14, 2013, 10:59:08 pm »
Сега...аз малко не разбирам,но мощноста е дадена по следния начин: 3000ма при 1.2 волта.При използването и на 1.3 волта полезния ампераж пада поне с 10%

Активен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 1607
« Отговор #21 -: Декември 15, 2013, 01:06:13 pm »
Акумулаторните батерии 1,2V при зареждане достигат някаква максимална стойност която за всяка батерия може да е различна, например 1,41V или 1,45V, след което ако батерията остане на режим зареждане, напрежението и започва да спада. Това е т.нар. Делта пик, който "умните" зарядни устройства следят и изключват зареждането точно в момента в който напрежението започне да спада. Тогава интелигентните зарядни могат да покажат реалния капацитет на батерията, който е изчислен според зарядния ток и времето за което зарядното се е зареждала батерията. Например ако се е зареждала батерията с 100мА, за 10 часа, значи капацитета и е 1000mAh.
Попадали са ми батерии които се зареждат до 1,68V и тогава изключва зарядното, или други които не могат да се заредят повече от 1,32V.
Най-често за NiMH ползвам това зарядно: https://www.prikachi.com/images/993/5493993h.jpg
Ако една батерия се зареди до 1,44V например, веднага след като се изключи от зарядното има лек спад на напрежението и, след което започва да спада постепенно, но никога не остава на 1,44V дори и да не се използва.
Умният човек търси начини да усъвършенства себе си, а глупавия търси кусури на другите!

Неактивен dimitrov

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 48
« Отговор #22 -: Декември 15, 2013, 02:11:16 pm »
Като заговорихте за акумулаторни батерийки и акумулатори ,не е зле да се знае,че при оловните акумулатори при зареждане,трябва да се разклащат от време на време.Образуват се мехури в горния слой на електролита,при колите това се прави при движение.

Неактивен mario321

• Старши потребител
  • for gold nuggets
« Отговор #23 -: Декември 15, 2013, 06:02:21 pm »
колега аврелиан някога като пробваш апарат с алкални и акумулаторни тогава ще разбереш разликата,а не да говориш на изус ;D

Неактивен avrelian

• Напреднал потребител
  • Публикации: 244
« Отговор #24 -: Декември 15, 2013, 07:36:46 pm »
Колеги за мене това е мит, но може и да греша. Нека производители като Стефан да се произнесат по въпроса. Поздрави.

Неактивен bob22

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 88
« Отговор #25 -: Декември 15, 2013, 09:17:54 pm »
колега аврелиан някога като пробваш апарат с алкални и акумулаторни тогава ще разбереш разликата,а не да говориш на изус ;D
Къде в темата е ставало въпрос за разликата между алкални и презареждащи ? Човека пита от къде и какви презареждащи батерии да си купи. Не знам дали колегата говори " на изус " ,ама някой плямпа по инерция.  ;D ;D ;D

Неактивен kabel

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 20
  • Старо куче медалист,махаш медала-дърта мастия.
« Отговор #26 -: Декември 15, 2013, 11:19:59 pm »
Ей тоя съм го признал за нервите и времето и най вече за развенчаване на митовете за батериите.
https://anrieff.net/batterytest/index_bg.html

Неактивен mario321

• Старши потребител
  • for gold nuggets
« Отговор #27 -: Декември 16, 2013, 05:51:58 pm »
колега моцарт по инерция плямпаш ти като ти чета по нагоре какви глупости си писал за батериите

Неактивен марица80

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 65
« Отговор #28 -: Декември 16, 2013, 08:19:54 pm »
купих си за за adventis-са Sanyo Eneloop ICE AGE 4 колеги повярвайте няма такива батерии.Макар и да не ги използвах (предсрочно продадох адвентиса)на фотоапарата на жена ми издържат 4 пъти повече от Варта със същия капацитет купих ги за около 60 лв 2 комплекта 8броя но си стоят ако някой има интерес може да се разберем нещо....

Неактивен bob22

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 88
« Отговор #29 -: Декември 16, 2013, 08:41:25 pm »
колега моцарт по инерция плямпаш ти като ти чета по нагоре какви глупости си писал за батериите
Колега,виждам че си спец по всичко - няма тема по която да не знаеш всичко. Аз не ги разбирам и искам помощ от теб - моля те да ми обясниш от коя страна на батерията е плюса ? От ляво или от дясно ? Благодаря предварително за отговора !!