Автор Тема: плажен улов  (Прочетена 224104 пъти)

0 Потребители и 4 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Medievil

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 145
Re: плажен улов
« Отговор #390 -: Ноември 11, 2024, 08:54:52 am »
Това , което ми говориш е много трудно постижимо. Лично аз от 5 години търкам по плажовете. Когато имах повече време правих по 40 излизания на сезон и едва 700-800 лв. успявах да изкарам на стотинки. А злато се намира още по трудно. Лично аз за една календарна година едва 11 гр. злато успях да хвана. Също и много хора срещам по плажа да търкат. Някой за сефте, а с други се познаваме вече.

Единственият начин твоят човек да изкара такива суми от плажа е да търка на плажове , като Централен и Златни пясъци. Като на Централен още през деня едни дядовци почват да го бият между хавлиите на хората. А за Златни се плаща. Най вероятно твоят приятел е от дядовците на централен плаж. Чувах за един , който работи с правена машина там. Другият вариант е във водата, но тази правена машина няма да работи там.
Ние , които ходим по плажовете вечер се познаваме поне тези по сериозните, а този не съм го виждал.
Имай в предвид, че ако мине някой преди тебе, трудно ще изкараш нещо. Идеята е плажовете да се сменят постоянно всяка вечер.

Неактивен traper250

• Старши потребител
  • Публикации: 345
« Отговор #391 -: Ноември 11, 2024, 09:19:24 am »
Това , което ми говориш е много трудно постижимо. Лично аз от 5 години търкам по плажовете. Когато имах повече време правих по 40 излизания на сезон и едва 700-800 лв. успявах да изкарам на стотинки. А злато се намира още по трудно. Лично аз за една календарна година едва 11 гр. злато успях да хвана. Също и много хора срещам по плажа да търкат. Някой за сефте, а с други се познаваме вече.

Единственият начин твоят човек да изкара такива суми от плажа е да търка на плажове , като Централен и Златни пясъци. Като на Централен още през деня едни дядовци почват да го бият между хавлиите на хората. А за Златни се плаща. Най вероятно твоят приятел е от дядовците на централен плаж. Чувах за един , който работи с правена машина там. Другият вариант е във водата, но тази правена машина няма да работи там.
Ние , които ходим по плажовете вечер се познаваме поне тези по сериозните, а този не съм го виждал.
Имай в предвид, че ако мине някой преди тебе, трудно ще изкараш нещо. Идеята е плажовете да се сменят постоянно всяка вечер.
Е тука вече с тези приказки ми хареса. Така са нещата , нали ти писах........Има голямо значение кой е плажа , кой и с каква машина е минал преди тебе. Нямаш ли връзки , плащаш , а на най благонадеждните плажове и с това не става, имат си техни хора. Да живее мутриландия и цялата тази чалгализация!

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 1561
« Отговор #392 -: Ноември 11, 2024, 10:50:02 am »

Това беше преди няколко години, не сега.
Но не се спираше, почти всяка вечер по плажовете. Често и до Кранево.
Казваше че отива на смрачаване и понякога дори до 5 сутринта обикаля.
Умният човек търси начини да усъвършенства себе си, а глупавия търси кусури на другите!

Неактивен Medievil

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #393 -: Ноември 11, 2024, 11:12:11 am »
Така по може. Щом обикаля по 10+ часа  всяка вечер и сменя плажовете постоянно то за това ги е направил тези пари.
Аз , като излизам за 3 часа макс и то седмично по 1-2 пъти няма как да направя такива пари :)
Странно , защо не съм го засякал някъде...
А той ли е от тези дядовци за които говорят по централен плаж ?

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 1561
« Отговор #394 -: Ноември 15, 2024, 02:25:21 pm »
...А той ли е от тези дядовци за които говорят по централен плаж ?
Не, не е от дядовците. На средна възраст е.
Умният човек търси начини да усъвършенства себе си, а глупавия търси кусури на другите!

Неактивен Medievil

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #395 -: Юни 20, 2025, 01:33:50 pm »
Колеги, почнахте ли плажовете ? Има ли нещо ?
Аз днес смятам да направя сефтето и ще се кажа как е положението.

Неактивен borisla123

• Старши потребител
  • Публикации: 387
« Отговор #396 -: Юни 21, 2025, 11:22:56 pm »
Успех колега!  Само хубави сигнали по плажовете.

Неактивен Medievil

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #397 -: Юни 22, 2025, 10:29:49 am »
Обиколих няколко плажа из Варна , но е много  рано. Едва 12,60 лв изкавах.
Сезона за мен почва началото на Юли.

Неактивен Medievil

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #398 -: Август 01, 2025, 11:10:24 am »
И първият пръстен за това лято. Отначало го помилих за сребърен, защото в тъмното снощи печат не видях,а е и бял, но пък го изкарах с VDI 54 /ДЕУС 2/ , където съм вадил златни пръстени.
Сутринта видях печата, който не беше набит , а гравиран 585 и едва се вижда. Оказа се бяло злато 3,4 гр. Също и около 40 лв излязаха, но те не са толкова интересни.

Неактивен algan

• Старши потребител
  • Публикации: 430
« Отговор #399 -: Август 01, 2025, 07:57:04 pm »
Има и колеги които ходят по плажовете  на Испания,но не какват как е там  и какво се изкарва .

Неактивен Medievil

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #400 -: Август 01, 2025, 09:20:22 pm »
Няма и да кажат. Малко сме тези, които споделяме , какво сме намерили на плажа.
А и доста от хората, които са писали тук преди години вече не влизат във форумът.

Неактивен vladorado

• Старши потребител
  • Публикации: 286
« Отговор #401 -: Август 02, 2025, 09:54:42 am »
В Испания за всеки град трябва отделно разрешение, аз ходя на Фуертевентура. За две седмици изкарвам за бензина.
Най-интересното което съм намерил е куршуми от мускети в района на битката при Тамасите 1740г. Това е единствената битка между местните махорери и англичаните - махорерите побеждават. Това е техният 3 март.

« Последна редакция: Август 02, 2025, 10:03:30 am от vladorado »
Който търси - намира, и после пак търси. Що е то?

Неактивен Medievil

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #402 -: Август 02, 2025, 04:35:57 pm »
Това на мен не ми се струва интересно  ;D
Няма ли някой пръстен , гривна , синджир - златни из Испанските плажове ?

Неактивен vladorado

• Старши потребител
  • Публикации: 286
« Отговор #403 -: Август 04, 2025, 10:24:26 am »
Има, но съм намирал само съвременни.
Който търси - намира, и после пак търси. Що е то?

Неактивен Medievil

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #404 -: Ноември 09, 2025, 09:22:20 am »
Плажен Улов 2025 г.
Гр.Варна
Апарат Deus 2 с 11" сонда. Програмата е правена. /  трета година с този апарат/
Начало на сезон 20.06.2025 , Край на сезона 29.09.2025
Излизанията са 17 .

10 ст. - 28 бр.
20 ст. - 160 бр.
50 ст. - 107 бр.
1 лв. - 164 бр.
2 лв. - 70 бр.

Общо - 391 лв.
/Като за първа година ги измерих на кантар стотинките и излязаха - 3 кг. и 300 гр./

И един златен пръстен от бяло злато - 3,7 гр. Излезе на VDI 55, където е фолиото и за това копая и фолио, което е доста трудоемко. И едно руско кръстче с позлата, което е доста красиво.
Като обощение за сезона мога да кажа, че конкуренцията беше този сезон беше много голяма. Нямаше вечер да не изляза и да не видя някой колега да търка пясъка.
А като сума вечер се изкарваше за 3 часа между 20-40 лв. Ако не копаех фолиото, където се намира златото щях да изкарам доста повече.