Автор Тема: плажен улов  (Прочетена 190512 пъти)

0 Потребители и 8 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен koko5819

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 101
Re: плажен улов
« Отговор #375 -: Ноември 01, 2023, 05:35:12 pm »
Това беше майтап бе приятелю.На Дунава където живея от железа могат да се направят пари на това ниско ниво на реката.Лошото е че,граничарите обикалят и съз-дават проблеми понеже почти навсякъде се намира керамика.А капачки и при нас бол.Да сте живи и здрави и късмет.

Неактивен Medievil

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 129
« Отговор #376 -: Юли 22, 2024, 09:22:07 am »
Тази година почна слабичко за мен. между 10-30 лв на излизане, но снощи се предсравих добре. От една дупка излязаха 3 сребърни пръстена и за 3 часа направих 70 лв и 2 евро.
Как е по плажа при вас ?

Неактивен traper250

• Напреднал потребител
  • Публикации: 197
« Отговор #377 -: Юли 22, 2024, 12:40:59 pm »
Ами за хора с връзки ще е добре , за другите мутрите ги оправят бързо.

Неактивен Medievil

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #378 -: Юли 22, 2024, 02:27:10 pm »
Ами аз връзки нямам. Вземам машината и си знам моите плажове и там си търкам без да ме гонят.
Само има проблем на Златни пясъци ,както не веднъж съм казвал. Направо вземат машината и я чупят. И после във водата.
Случва се някоя охрана на заведение да ме помоли да напусна , но много рядко.

Неактивен Medievil

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #379 -: Септември 27, 2024, 08:54:07 am »
И отново злато от плажа. Мъжка халка 4,6 гр.
Интересно е начина по който я намерих. Хамерих я до метална съблекалня и по точно на 20 см от нея. Сигнала от металната съблекалня се сливаше с този на пръстена, но Деус 2 успя да ги раздели без никакъв проблем и даже даде правилен цветен тон и VDI 70 / колкото на 50 ст./ Пробвахме с още две машини да пресъздадем ситуацията един Фишър ф44 и Симплекс , но те чуваха само съблекалнята, но не и пръстена. Явно за това не са я намерили преди мен.
Когато го чух си викам , а едни 50 ст. , но като почнах да ровя с пойнера излезе халката :)

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 3155
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
« Отговор #380 -: Септември 27, 2024, 08:48:58 pm »
Цената на златото подмина 2700 долара за тройунция. Добро попадение.
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори

Неактивен Medievil

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #381 -: Септември 27, 2024, 08:57:57 pm »
Цената на златото подмина 2700 долара за тройунция. Добро попадение.

За Една година Деус-а ми е намерил 11,4 гр злато да речем 14к. , като не знам на халката колко е, като карат, че не пише.
Като го сметнеш по 82 лв на гр за 14к. - 935 лв.

Неактивен traper250

• Напреднал потребител
« Отговор #382 -: Септември 28, 2024, 11:34:48 am »
Дрънкай  дрънкай , то затова сега само връзкарите сдушени с мутри и концесионери могат да ходят необезпокоявани по плажовете. Чак и спасителите взеха да раздават правосъдие и масово си накупиха детектори с надеждата за лесно забогатяване. Някой обаче взеха да се усещат и напълниха продавалниците с бангиите си. Комай всички злато сънуват.............

Неактивен Petronii

• Ветеран
  • Публикации: 740
« Отговор #383 -: Септември 28, 2024, 05:22:17 pm »
Дрънкай  дрънкай , то затова сега само връзкарите сдушени с мутри и концесионери могат да ходят необезпокоявани по плажовете. Чак и спасителите взеха да раздават правосъдие и масово си накупиха детектори с надеждата за лесно забогатяване. Някой обаче взеха да се усещат и напълниха продавалниците с бангиите си. Комай всички злато сънуват.............

И аз мислех така, обаче не е баш така. Преди два месеца бях на конгрес във Варна, и когато бях свободен след обяда, се разхождах по крайморската алея. Вървя си и се наслаждавам на безгрижието на туристите и красотата на морето и плажа и в един момент гледам един колега търка между плажуващите. Викам си, аре стига бе, този или е луд или много нагъл и с връзки егати, обаче когато поогледах плажа видях поне още двама да ровят. За късмет онзи първия гледам сгъва такъмите и тръгва да излиза и аз и любопитството ми естествено не издържаха и тръгнах да видя, аджеба какъв е и с какво търси. Човека се оказа разговорлив и се заприказвахме, на въпроса няма ли проблеми с търсенето и да ги гонят, каза че няма проблеми имало е интерес и някой коментари с органите но дотам. Колегата беше с минелаб мантикор, каза че има голям опит с марката и има доста години практика, по неговите думи това е перфектния апарат за търсача, бих се съгласил, обаче струва бая пари и не е за всеки джоб.Мернах още един колега, който търсеше наблизо там и беше с деус, явно колегите по плажа използват модели подходящи за такъв терен. Донякъде им завиждам на тези по морето и плажовете, май хобито ни вече се ограничава само до подобно търсене за съжаление и това е причината да се колебая да си купя скъп апарат, вече не е това, което беше,коя ял-ал, кой е..л-еб..л

Неактивен traper250

• Напреднал потребител
« Отговор #384 -: Септември 28, 2024, 05:31:55 pm »
Бе ти се хвани с този занаят и тръгни пък да видим ..........да не съм от Софето та да не знам , какво говоря. Е на някой по умрял плаж може и да ти се размине.
СИК И ВИС синове и внуци държът концесиите на всички плажове за още поне 30 години разписани им от бате ни Тиквун. Което пък означава , че нашите деца и внуци все още ще ходят на плаж при същите мутри. Те пък ги преотстъпват на други под тяхното ниво , а те пък ги остъпват на ората под тях , било да си направят там кръчми , джетове , банани и така............... И накрая вечерта ти изскача един кирлив и убит пазач на кръчма и ти се репчи ,,дай 20лв или изчезвай , че ще звънна,,. Спасителите отделно и те мутреят и ти скачат на бой , че си накупиха и те детектори , да си го тарашат само те плажа , оти много злато има в морето и бързо ще забогатеят.
« Последна редакция: Септември 28, 2024, 05:45:25 pm от traper250 »

Неактивен Medievil

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #385 -: Септември 28, 2024, 09:00:20 pm »

Искаш да кажеш, че лъжа или , че съм връзкар или , че плащам да търся ?
Ами да ти кажа нито едно от трите :) От 6 години търкам варненските плажове и съм имал малко проблеми с охраните. Както не веднъж съм казвал Златни пясъци направо скачат на бой или чупят машината. На другите места те предопреждават. Аз си знам плажовете, където мога да търся и не гонят и си ходя там.

Неактивен Medievil

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #386 -: Септември 28, 2024, 11:12:11 pm »
И аз мислех така, обаче не е баш така. Преди два месеца бях на конгрес във Варна, и когато бях свободен след обяда, се разхождах по крайморската алея. Вървя си и се наслаждавам на безгрижието на туристите и красотата на морето и плажа и в един момент гледам един колега търка между плажуващите. Викам си, аре стига бе, този или е луд или много нагъл и с връзки егати, обаче когато поогледах плажа видях поне още двама да ровят. За късмет онзи първия гледам сгъва такъмите и тръгва да излиза и аз и любопитството ми естествено не издържаха и тръгнах да видя, аджеба какъв е и с какво търси. Човека се оказа разговорлив и се заприказвахме, на въпроса няма ли проблеми с търсенето и да ги гонят, каза че няма проблеми имало е интерес и някой коментари с органите но дотам. Колегата беше с минелаб мантикор, каза че има голям опит с марката и има доста години практика, по неговите думи това е перфектния апарат за търсача, бих се съгласил, обаче струва бая пари и не е за всеки джоб.Мернах още един колега, който търсеше наблизо там и беше с деус, явно колегите по плажа използват модели подходящи за такъв терен. Донякъде им завиждам на тези по морето и плажовете, май хобито ни вече се ограничава само до подобно търсене за съжаление и това е причината да се колебая да си купя скъп апарат, вече не е това, което беше,коя ял-ал, кой е..л-еб..л

Има едни дъртаци , където бият централният плаж посред бял ден и ходят вярно между кърпите на хората, което е супер грозно и некултурно.
Аз лично никога не съм ходил през деня да бия плажовете. Има много любопитни, които те занимават и разпитват. Да не говорим за децата, които те налазват веднага. А и хората те гледат постоянно и ме разсейват само. Зимата само ходим през деня да пием прибоят, че морето изхвърля някое златце понякога.

Неактивен traper250

• Напреднал потребител
« Отговор #387 -: Септември 29, 2024, 11:34:08 am »
О моите уважения , знам , че не лъжеш. По бедняшките палажове става , но има плажове и плажове и ти няма как да не го знаеш , а за там или връзки или трябва да си ербап и желязото в джоба. Аман от мутренски манталитети. А тези дето през деня търсят и то при положение , че концесиите им не са приключили и или пък посред сезон и хъп от куростистки :P направо им се чудя на акъла що за хора са.
Да зимата понякога морето изхвърля по някое кухо и по леко пръстенче , но основното количество от тежко и по плътно си е вътре на дъното на морето. Но там пясъчните наноси , ако не се изчистват от самата буря и течение то те си казват думата и този плаж всъщност си един склад на ценности от как се е зародил курортизма в Бг. С две думи шанс никакъв.
« Последна редакция: Септември 29, 2024, 11:40:47 am от traper250 »