Автор Тема: плажен улов  (Прочетена 190522 пъти)

0 Потребители и 4 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен pantera

• Напреднал потребител
  • Публикации: 159
Re: плажен улов
« Отговор #360 -: Август 01, 2023, 06:53:11 am »
Ледената водичка отдавна се е стоплила ;)
Явно и на теб ти е убягнало как се оправя това на DD сондите. Елементарно е, а стотици фирми производители и хиляди хора правят една и съща грешка и се чудят как да се борят с нея. И тегавата почва не е проблем. Като се видим на живо ще ти обяснявам, пък ще почерпиш :)

Наистина пада голяма борба с тия DD - много цапане, ръчен труд и всевъзможни експерименти. Та - има ли някаква, макар и минимална вероятност завесата да бъде повдигната? (ако не наготово цялата тайна на то поне полезна подсказка накъде да се насочат логика, съобразителност и още ентусиазъм за експерименти...)...
P.S: За съжаление не съм късметлия да ми се случи срещу почерпка - би се усетило изобилието... :)

Неактивен zAt

• Старши потребител
  • Публикации: 292
« Отговор #361 -: Август 01, 2023, 08:19:18 am »
Наистина пада голяма борба с тия DD - много цапане, ръчен труд и всевъзможни експерименти. Та - има ли някаква, макар и минимална вероятност завесата да бъде повдигната? (ако не наготово цялата тайна на то поне полезна подсказка накъде да се насочат логика, съобразителност и още ентусиазъм за експерименти...)...
P.S: За съжаление не съм късметлия да ми се случи срещу почерпка - би се усетило изобилието... :)
Стефане , я ми кажи къде следва кинорежисура ?  ;) ;) ;)

Неактивен Medievil

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 129
« Отговор #362 -: Август 01, 2023, 08:42:12 am »
Снощи двама човека от 9:00 до 1 ч. едва направихме на плажа по 20 лв. Като обиколихме 2 плажа и изпихме по 2 бири.
Много убито. Найстина много хора бием Варненските плажове.
Явно истината както ми казват много хора е във водата.
Трябва да купя и тези слушалки с костната проводимост на Deus 2 и съм готов за нови преживявания във водата.
Я препоръчайте хубав Sand scoop да е по широк за водата ?. Гледах тези на Nokta с телескопичната дръжка, но е много тесен отпред.
Харесах този : https://www.olx.bg/d/ad/lopata-sito-ot-nerazhdaema-stomana-s-shestoagalni-otvori-CID1012-ID95LeN.html?reason=observed_ad и ми се стори широк отпред.

Неактивен Medievil

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #363 -: Септември 26, 2023, 08:53:41 am »
Да се похваля с второти си злато на плажа!
Неделя вечер традиционно си търкам по плажа и някакси по навик се забих до брегът и по едно време чух хубав плътен звук с VDI 54-55 / на Деус 2 /. По принцип тези цифри са почти винаги фолио, но си знам , че и златото е там. Почнах да копая и се оказа, че са само миди там и почти няма пясък и изведнъж ми се блесна нещо жълно и голямо. Оказа се стар златен пръстен с проба 585, като грамаж е 5 гр.
Явно морето го беше изхвърлило заради мидите в които беше си мисля аз.
« Последна редакция: Септември 26, 2023, 09:07:39 am от Medievil »

Неактивен vladorado

• Старши потребител
  • Публикации: 279
« Отговор #364 -: Септември 26, 2023, 10:07:39 am »
Поздравления! Чудесен пръстен!
Който търси - намира, и после пак търси. Що е то?

Неактивен zAt

• Старши потребител
  • Публикации: 292
« Отговор #365 -: Септември 27, 2023, 06:42:00 am »
Да се похваля с второти си злато на плажа!
Неделя вечер традиционно си търкам по плажа и някакси по навик се забих до брегът и по едно време чух хубав плътен звук с VDI 54-55 / на Деус 2 /. По принцип тези цифри са почти винаги фолио, но си знам , че и златото е там. Почнах да копая и се оказа, че са само миди там и почти няма пясък и изведнъж ми се блесна нещо жълно и голямо. Оказа се стар златен пръстен с проба 585, като грамаж е 5 гр.
Явно морето го беше изхвърлило заради мидите в които беше си мисля аз.
По законите на Мърфи очаквай всеки момент на вратата ти да цъфне собственика на пръстена -кво праиме тогава :'( ?затова в максимално кратък срок го изяж и изпий ;D ;)

Неактивен Medievil

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #366 -: Септември 27, 2023, 08:24:59 am »
По законите на Мърфи очаквай всеки момент на вратата ти да цъфне собственика на пръстена -кво праиме тогава :'( ?затова в максимално кратък срок го изяж и изпий ;D ;)

Да ти кажа, като гледам модела на пръстена от 80сте години , едва ли собственика си спомня, че го е изгубил.
Според мен е седял много години във водата преди вълните да го изкарат :)

Неактивен Medievil

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #367 -: Октомври 18, 2023, 08:51:23 am »
И да ви представя второто си злато с Deus 2. Отново на плажа и пак си казах я да видя , какво става към приливът, че морето се е отдръпнало 20-25 метра на вътре. И пак още с влизането на мокрият пясък в мидите ми излезез сигнал с зонато на филиото и се показа тази хубава обеца злато 585 , 1.8 гр.
Нещо също интересно да споделя. Бяхме на този плаж с мой приятел с Fisher F44 , който е оборудван със сонда Ultimate и не я чуваше обецата. Трябваше за да я чуе да се допре до сондата или да е точно над нея и да прави много къси махове, докато Деуса я хвана в движение и то на бърз ход.

Неактивен yjasabg1

• Напреднал потребител
  • Публикации: 244
« Отговор #368 -: Октомври 19, 2023, 09:39:33 pm »
Браво колега.Това се казва начешване на крастата.Още много да извадиш и повечето все жълти.

Неактивен Medievil

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #369 -: Октомври 31, 2023, 08:42:28 am »
Плажен Улов 2023 г.
Гр.Варна
Апарат Deus 2 с 11" сонда. Програмата е правена. / Първа година с този апарат/
Начало на сезон 21.06.2023 , Край на сезона 22.10.2023
Излизанията са някъде около 18.

10 ст. - 29 бр.
20 ст. - 218 бр.
50 ст. - 180 бр.
1 лв. - 234 бр.
2 лв. - 78 бр.

Общо - 526,50 лв.

Също и общо 6.8 гр. 14к. злато. Един пръстен 5 гр. и една обеца 1,8 гр.
Не включвам в горната сметка сребърни пръстени и беци, както и около 20 евро.

Неактивен koko5819

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 101
« Отговор #370 -: Октомври 31, 2023, 06:12:35 pm »
Слаба работа колега.Аз само от капа4ки правя 1000 лв.Другото-башкъ.https://metaldetecting.eu/Smileys/akyhne/smiley.gif

Неактивен paunnetti

• Ветеран
  • Публикации: 876
« Отговор #371 -: Октомври 31, 2023, 06:26:02 pm »
Колега буквата "ч" е на вторият ред на клавиатурата. Първият бутон от ляво на дясно.Поздрави.
ПП: Не се сърди. :)

Неактивен koko5819

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 101
« Отговор #372 -: Октомври 31, 2023, 06:54:45 pm »
Немой да се сърдим бе готин.Аз съм стар индианец и ми е трудно с новите технологии.

Неактивен paunnetti

• Ветеран
  • Публикации: 876
« Отговор #373 -: Октомври 31, 2023, 07:04:20 pm »
Така е добре. :) А аз съм по стар индиянец. :) И още се уЧа. :)

Неактивен Medievil

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #374 -: Ноември 01, 2023, 09:34:40 am »
Слаба работа колега.Аз само от капа4ки правя 1000 лв.Другото-башкъ.https://metaldetecting.eu/Smileys/akyhne/smiley.gif

Коко, как така от капачки, че да ги почвам и аз? Конкуренцията по плажа е много голяма. Тази сума е доста добра, като се има в предвид, че на някои плажове всяка вечер се минават от колеги по няколко пъти. Отделно ела намери злато на плажа. Хората вече не носят златни накити , когато са на плаж.