0 Потребители и 4 Гости преглежда(т) тази тема.
VDI-то зависи от материала, а не от големината и теглото.
нека ви полея сите със ледена водичка... в близката зона ( 2 -5 см от сондата ) имаме обръщане на фазата на сигналите . ТОВА Е АБСОЛЮТНО НЕПРЕОДОЛИМ фактор ... с абсолютно никакви обработки на сигнала , с мулти -култи -нищо не помага . ако почвата е малко по-тегава -бъдете доволни ако въобще имате някаква дискриминация... а честито бръснене
Дали Пример !Материал злато :- малко парче 3мм около 22-23 карата , 1 гр. (самордно злато) - VDI - 8-10 ( тънко фолио дава същото VDI )- обица висулка, около 22-23 карата, 1.5 гр. - VDI - 20-22 (колкото на коце 16мм)- златна монета с диаметър около 22-23 карата, 4.5 гр. - VDI 55 -58 T.e. материала е един и същ а VDI-то различно, що така ? Данните се повтарят с няколко различни детектора при въздушен тест Едно фолио да вземеш и дава различно VDI ако е скънато на 4-5 и ако е на един пласт.
Истински се притесних след след вди 46 50 51 на сигнума ,ясен силен сигнал за мен капачка от буркан почти на 80 %.Излезе среден номинал с бронз с посребровката.Такъв бронз без посребровката винаги е от 29 до 37 39,зависи от други неща.Зарових отново и пак пробвах ,все същият резултат.Не вярвам напълно на тези вди -та.
Да не забравяме влиянието на земята в сумарния сигнал. Ако едно нещо във въздух го засичаш с + 40, в земята може да бъде, много разлчино, например +20 или дори да отиде в минус, ако има по-високо съдържание на железни окиси. Един и същ предмет в различни почви може да ти даде различни индикации. Има и почви където се работи все едно във въздух. И колкото повече една почва променя VDI-то, толкова повече тази промяна става осезаема в дълбочина.А специално при Сигнума, VDI-то зависи и от честотата на работа. На 3kHz са едни цифри, а на 22kHz например са съвсем други (по-високи).
Никъде не е казано, че всичкото злато на Земята е от един и същ материал. Доколкото ми е известно златото има 183 изотопа. Аз самия съм виждал VDI на разни злата от 5 до 40 и дори нагоре. Зависи от примесите. В някои злата има примеси на сребро, в други на мед (каквото е много от руското злато).Бялото злато какво е?Тук имам едно парче от медна ламарина (от корабостроителния завод). Магнит не залепва за нея, а дава VDI (-40), т.е. по желязна е от желязото
Ледената водичка отдавна се е стоплила Явно и на теб ти е убягнало как се оправя това на DD сондите. Елементарно е, а стотици фирми производители и хиляди хора правят една и съща грешка и се чудят как да се борят с нея. И тегавата почва не е проблем. Като се видим на живо ще ти обяснявам, пък ще почерпиш
Здравейте Колеги. И аз реших снощи да видя VDI на мойте МД. Понеже в София няма море Зарових еднамонета от 1лв и една от 10ст в пясъчника на близката детска градина на 20см. И трите дават едно и също VDI което обаче се различава съществено примерно от VDI на колегата Medievil. Та въпросът ми е на различните МД VDI-то различно ли е.С Уважение. Поздрави. PS: Само да уточна Дискриминацията беше All Metal. И двете монети звучаха различно.