0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
Всеки си има техника на търсене аз признавам ,че опит в това нямам но от моите наблюдения най-добре е да се търси на два тона или общ режим със спусък и всеки един сигнал да се прекара в средата на активната част и да се провери на къси махове в режим на дискриминация това от опитите на полигон за силно минерализирана почва капачката се познава на слух но същото дава и ожелезения хубав сигнал така ,че се копае на такива места VDI то може да го гледа човек на който му е много познат терена и има голяма практика с машината си .
Виж сега не се възгордявай не си на нивото да ми дигнеш кръвното на мен нито адреналина а за ваденето на (НЕКОМУ) некой работи ти си ги разбираш работите там по стаичките с някой хора дето уж се топлите зимно време там пък аз не мога да ти помогна понеже ориентациите са ми нормални природата не ме е объркала в това отношение.Обаче пък да ти кажа като човек с малко повече опит от 5 часа на плажа ,че най-малко с 6 или 7 машини съм минавал и пултаба и монета от 1 лев са в един и същи сектор капачка от бира и 50 Ст. в зависимост как са застанали и дълбочината рядко но пак ги е давало еднакво така ,че във въздуха и на осцилоскопа е едно ама хората нито ходят да търсят във въздуха нито с прикачен осцилоскоп към тях , извода е ,че в обърканата ти глава можеш да не вадиш капачките ама на практика нещата са малко по-различни. Разбирам само аз да го твърдя четири човека ти го казаха досега и при положение ,че намираш нещо нередно в мнозинството не е лошо да се замислиш ,че проблема не е в хората.
Снощи слаба работи.. за около 3 часа аз изкарах 18.50 лв. Колегата 27 лв.Имам чувството , че всички са почнали да плащат масово с карта по заведенията / както и аз / и няма ресто , че да се зареди плажът.А стотинката има голямо значение как е в пясъка. Копая миналогодишни 20 ст. перфектно легнали в пясъка на дълбочина около 30 см. Да не говорим за 2 лева, какво копане пада, ако са на дълбоко. Аз примерно отначало почвам да копая фолио и като се изморя и ми писне спирам и почвам да копам само стотинки и други странни сигнали извън фолиото.
Винаги ми е било интересно , защо VDI на 2 лв е по ниска цифра от VDI на 1 лв. Като се има в предвид, че самите монети са различни по големина и грамаж.Така беше и на Fisher F75+
Големината, формата и разположението могат да повлияят малко, особено ако монетата е на по-голяма дълбочина. И пак зависи от детектора. Не всички се държат по еднакъв начин. Някои са с много стабилно VDI, други не толкова...
Ако няма да е проблем ,може да публикувате поне кои уреди са с по-доброто ВДИ.Предварително благодаря.