0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
Ситалка е прав за замърсеното. ПИ уредите на са за тая работа дори да работиш с елипсата. А Стингера на сбирката беше с 36 см кръгла сонда, а не с елипсата. С елипса съм работил, дълбочината за монета среден размер е по-малка от на 36 см. С 36 см пробвах Пулс Мастъра, мисля че тази сонда е оптимална като вариант. За дискриминацията сме писали в други теми във форума. Какво е важно да се знае:1 ПИ уредите дискриминират много по-слабо от машините на индукционен баланс. 2. Дискриминацията е на коренно различен принцип! Докато при ИБ машините увеличването на степента на дискриминация ще отреже алуминия и други нископроводими сплави, при ПИ уредите увеличването ще отреже метали и сплави които попадат в средната и дясна част на скалата на ВДИ. При Стингер 2 може да направят най-различни настройки, даже може да се отреже напълно желязото но това ще доведе до пропускане на цветни сигнали със сходни параметри на цветност/магнитност. Микрон може да каже как се прави настройка за пропускане на дребни повърхностни замърсители и да се копае по-едрото в дълбочина.3. ПИ уредите са бавни машни4. Ако работите с ПИ уред се пригответе за вадене на много желязо в дълбочина5. Ако на ПИ уред успеете да направите настройка за пропускане на всичкото желязо в дълбочина...изключете апарата, приберете го в раницата, и се прибирайте в дома да си пиете ракията. Няма смисъл от търсене.
https://www.mikronbg.com/Instr.zaStinger2.pdfстр.7 - виж описанието на "rejF"Тая функция има ефект само при работа с рамка!
Имайки наблюдения от първия ми апарат Гарет електроник,който закупих през 1979г до последния някакъв правен в БГ през 1996г.Установих че дълбочината на дедекция през тия години въобще не се е променила.Всички добри апарати и търсачи чуват и определят дълбоките сигнали еднакво добре.Слаб, неопределен сигнал го пробваме с няколко апарата и всеки казва че трябва малко да се зачисти за да стане ясно какво е.Същото важи и за минерализираните почви пак всеки познавайки добре апарата си,намира начин да го принуди да работи.Като се съберем накрая стискаме по равен брой монети.За ПИ апаратите не знам какво да мисля.Виждам че много авторитетни хора ги хвалят,но аз се пробвах с един Майлаб и не можах да го накарам да работи по дълбоко.Щом всички казват че са много добри със сигурност греша някъде.