Автор Тема: Дълбоки монети  (Прочетена 73623 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен WATERRESIST

• Старши потребител
  • Публикации: 428
  • Living In The Past
Re: Дълбоки монети
« Отговор #30 -: Март 19, 2012, 10:07:33 am »
а при ПИ апаратите как стои въпроса, като сложа малката сонда а не рамката как мога да определя типа почва?

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 1517
« Отговор #31 -: Март 19, 2012, 01:34:44 pm »
Както писахме с колегата Walib при грундирането на апарата може да определиш дали е минерализиран терена. При ПИ обаче е малко по различно.
При моя ПИ апарат след като си направил настройките, процедурата за грундиране е една и съща и за рамката и за по-малката сонда, фиксираш сондата,рамката на някакво  разстояние от  грунда и натискаш тригера(спусъка,копчето...) за грундиране и работиш на това отстояние.
При ПИ апаратите не би трябвало да имаш проблем с минерализацията. Те пробиват там, където обикновенните ИБ металдетектори не се справят.

Неактивен WATERRESIST

• Старши потребител
  • Living In The Past
« Отговор #32 -: Март 19, 2012, 02:53:39 pm »
аха ясно благодаря. имам Пулс мастър про на Микрон но не съм работил с него все още, имам рамка 1.2х1.2 и сонда 36см мисля да си взема и елипсовидната 22х32 за монети защото 36см ми се струва голяма особено при замърсени терени пробвах я в двора ама пищи постоянно, явно не мога да наглася детектора но то и е замърсено с дребни метали. Виждам, че правиш доста обстойни обяснения за детекторите. Като имаш време и възможност и ако имаш наблюдения върху работата на Puls Master Pro ще те помоля и за него да направиш такова представяне, благодаря още веднъж и поздрави

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 1517
« Отговор #33 -: Март 19, 2012, 03:41:21 pm »
Ако ми изпадне Puls Master Pro с удоволствие ще направя тестове и ревю на детектора.

Неактивен sitalk

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 9
« Отговор #34 -: Март 23, 2012, 12:08:29 am »
аха ясно благодаря. имам Пулс мастър про на Микрон но не съм работил с него все още, имам рамка 1.2х1.2 и сонда 36см мисля да си взема и елипсовидната 22х32 за монети защото 36см ми се струва голяма особено при замърсени терени пробвах я в двора ама пищи постоянно, явно не мога да наглася детектора но то и е замърсено с дребни метали. Виждам, че правиш доста обстойни обяснения за детекторите. Като имаш време и възможност и ако имаш наблюдения върху работата на Puls Master Pro ще те помоля и за него да направиш такова представяне, благодаря още веднъж и поздрави

Няма как да го нагласиш в двор.Там е какафония от звуци,особенно за ПИ уреди.Какво смяташ да  правиш с малка сонда на рамка? Монети ли мислиш да търсиш? Че и друга да си взимаш? Файда няма от такова нещо.Никаква.

Неактивен WATERRESIST

• Старши потребител
  • Living In The Past
« Отговор #35 -: Март 23, 2012, 08:28:01 am »
Защо няма файда?

Неактивен asd

• Напреднал потребител
  • Публикации: 151
« Отговор #36 -: Март 23, 2012, 09:19:03 am »
Защо няма файда?

Измислено е за монети-монетар за друго рамка.

Неактивен nasko75

• Старши потребител
  • Публикации: 421
« Отговор #37 -: Март 23, 2012, 09:31:00 am »
Защо няма файда?
Пробвал ли си с антената 36 см как работи? каква дълбочина?и какви предмети лови? най малко с какъв размер трябва да е за да го засече?
https://metaldetecting.eu/index.php?action=articles;sa=view;article=2
« Последна редакция: Март 23, 2012, 09:34:11 am от nasko75 »
КОЙТО ТЪРСИ - НАМИРА / това е истината

Неактивен WATERRESIST

• Старши потребител
  • Living In The Past
« Отговор #38 -: Март 23, 2012, 10:16:36 am »
Не не съм го пробвал, ами по принцип го дават да работи със всякакви сонди предполагам с най малката ще става за монети има и дискриминация, за повече въпроси направо към производителя МИКРОН предполагам тои може да обясни наи добре как работи уреда и какво и как го засича.

Неактивен WATERRESIST

• Старши потребител
  • Living In The Past
« Отговор #39 -: Март 23, 2012, 10:21:13 am »
Измислено е за монети-монетар за друго рамка.
Така е но новите ПИ детектори не са като старите, за справка питаи imperio на събирането кои уред е засякъл най далбоко монета, която никои монетар не я отразил. Детектора е Stinger 2 с елипсовидната сонда 22х32. Детектора е PI рамка и според теб не става за монети  8)

Неактивен asd

• Напреднал потребител
  • Публикации: 151
« Отговор #40 -: Март 23, 2012, 10:45:47 am »
Така е но новите ПИ детектори не са като старите, за справка питаи imperio на събирането кои уред е засякъл най далбоко монета, която никои монетар не я отразил. Детектора е Stinger 2 с елипсовидната сонда 22х32. Детектора е PI рамка и според теб не става за монети  8)
А като бързина и дискриминация как е?

Неактивен WATERRESIST

• Старши потребител
  • Living In The Past
« Отговор #41 -: Март 23, 2012, 10:58:13 am »
Производителя или някой които е работи по обстойно с детектора може да каже.

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 3185
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
« Отговор #42 -: Март 23, 2012, 12:52:24 pm »
Ситалка е прав за замърсеното. ПИ уредите на са за тая работа дори да работиш с елипсата. А Стингера на сбирката беше с 36 см кръгла сонда, а не с елипсата. С елипса съм работил, дълбочината за монета среден размер е по-малка от на 36 см. С 36 см пробвах Пулс Мастъра, мисля че тази сонда е оптимална като вариант. За дискриминацията сме писали в други теми във форума. Какво е важно да се знае:

1 ПИ уредите дискриминират много по-слабо от машините на индукционен баланс.

2. Дискриминацията е на коренно различен принцип! Докато при ИБ машините увеличването на степента на дискриминация ще отреже алуминия и други нископроводими сплави, при ПИ уредите увеличването ще отреже метали и сплави които попадат в средната и дясна част на скалата на ВДИ. При Стингер 2 може да направят най-различни настройки, даже може да се отреже напълно желязото но това ще доведе до пропускане на цветни сигнали със сходни параметри на цветност/магнитност. Микрон може да каже как се прави настройка за пропускане на дребни повърхностни замърсители и да се копае по-едрото в дълбочина.

3. ПИ уредите са бавни машни

4. Ако работите с ПИ уред се пригответе за вадене на много желязо в дълбочина

5. Ако на ПИ уред успеете да направите настройка за пропускане на всичкото желязо в дълбочина...изключете апарата, приберете го в раницата, и се прибирайте в дома да си пиете ракията. Няма смисъл от търсене.
« Последна редакция: Март 23, 2012, 01:03:05 pm от imperio »
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори

Неактивен WATERRESIST

• Старши потребител
  • Living In The Past
« Отговор #43 -: Март 23, 2012, 01:48:38 pm »
най добре да се комбинира с монетар с хубава дискриминация.

Неактивен vvarbanov

• Ветеран
  • Публикации: 1247
  • Вар Баний
« Отговор #44 -: Март 28, 2012, 03:52:04 am »
Имайки наблюдения от първия ми апарат Гарет електроник,който закупих през 1979г до последния някакъв правен в БГ през 1996г.Установих че дълбочината на дедекция през тия години въобще не се е променила.Всички добри апарати и търсачи чуват и определят дълбоките сигнали еднакво добре.Слаб, неопределен сигнал го пробваме с няколко апарата и всеки казва че трябва малко да се зачисти за да стане ясно какво е.Същото важи и за минерализираните почви пак всеки познавайки добре апарата си,намира начин да го принуди да работи.Като се съберем накрая стискаме по равен брой монети.За ПИ апаратите не знам какво да мисля.Виждам че много авторитетни хора ги хвалят,но аз се пробвах с един Майлаб и не можах да го накарам да работи по дълбоко.Щом всички казват че са много добри със сигурност греша някъде.
Най добрия приятел на иманяра е лопата.