Автор Тема: Дълбоки монети  (Прочетена 73625 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен mikal

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 25
Re: Дълбоки монети
« Отговор #15 -: Януари 15, 2012, 10:29:00 pm »
В района в който работя почвата е минерализирана но като цяло машината се справя добре.Мисля че по отговора който получих мога да подразбирам че монета с диаметър 25-30мм която съм хващал на дълбочина 25-30см с 28см антена със 38сантиметровата антена би трябвало да я хвана на 35-40 см.
« Последна редакция: Януари 15, 2012, 11:07:42 pm от yaponetsa »

Неактивен deso

• Тестова група
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 543
« Отговор #16 -: Януари 15, 2012, 10:57:57 pm »
Недей да очакваш ,че голямата антена ще ти вдигне 10 см .дълбочината за монета ,тая няма да стане  ;).

За по-едри предмети може и да си струва,но за отделни монети разликата е минимална

поздрави

Неактивен yaponetsa

• Модератор
  • Ветеран
  • Публикации: 862
« Отговор #17 -: Януари 15, 2012, 11:09:27 pm »
В района в който работя почвата е минерализирана но като цяло машината се справя добре.Мисля че по отговора който получих мога да подразбирам че монета с диаметър 25-30см която съм хващал на дълбочина 25-30см с 28см антена със 38сантиметровата антена би трябвало да я хвана на 35-40 см.

Не е задължително,с големите антени стават по чуствителни към по големи предмети,а за малките сигнали като монети разликата не е чак толкова голяма.Но това си зависи и от самата схема на уреда.Има някои апарати които с 38см антена почти не променят дълбочината за единична монета спрямо 28см антена.Или ако я променят,то разликата е нищожна.Но има и такива машини които с големи антени вдигат дълбочината и са мааалко по добре.Но това както казах не зависи само от размера на антената - честоти схемни решения и др. такива.А ако района е замърсен с железца,голямата антена става минус.Малките по добре се справят на такива обекти.

п.с редактирах ти единия пост и ти изтрих последния,така мисля е по добре ;)

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 3185
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
« Отговор #18 -: Януари 15, 2012, 11:23:12 pm »
Ако хващаш монети с диаметър 25-30 мм на 30 сантима с 28 сантиметрова антена значи земята не е минерализарана поне според моите представи. Може да е малко тежка, но да е минерализарана - не.
« Последна редакция: Януари 15, 2012, 11:32:34 pm от imperio »
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори

Неактивен mikal

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 25
« Отговор #19 -: Януари 15, 2012, 11:28:22 pm »
Благодаря за изчерпателния отговор.Района е замърсен с железца така че се отказах да търся голяма антена-излишни разходи.Това е и мнението на по опитните ми колеги с които практикувам.

Неактивен pergamon

• Напреднал потребител
  • Публикации: 173
« Отговор #20 -: Януари 16, 2012, 08:14:38 pm »
Щом е замърсен с железца,пробвай с по голяма антена,и ако има ефект,тогава не жали  парички.Ще останеш изненадан от смяната на по-добър кон.
Загубеното злато,може да се намери.Загубеното време-никога!

Неактивен ztec

• Тестова група
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 738
« Отговор #21 -: Януари 16, 2012, 08:15:53 pm »
Щом е замърсен с железца,пробвай с по голяма антена,и ако има ефект,тогава не жали  парички.Ще останеш изненадан от смяната на по-добър кон.

Ще се изненада как по голямата антена ще му побърка апарата на замърсено.
Teknetics T2 Classic
XP Gold MAXX Power V4

Неактивен pergamon

• Напреднал потребител
  • Публикации: 173
« Отговор #22 -: Януари 16, 2012, 08:27:20 pm »
Зависи от уреда колега.
Загубеното злато,може да се намери.Загубеното време-никога!

Неактивен ztec

• Тестова група
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 738
« Отговор #23 -: Януари 16, 2012, 08:33:37 pm »
Може и да има такъв апарат,но 99% от апаратите на замърсено с голяма пита ще работят много по зле от същия апарат с малка пита.Даже ако и почвата е лекичка концентричната антена на замърсено ще свърши най добре работата.
Teknetics T2 Classic
XP Gold MAXX Power V4

Неактивен horhe_69

• Напреднал потребител
  • Публикации: 218
« Отговор #24 -: Януари 16, 2012, 10:31:42 pm »
Колега не съм съгласен че с голяма антена ще работи добре апарата понеже там където работи колегата има много магнетит по вадичките където е вървяла водата и допълнително много черни сигнали
« Последна редакция: Януари 16, 2012, 10:46:26 pm от horhe_69 »

Неактивен sitalk

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 9
« Отговор #25 -: Март 18, 2012, 11:26:52 pm »
Колеги начинаещ съм и искам да задам един въпрос.Да кажем обрали сте сигналите от един обект  с машина с антена 28см.Пробвали ли сте след това да сложите по голяма антена 32см 38см.Хващат ли се нови по дълбоки сигнали.Въобще има ли полза от по голямата антена.

Не се хващат по-дълбоки сигнали.
Ползата е-ако е равно,не замърсено...по-голяма площ да обираш.
Разликата в дълбочината е само въздушна.Говоря за БГ уреди ИБ.
При фабричните е друго.
При ПИ е..още по-друго.

Неактивен WATERRESIST

• Старши потребител
  • Публикации: 428
  • Living In The Past
« Отговор #26 -: Март 19, 2012, 08:46:20 am »
Един лекичък въпрос към колегите, как разбирате една почва дали е минирализирана или вобще каква е, как и колко вида почви влияят на детекторите?

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 1517
« Отговор #27 -: Март 19, 2012, 09:02:41 am »
Един лекичък въпрос към колегите, как разбирате една почва дали е минирализирана или вобще каква е, как и колко вида почви влияят на детекторите?

Най-простия и елементарен начин - заравяш на 10-15 см една монетка и пробваш как ще ти я засече апаратът и си правиш извода. Другото ,което се сещам е при грундирането на апарата.Има терени ,където даже и не можеш да го грундираш добре(металдетектора).
С времето и практиката някак си свикваш с детектора и усещаш минерализацията.

Неактивен ЧИГОТ

• Напреднал потребител
  • Публикации: 210
  • Прогонен
« Отговор #28 -: Март 19, 2012, 09:21:13 am »
Най-простия и елементарен начин - заравяш на 10-15 см една монетка и пробваш как ще ти я засече апаратът и си правиш извода. Другото ,което се сещам е при грундирането на апарата.Има терени ,където даже и не можеш да го грундираш добре(металдетектора).
С времето и практиката някак си свикваш с детектора и усещаш минерализацията.

Aз изцяло съдя по това как се грундира апарата.... т.е. ако се грундира:
 по средата - нормални почви
над средата - минерализирани със орудяване
под средата -минерализирани алкални със соли

-6.....0.....+6 или от 0 ... 50.....100 всеки апарат му е различно
« Последна редакция: Март 19, 2012, 09:28:28 am от wallb2 »

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 1517
« Отговор #29 -: Март 19, 2012, 09:42:16 am »
Да, съгласен съм колега за грундирането, за монетката имах в предвид да се разбере каква е минерализацията  примерно цветния сигнал го изчернява. Имам един терен, където някои апарати уж се грундират нормално ,а на заровена монетка на 8-10 см въобще не дават сигнал. На този терен до момента се справя единствено Minelab Eureka Gold.