0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
В района в който работя почвата е минерализирана но като цяло машината се справя добре.Мисля че по отговора който получих мога да подразбирам че монета с диаметър 25-30см която съм хващал на дълбочина 25-30см с 28см антена със 38сантиметровата антена би трябвало да я хвана на 35-40 см.
Щом е замърсен с железца,пробвай с по голяма антена,и ако има ефект,тогава не жали парички.Ще останеш изненадан от смяната на по-добър кон.
Колеги начинаещ съм и искам да задам един въпрос.Да кажем обрали сте сигналите от един обект с машина с антена 28см.Пробвали ли сте след това да сложите по голяма антена 32см 38см.Хващат ли се нови по дълбоки сигнали.Въобще има ли полза от по голямата антена.
Един лекичък въпрос към колегите, как разбирате една почва дали е минирализирана или вобще каква е, как и колко вида почви влияят на детекторите?
Най-простия и елементарен начин - заравяш на 10-15 см една монетка и пробваш как ще ти я засече апаратът и си правиш извода. Другото ,което се сещам е при грундирането на апарата.Има терени ,където даже и не можеш да го грундираш добре(металдетектора).С времето и практиката някак си свикваш с детектора и усещаш минерализацията.