Автор Тема: Дълбоки монети  (Прочетена 73624 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен pergamon

• Напреднал потребител
  • Публикации: 173
Дълбоки монети
« -: Септември 04, 2011, 06:27:32 pm »
Някой знае ли какъв е сигнала,от дълбока монета-например систерция на 45-50см,и дали монетар с дисплей ,ще отчете нещо на дисплея?
Загубеното злато,може да се намери.Загубеното време-никога!

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 1517
Re: Дълбоки монети
« Отговор #1 -: Септември 04, 2011, 06:51:29 pm »
Някой знае ли какъв е сигнала,от дълбока монета-например систерция на 45-50см,и дали монетар с дисплей ,ще отчете нещо на дисплея?

За мен това е малко вероятно да стане, по принцип зависи и от терена. Винаги подобни дълбоки сигнали(но не на такава дъбочина) съм хващал на чисти места в режим алл метал като лека промяна на трешолда(но с апарат,който е без дисплей). Като поразриташ с кубинката и може да идентифицираш и сигнала.

Неактивен pergamon

• Напреднал потребител
« Отговор #2 -: Септември 04, 2011, 07:08:33 pm »
На чист терен разбира се,но ме интересуват машините с дисплей.

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 1517
« Отговор #3 -: Септември 04, 2011, 08:58:09 pm »
На чист терен разбира се,но ме интересуват машините с дисплей.

Съжалявам, не мога да ти помогна, не използвам машини с дисплей.

Неактивен zempar

• Главен модератор
  • Ветеран
  • Публикации: 2201
« Отговор #4 -: Септември 04, 2011, 09:28:11 pm »
да отчита ги дълбоките сигнали , но не схващам въпроса ти , какво по точно те интересува

Неактивен pergamon

• Напреднал потребител
« Отговор #5 -: Септември 05, 2011, 07:01:47 am »
Става въпрос за звука,не е ли по бърз от окото?Дисплея да гледаш,или да долавяш слаби сигнали е по добре? И не се ли губи ценно време за обработка на сигнал гледайки дисплей? Звукът не е ли по категоричен :)

Неактивен zempar

• Главен модератор
  • Ветеран
« Отговор #6 -: Септември 05, 2011, 08:19:49 am »
дисплея го гледам рядко , само при съмнителните сигнали и при промяна на настройките , съмнителните сигнали са буци шлак , горещи камъни и леко ръждясали бирени капачки и консерви , тия сигнали когато са в дълбочина лъжат звука , звука е качествен и тогама като погледнеш дисплея ти се изяснява за какво става въпрос отдолу , но въпреки че се досещам какво е пак го проверявам , тези сигнали когато са на плитко или на повърхността само по звука ги различавам без да ми се налага да гледам дисплея , със свикването с машината дисплея почти не се ползва , но не е излишен и в дадени ситуации е голям помощник

Неактивен pergamon

• Напреднал потребител
« Отговор #7 -: Септември 05, 2011, 08:46:51 am »
Ясно,значи дисплея служи за допълнително потвърждаване ,и е помощник за напреднали.

Неактивен zempar

• Главен модератор
  • Ветеран
« Отговор #8 -: Септември 05, 2011, 08:58:30 am »
в началото го гледах постоянно и се опитвах на позная сигнала преди изваждането му , играех си на нещо като тото с машинката , но като всяка електронна игра и тая омръзва :)

Неактивен branib

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 16
« Отговор #9 -: Октомври 06, 2011, 08:49:12 pm »
F 75 не отчита дълбоките сигнали на дисплея.

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 3185
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
« Отговор #10 -: Октомври 06, 2011, 09:26:18 pm »
Не само F75. Повечето дигитални монетари в граничната зона  нямат стабилно показание. Слухарските апарати пък нископроводимите обекти ги мятат към черното.
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори

Неактивен mikal

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 25
« Отговор #11 -: Януари 15, 2012, 08:22:34 pm »
Колеги начинаещ съм и искам да задам един въпрос.Да кажем обрали сте сигналите от един обект  с машина с антена 28см.Пробвали ли сте след това да сложите по голяма антена 32см 38см.Хващат ли се нови по дълбоки сигнали.Въобще има ли полза от по голямата антена.

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #12 -: Януари 15, 2012, 08:29:26 pm »
Има колега. Но само ако местността е гола поляна, ако е оране не очаквай нещо значимо защото на всяко преораване е слушано ако мястото е известно на повече хора. Лично съм се убедил че има смисъл и от смяна на апарата ако е различен модел работещ на различна честота, тогава може да се хванат сигнали които са пропускни дори при много внимателно търсене с други машини
Mikron металдетектори

Неактивен mikal

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 25
« Отговор #13 -: Януари 15, 2012, 09:28:42 pm »
Благодаря за отговора колега.Точно такива места имах впредвид(неорани).По принцип до каква степен големия диаметър има ефективност т.е. какъв е предела.Имам в предвид машина с индуктивен баланс.

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #14 -: Януари 15, 2012, 09:38:09 pm »
Това беше полезно уточнение. Не мисля че с увеличаване на диаметъра на търсещата сонда на ПИ апарат ще се постигне по-добра резултатност за монети специално. По-скоро ще се увеличи способността за детекция на по-големи предмети в дълбочина. Естествено че от един ПИ апарат до друг има разлика но това е общата закономерност.

Моя грешка, ти си писал за ИБ аз за ПИ  :) Предела на ИБ апарати за детекция на единични монети е в голяма зависимост от минерализацията на земята. При големи антени също започва се влошава дискриминацията. Така че увеличването на диаметъра примерно от 32 на 50 см съвсем не значи че ще се постигне увеличване на дълбочината на детекция за монети с 40 процента.
Mikron металдетектори