Анкета

От колко години се занимавате с металдетектинг?

1-3 години
62 (41.6%)
3-7 години
28 (18.8%)
7-12 години
15 (10.1%)
12-20 години
22 (14.8%)
над 20 години
22 (14.8%)

Общ брой гласове: 147

Автор Тема: Анкета - какъв опит имате? (време на практика)  (Прочетена 76224 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен zanvan

• Напреднал потребител
  • Публикации: 227
Re: Анкета - какъв опит имате? (време на практика)
« Отговор #30 -: Ноември 10, 2013, 09:33:59 pm »
имам мини багер и си работя с него,но по голямо удоволствие да си изкарам сигнала с лопата няма,поправка багера за хобито не го полвзвам.

то оточнението за багера  оки   :) :) :)
но хората питът...  От колко години се занимавате с металдетектинг?  :) :) :)
поздрави   :D

Неактивен Джони

• Ветеран
  • Публикации: 1395
  • Таен агент с АКА Сигнум MFT
« Отговор #31 -: Ноември 10, 2013, 10:38:59 pm »
то оточнението за багера  оки   :) :) :)
но хората питът...  От колко години се занимавате с металдетектинг?  :) :) :)
поздрави   :D
Абе той човека добре ти го каза - археолозите се занимават с металдекетинг с багери през последните 30 години. На нас ни е по-кеф с лопати Фискарс.  ;)Поздрави.
Монетата винаги има две страни.

Неактивен terron

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 42
« Отговор #32 -: Ноември 11, 2013, 05:48:45 am »
опит от около 2год.но за жалост 2 3 излета на месец,пусто време все не стига.успех..

Неактивен gyulter

• Напреднал потребител
  • Публикации: 189
« Отговор #33 -: Ноември 11, 2013, 10:18:20 pm »
аз за последния 1 месец имам 20 излета :) то от тогава и имам патерицата, АЦЕ 150 , като за начало е добре само тея капачки да ги нямаше ... като оправят закона ( а дано ) ще си взема и НРГ 150 , хареса ми машинката, по моя край няма много търсачи което е екстра + за мен

Неактивен sdsds

• Напреднал потребител
  • Публикации: 196
« Отговор #34 -: Ноември 12, 2013, 12:38:48 am »
Аз хобито го практикувам  с почти 10 години прекъсване  :) Започнах на 15 (сега съм на 34)като си направих сам, в последствие си купих 3 истински  ;) за луди пари..Това лято поднових хобито ,купих си наи-ефтиния аце150 еи така да търкам от време на време на плажа...и пак се започна  ;D
Забраних си ,да посещавам и участвам във форуми !

Неактивен pet1r90

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 14
« Отговор #35 -: Ноември 12, 2013, 10:59:09 pm »
 в затвора ще вляза   от тази краста няма да се отърва :D
 почнах когато бях  на 11 12 годинки , със  самоделка  .
 чупеше ми ръката  но не се отказвах .
 иначе се зарибих  по този начин ,
  навремето  валяха   много силни дъждове ( НЕ КАТО СЕГА  ) 

и си  ходех  в село   по  пътищата където водата е   дълбала ...
намирах повечето бг  стотинки  но и това беше радост за едно дете . след това  се  сдобих с  машина  и така ....  няма отказване ..:)

Неактивен Санчо

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 122
« Отговор #36 -: Юни 13, 2014, 03:53:28 pm »
Имах възрастен съсед който ми разказваше за несметни богатство закопани по нашите земи,това беше през 1988-1990г. бях на 16-18г. Веднага в тъй наречената демокрация си купих първия апарат,мисля че беше на Памиц / но не съм сигурен/ Питата му тежеше 20кг. и за 10мин като търкаш,и спираш да почиваш час-два. Ловеше капачка от буркан на 5см. Ама ние млади и луди,не спирахме.Тогава в 1991 се наложи да вляза в казармата,апарата се счупи,отнесохме го на поправка и го откраднаха.След казармата видях една Миладинка / Монтанска /,след първия апарат,този ми се стори върха, но не можах да си позволя да си го купя.След месеци попаднах на една Анжелка /Видинско производство/  и така няколко години. Апарачето беше хубаво и ми харесваше.Тук дойде и момента в който прекратих хобито си по лични причини / здравословни/. Минаха много години /10 някъде/докато минавайки през ЖП гарата на София връщайки се от поредната болница,забелязах една книжка " Съкровищата в България" или нещо подобно,купих е и пак се почна.Преди две години някъде си взех Тесарото / ходил съм 20 пъти най много/ но няма отърваване от това хоби. Така и не успях /поради липса на време/ да отида на някой събор на федерацията или тук от форума,но има време и това ще стане. Утре на езерото Рабиша ще има събиране на колегите от района и ще съм там. Точно утре ще имам гости,но твърдо и категорично ги зарязах,може и сами да хапнат и пийнат.Аз съм на Рабиша !!!

ПС. В анкетата гласувах,че се занимавам с хобито от година  две,щото тогава нямаше такива детектори и все едно съм новобранец тук. На 41г. съм в момента.

Неактивен mario321

• Старши потребител
  • Публикации: 352
  • for gold nuggets
« Отговор #37 -: Юни 13, 2014, 07:19:32 pm »
И мен крастата вече от 3 години ме е завладяла, задължително 1 път в седмицата си търкам, защото през другото време съм на работа, имам един приятел който го тресе  хазарта и как изкара малко пара и право да му я вземат, а аз поне се разхождам сред нашата красива природата . 

Неактивен Санчо

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 122
« Отговор #38 -: Юни 14, 2014, 01:03:02 am »
Природата ни е уникална просто. Не знам дали тук в форума има тема да качваме снимки от наши излети,ако няма е хубаво да се отвори една да се порадваме на пейзажите на колегите и на нашата родина. Мисля че ще бъде интересно.

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 3203
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
« Отговор #39 -: Юни 14, 2014, 01:14:01 am »
Това е добра идея. Или можем да направим цял раздел за излети и туризъм, или може да се помисли върху варианта всеки потребител да може да направи собствен блог в който да публикува снимки, разкази, и прочее.
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори

Активен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 1493
« Отговор #40 -: Юни 14, 2014, 09:24:14 pm »
За новата тема :)
Днес след дъжда, над морето:

На живо беше много по-красиво
https://www.youtube.com/watch?v=GcwYzI1JliI