Автор Тема: съвет за плажен апарат  (Прочетена 38969 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен niki3

• Старши потребител
  • Публикации: 397
Re: съвет за плажен апарат
« Отговор #15 -: Юли 08, 2013, 08:12:34 pm »
Пробвай този ще свърши работа  https://prodavalnik.com/podvoden-metalotrsach-i21457173
Който търси може и да намери!Който не търси нема как да намери

Неактивен kronos555

• Ветеран
  • Публикации: 765
  • миндил и железарка
« Отговор #16 -: Юли 08, 2013, 08:40:53 pm »
Този е PI не ми върши работа

Неактивен zempar

• Главен модератор
  • Ветеран
  • Публикации: 2201
« Отговор #17 -: Юли 08, 2013, 10:01:17 pm »
майнлаб ЦТХ ще ти свърши чудесна работа за целта :)

Неактивен kronos555

• Ветеран
  • Публикации: 765
  • миндил и железарка
« Отговор #18 -: Юли 08, 2013, 11:27:54 pm »
Тя и цената му е чудесна, търся нещо до 1000лв.

Неактивен niki3

• Старши потребител
  • Публикации: 397
« Отговор #19 -: Юли 09, 2013, 03:30:19 pm »
Този е PI не ми върши работа
Точно по добре ще ти върши работа и човека му бе свалил още 100лв
Който търси може и да намери!Който не търси нема как да намери

Неактивен kokolino75

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 5
« Отговор #20 -: Август 25, 2014, 03:34:01 pm »
Здравейте на всички :) бих казал колеги но като чета доста съм назад от вас и моля предварително да ме извините ако задам някой прекалено профански въпрос... Та по темата: от Варна съм искам да си взема апарат основно за плажа можете ли да дадете съвети и насоки (хем да е хубаво хем да е евтино ) имайте предвид че съм абсолютна гола вода това към което сам се насочих е "White’s MX5" искам да е лесно за употреба да има добра дискриминация да може да се мокри и естествено да е достатъчно добър и за всякакви други терени, ако има начин и да не е стар като модел а да има доста от нещата измислени  в последно време( както при компютрите нещата се променят със седмици, предполагам и за тази техника е така ) не искам след 6 месеца да ме е яд че съм го купил, сумата с която разполагам е до 1300.00 лв.( говорим за нов уред с гаранция фактура и както си е )  ако имате предложения ще ви бъда благодарен.

Неактивен glogov

• Старши потребител
  • Публикации: 414
« Отговор #21 -: Август 25, 2014, 03:57:43 pm »
Здравей колега! Мисля че за теб най добре това:
https://www.metalotarsachi.com/metaldetektori/garrett/garrett-at-pro-3-detail.html
Каквото и да ти говорат, винаги идва дума за пари!

Неактивен geodezist

• Старши потребител
  • Публикации: 286
« Отговор #22 -: Август 25, 2014, 08:12:43 pm »
Колега гледал си го в Ноци внимаваи много ако ще купуваш от там.

Неактивен kokolino75

• Нов потребител
  • *
« Отговор #23 -: Август 25, 2014, 08:53:46 pm »
Благодаря, Но искам да попитам на този модел White’s MX5 има режим плаж ..  Какво е туй животно??? и този модел който колегата глогов ми препоръчва на каква дълбочина търси и мога ли с него да намеря гърнето с жълтици на баба на село :) :) ( искам да кажа става ли за всякакви терени ) и това ли е оптималното за гаретта което ще ми върши работа или има и малко по добро няма значение че ще е по скъпо

Неактивен kokolino75

• Нов потребител
  • *
« Отговор #24 -: Август 25, 2014, 09:10:24 pm »
Колега гледал си го в Ноци внимаваи много ако ще купуваш от там.
  Досега нищо хубаво не съм чул за "НОЦИ" негови колеги от други градове казаха че ще ми продаде не това което ми трябва а това което иска той ( то не че има лошо) ама не си купувам вафла,  искам нещо актуално и дай боже като се срещнем с някой колега я на сбирка я на бирка я на плажа да няма ....малииии ко си земал бе и така нататък... разбирате ме за това се обръщам към всички вас за предложения благодаря ви още един път

Неактивен geodezist

• Старши потребител
  • Публикации: 286
« Отговор #25 -: Август 25, 2014, 09:19:18 pm »
Мх5 е хубав апарат но го потарси другаде не в ноци проблема при тях е гаранцията и ремонта :) иначе апаратчето е супер гледах го при тях на тестове доста е добре.

Неактивен danail

• Старши потребител
  • Публикации: 264
« Отговор #26 -: Август 25, 2014, 10:18:25 pm »
...има режим плаж ..  Какво е туй животно??? ...
   При плажа има една тънкост която малко хора споменават и може и да е това   - влиянието на мокрия пясък на апарата. Грунд-а се водеше, като приближаваш морето пясъка се мокри и обратно т.е. трябва да се разхождаш паралелно на брега след като грундираш, ако кривнеш и мрънка. Поразпитай някой дето ходи по плажа да ти обясни.

Само не мога да разбера какво ще се търси по варненските плажове  ;D това е като да търсиш "обран бостан" ама никой да не е насял дините преди това  ;D отдавна минаха времената кога псевдо-мутрите и кифлите ходиха с ланци по плажа. Отделно наскоро попаднах на шепа стотинки "от новата история" вероятно миналогодишни и прекарали зимата в пясъка.... само ще ти кажа че приличаха на опел кадет 89-ти набор внос от германия  ;D тъкмо съм се размазал и ме мързи да отида в другата стая да пробвам белите дали лепнат на магнит че така са ръждясали, за жълтите съм почти сигурен.

Неактивен deultum

• Тестова група
  • Напреднал потребител
  • *
  • Публикации: 197
« Отговор #27 -: Август 26, 2014, 07:14:23 am »
Колега , не са ръждясали това е налеп от соления пясък стои червеникав. Намери си от някъде малко азотна киселина и стават като нови, само внимавай че гори до кокал. потапяш за секунди с пинцети вадиш и потапяш веднага в вода после подсушаваш с салфетка че иначе пак почервеняват . И не си навирай много носа над съдчето с киселината че от изпаренията един колега храчеше кръв !
Преди и след почистването !

Активен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 1483
« Отговор #28 -: Август 26, 2014, 08:47:20 am »
В сол и оцет също става не лошо и то без да се трови. Оставят се да се накиснат няколко минути, после се измиват с вода и стават също толкова лъскави.

Неактивен Araman

• Ветеран
  • Публикации: 1251
« Отговор #29 -: Август 27, 2014, 07:53:17 pm »
За почистване на монети от плажа използвам белина...от тая за битови нужди има я във всяко квартално магазинче. Има една тънкост-монетите трябва да се разделят по следният начин:1,2 и 5 ст заедно в една съдина(чаша за еднократна употреба),10,20 и 50 ст също отделно и левчета и евра в отделна чаша. Налива се белина да ги покрие изчаква се ок 6-7 минути(не повече) след което се излива белината и се пълнят чашите с вода. Монетите се изваждат и се излъскват(тези които имат нужда) с четка и паста за зъби. Резултатът е ефикасен и не отнема много време. Не бива да се смесват жълти с бели монети,както и с левчета/евра,защото някои,които са по окислени предават окиса върху монети от друг състав на метала и същите обикновенно червенеят и се чисти трудно.Поздрави!!!
"Страхуваш ли се-не го прави. Правиш ли го-не се страхувай!!!"-Чингис хан

https://vbox7.com/play:7e5f6da7ff&start=1