Автор Тема: Метеорит или нещо друго?  (Прочетена 13756 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен npanev

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 29
Метеорит или нещо друго?
« -: Май 21, 2013, 04:51:29 pm »
Здравейте,
Някой може ли да сподели мнение дали това е метеорит? Има сравнително обла форма с размери 3см х 4см и тежи около 20-30 грама, реагира на магнит от близко разстояние.
Детектора ми го лови на значително по-малко разстояние, отколкото железен предмет с подобни размери. По повърхността му се забелязват пукнатини.

Мерси предварително!

Неактивен SPARTKS

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 8
  • Прогонен
Re: Метеорит или нещо друго?
« Отговор #1 -: Май 21, 2013, 04:57:48 pm »
Здрасти колега,аз не съм много вещ,обаче това ми прилича на шлака,нека и други колеги да кажат,,,то шлаки има много разновидности,,,,обаче все е шлака,,

Неактивен npanev

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #2 -: Май 21, 2013, 05:13:25 pm »
Мерси за отговора, колега. Не знам защо, но цвета на снимките е излязъл сив. В действителност е по-скоро кафяв.
Има ли някакви тестове за определяне шлака/метеорит в домашни условия?

Неактивен npanev

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #3 -: Май 22, 2013, 01:47:54 pm »
Направих малък разрез в единия край. Вътре структурата прилича на метал с графитен цвят, а не на камък. Забелязва се и малък участък със сребрист цвят.
Rare earth магнит се лепи доста здраво към камъка, но не привлича кламери или карфици.

Неактивен Mehmed Kurusiulejman

• Ветеран
  • Публикации: 628
« Отговор #4 -: Април 21, 2014, 01:03:06 am »
Направих малък разрез в единия край. Вътре структурата прилича на метал с графитен цвят, а не на камък. Забелязва се и малък участък със сребрист цвят.
Rare earth магнит се лепи доста здраво към камъка, но не привлича кламери или карфици.
Може да е парче от желязна руда . Просто няма как да привлича карфици или кламери , докато не се обработи или намагнетизира . Но истината е , че магнитът го привилича .