Автор Тема: АПАРАТ,,ПИРАТ,,,  (Прочетена 19577 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен PETRONIY

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 85
Re: АПАРАТ,,ПИРАТ,,,
« Отговор #30 -: Март 05, 2013, 08:57:59 pm »
колеги,кондензатора е гръмнал,и параметрите му са точно както е написал колегата,470,мф,16 волта,,85 градуса,поръчах нов,и ми докараха,брата ходи до града и ми купи,но му дали,,,470мф,16 волта,,,,но градусите са 105,,,искам да попитам дали това има значение,и май онова мазното петно май ще е от гръмналия кондензатор,,както са писали колегите,,и да е опръскало там,,и май трябва да го почистя,,явно и то още сега,,че да не стане друга беля,,,благодарности на всички,,

Неактивен яко търсим

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 64
« Отговор #31 -: Март 05, 2013, 09:01:54 pm »
това с градусите изобщо да не те притеснява

Неактивен pirata29

• Старши потребител
  • Публикации: 432
  • Късмет на всеки
« Отговор #32 -: Март 05, 2013, 09:02:58 pm »
ще гръмне на по висока температура
а петното непременно го почести
Успех на всички

Неактивен яко търсим

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 64
« Отговор #33 -: Март 05, 2013, 09:06:38 pm »
едва ли ще ползваш апарата на по-висока температура от 30-35 градуса така че не се притеснявай

Активен laki

• Тестова група
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 796
« Отговор #34 -: Март 05, 2013, 09:46:27 pm »
градусите  да  не  те  притесняват  .Почисти  сьс  спирт.

Неактивен PETRONIY

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #35 -: Март 06, 2013, 11:14:49 am »
благодарности ,,колега,,до тук което се писа,точно така излиза,и е верно,явно колегите май са ,,горели,,като мене и вече знаят нещата,,успехи на всички,,,,,

Неактивен Petronii

• Ветеран
  • Публикации: 740
« Отговор #36 -: Март 06, 2013, 01:15:00 pm »
Да не мислиш , че си първия обърнал захранването :) , правил съм го поне два пъти .
Прави каквото те съветват и си готов.

Неактивен PETRONIY

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #37 -: Март 06, 2013, 01:55:22 pm »
разбрано,,адаш,,чакам брата да ми донесе частите,,то човек се учи докато е жив,,който се е ,,опарил,,знае,е и аз сега се ,,опарих,,и на мен почна да ми става ясно вече,как са нещата,,то няма как да не се опариш,то иначе,като сложиш разхода за пътя до града,и като станеш ,,спонсор,,на еконт,,ехее,то ми излиза до тука 80лв,е ако майстора не ти вземе лев за майсторлъка,а ако ти вземе и някой лев за работата,то смисъла не остава да го пращаш,и за това нии си решаваме проблемите,,обаче някой път стават и гафове,,както стана със мене сега,,всичко идва от беднотията,,аз няма какво да крия,бедно момче съм,преживявам с туй което имам,и не поглеждам в чуждото,,канче,,всеки с късмета си,,успех  и късмет на всички колеги,,,

Неактивен pirata29

• Старши потребител
  • Публикации: 432
  • Късмет на всеки
« Отговор #38 -: Март 06, 2013, 02:55:45 pm »
Успех колега
дано на находка да се усмихнеш
Успех на всички

Неактивен Mladencho

• Тестова група
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 634
« Отговор #39 -: Март 06, 2013, 03:41:13 pm »
И аз ти пожелавам успехи и без повече аварии,а щях да забравя,ще е добре да сложиш диод,както те посъветваха по нагоре в темата,за да няма такива гафове повече.
Пожелавам ти само цветни сигнали,бели и жълти. :)
"Животът на човекът е това,което той сам мисли за него"  -  Марк Аврелий

Неактивен PETRONIY

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #40 -: Март 08, 2013, 01:44:05 pm »
ехеееее,,,колеги,,,успехите да са за всички,,,,както се казва ,всеки с късмета си,,,никой не маже да ти вземе късмета,,,аз тъй го разбирам,щом,,,,,таз пара е писано да е твоя късмет,,значи ,,,ти ще бъдеш късметлията,,тъй е,,,,,колега взел съм частите ,но моя човек си идва утре от града,и тогав ще видим какво ще стане,,и диод задължително ще сложим,,,обаче ще сложим и един малък волтметър,,,да се вижда на колко пада тока и дали има ток,,щото с таз лампичка,нещо май е несигурно,то май светва като падне тока под 11 в,май не знам,само предполагам,,а тези апарати май като им падне тока ,,и нещо объркват,,конците,,едно ключе,цк,,успехи на всички,,,,,и,,,,гърнета,,,,,,с,,,,,е вий знаете,,,

Неактивен wave

• Производители
  • Старши потребител
  • *
  • Публикации: 328
    • Wave metaldetektors
« Отговор #41 -: Март 08, 2013, 08:31:41 pm »
Между другото след като оправиш захранването има вероятност да ти свети постоянно светодиода low batt трябва да подмениш 2-та транзистора.Ако не знаеш каде са то са тези до кабела на светодиода. Могат да бъдат BC547,BC 546,BC 548 или подобни NPN в малък пластмасов корпус.Тази идея с волтмера не е много добра,защото и то консумира ,дори и малко но ти харчи батериите.   
КОГАТО ДРУГИТЕ НЕ МОГАТ!
https://metaldetector-bg.com/

Неактивен PETRONIY

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #42 -: Март 08, 2013, 10:28:38 pm »
да,разбира се че е така,но аз мисля да му сложа един ключ,,цк,,и от време на време само тагава да да му гледам така колко му е ,а през останолото време ще е изключен,,благодаря за информацията за тоз диод за слабата батерия,,ами таз лампичка и в момента ми свети,,е аз още не съм му оправил захранването му,но свети туй нещо,,ще го имам предвид,,колега,,благодарности,,,

Неактивен sando_pretorii

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 148
« Отговор #43 -: Декември 07, 2022, 11:01:28 pm »
И задължително един диот на плюса за да не стават повече такива неща...може ли малко повече инфо за тази защита та ако се объркат полюсите да не стане беля

Активен pechkata

• Старши потребител
  • Публикации: 466
« Отговор #44 -: Декември 09, 2022, 07:51:43 pm »
Темата е приключена 2013г. - мн.вода е изтекло от тогава... ;D