Forum > Схеми и инженерни решения
въпрос към майсторите
ZTDMP:
"Майсторите" се делят на две групи - техници и екстрасенси.
Техниците отговарят на конкретен въпрос при наличието на конкретна схема.
Екстрасенсите дават отговор по дадено име, марка, зодия, рождена дата, цвят на кутията и т.н. да не изброявам всичко.
Ха познайте от коя група са отговорилите.
бушон:
Аз пък разбрах, че преобразователят на XLT-то, примерно, е възможно най-евтиния, с възможно по-малко периферни елементи и ниско КПД, и че (ако изобщо има такъв) е разчетен за входно напрежение от батерия в границата от 3 до 9V примерно, за да осигурява изходно напрежение от 12 до 15V, и понеже е полускапан просто не може да работи коректно в широк температурен диапазон и различни климатични условия, като всички съвременни западни металдетектори. Тогава, с оглед на гореизложеното, за да работи нормално трябва да му сложим батерия от блистул, иначе пак може да работи, ама ненормално. ;D
BLISSTOOL:
--- Цитат на: ZTDMP в Юни 16, 2011, 10:31:10 am ---"Майсторите" се делят на две групи - техници и екстрасенси.
--- Край на цитат ---
- "Майсторите" се делят на много повече от две групи. Познай ти от коя група си, предвид смотания ти коментар от по-горе? :)
BLISSTOOL:
--- Цитат на: бушон в Юни 16, 2011, 10:58:49 am ---Аз пък разбрах, че преобразувателят на XLT-то, примерно, е възможно най-евтиния, с възможно по-малко периферни елементи и ниско КПД
--- Край на цитат ---
бушон, надявам се предвид популярното ми представяне на въпросния проблем, повечето колеги да са разбрали повече от колкото ти :), тъй като ако са разбрали колкото теб или по-малко, то определено не съм се справил с изложението на проблема на разбираем език :). Като обобщение. Не ми е известен западен металдетектор, проектиран преди 5 или 10 години, при който захранването да е направено качествено. За евтините повишаващи преобразуватели на напрежение, за евтините стабилизатори и за евтините делители, удвоители и т.н., мога на 100% да ви го покажа и на практика, но... трудно се спира човек решил да си бие главата в стената :). Западните металдетектори от ново поколение, например появилите се през последните 2-4 години, са с много по-качествени захранващи електронни компоненти от ново поколение и при тях почти изцяло липсват подобни проблеми. Реално, всеки специалист по електроника знае, че най-важния модул в едно електронно устройство, е неговото захранване. Ако нещо по захранването куца, то това се отразява на работата на цялото устройство. В първия си коментар, не съм посочил конкретни модели металдетектори, тъй като твърденията ми описани там са валидни за АБСОЛЮТНО всички металдетектори с импулсни захранващи преобразуватели в тях, и най-вече поколението металдетектори проектирани преди 5, 10 или повече години. Разбира се, това хора занимаващи се само с копиране няма от къде да го знаят. И да уточня. Направих си труда да разясня проблема, не заради "умници" като част от вас, а заради обикновения търсач който в практиката си е забелязал проблема, въпреки че "майстора му", занимаващ се само с копиране и увеличаване на мощността на предавателя, му казва "нема проблем бе" ;). Не визирам конкретен "майстор" по простата причина че са повече от един.
ZTDMP:
Без лични нападки!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия