Автор Тема: Въпрос относно подводни металдетектори!  (Прочетена 46016 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Джони

• Ветеран
  • Публикации: 1395
  • Таен агент с АКА Сигнум MFT
Re: Въпрос относно подводни металдетектори!
« Отговор #30 -: Февруари 19, 2013, 11:00:26 am »
Имаме двама колеги, които много успешно "газят". Единия е във Флорида и работи с Aquasound, Fisher cz20,Minelab Excalibur,Nexus SE, а другия е в Слънчев бряг и е с XP GoldMaxx Power/или поне такава техника са посочили в /. Ще ти пратя на лични профилите им във Фейсбук, и двамата са много точни пичове и със сигурност ще ти дадат добри съвети относно техниката. Успех с избора!  :)
Монетата винаги има две страни.

Неактивен joro888

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 12
« Отговор #31 -: Февруари 19, 2013, 10:12:35 pm »
Колега Джони, благодаря за двамата колеги! И с двамата говорих, наистина точни пичове!!! Обясниха подробно повечето неща които ме интересуваха! Извода след разговора с тях е, че машинката трябва да е Minelab Excalibur, понеже не е ПИ и има добра дискриминация, а на БГ плажа има много боклуци и с ПИ машинка ще лудна! Все пак мисля още една две седмици да прекарам в размисли и ще пиша какво съм си купил! Благодаря на всички колеги, които се включиха в темата!

Неактивен аджамия

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 101
« Отговор #32 -: Май 28, 2013, 11:26:53 am »
Здр, има ли новини.
Както му свирят, така играе.

Неактивен bati doni

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 1
« Отговор #33 -: Юли 16, 2015, 11:21:22 am »
Здравейте на всички! ...
Чисто нов съм във форума и това ми е първото мниние по тема.
След като изчетох голяма част от мненията и коментарите в темите реших да споделя с вас това:
Преди 8 месеца си поръчах от ebay.co.uk Garrett Sea Hunter Mark II  чистак-бърсак все пак хонорарът ми беше около 500 кралици
след доста прекарани часове под вода и на плажа мнението за този МД е - НИКОГА НЕ СЕ НАБУТВАЙТЕ с тази детска играчка, освен ако не ви се копае за желязо - ПЕРФЕКТЕН Е!!!
НЕ ПРОПУСКА дори и най малкото телче !!!
Иначе за самият уред
- дескриминация Н Я М А
- хваща железа на около 30 см (извадих всички монети от 1,2,5 ст на места където е ровено с дискриминация)
- злато - много рядко много (синджирът ми 28 гр. го улавя ако го доближиш на 1 см от антената)
- на всички видове метали тоналността в слушалките е еднаква
- терен - освен на пясък и един двор, другаде не съм работил с него
за пясъка - работи както под вода така и на плажа много добре (за сигнал), за двора (място много замърсено) пищи на всяко металче и ако търсиш нещо различно от желязо трябва да се копа на всеки сигнал, докато се извади нещо по различно от ръжда
С този уред се иска здрава лопата и ГОООООЛЯМ късмет
На края се  >:( ,че само си губя времето и кислорода в бутилката, все пак при мен и двете са много ограничени и реших да се отърва от него.
За щастие сега го продадох и започнах едно ровене , ама основно, мисля да доплатя още толкова и да си взема нещо по добро за сега съм се нахвърлил на Minelab Excalibur II но .... НО ... стигнах до това https://www.youtube.com/watch?v=E9TizTb_VRs , https://www.youtube.com/watch?v=zuyksnLoMFc и все пак се зачудих ... защо да го взимам като и той пропуска златните сенджири и пръстени и дали има нещо по добро от него продължавам да ровя
Ако има някои мнение или наблюдение по този въпрос да сподели ще съм много благодарен (като се има в предвид бюджет от около 2000-2200 лв.)     

Неактивен diony

• Напреднал потребител
  • Публикации: 151
« Отговор #34 -: Юли 17, 2015, 08:57:45 am »
Бях чел мнение в подобна тема, интам колегата сподели че,златно синджирче го засича само eurica gold. Аз си и сля че и холд бъг 2 би трябвало да  засича такава цел,но за жалост те не са водни. Явно време им трябва на производителите.

Неактивен Araman

• Ветеран
  • Публикации: 1251
« Отговор #35 -: Юли 17, 2015, 10:58:09 am »
Ако се вярва на клипове помня,че някъде из нета преди време гледах как един колега от Русия накъса златни пръстени и обички в морето с един от подводните модели на Фишер. Не е зле да се потърсят и прегледат тези клипове,бяха два или три от един и същ човек. Поздрави !!!
"Страхуваш ли се-не го прави. Правиш ли го-не се страхувай!!!"-Чингис хан

https://vbox7.com/play:7e5f6da7ff&start=1

Неактивен vvarbanov

• Ветеран
  • Публикации: 1247
  • Вар Баний
« Отговор #36 -: Юли 18, 2015, 02:29:10 am »
bati doni, само от оторизираните дилъри си вземи апарат иначе можеш да попаднеш на китайско менте.За 500-1000 лева не може да се намери марков детектор, който ще ти върши работа под водата.Мои приятели и познати ,които търсят активно под водата ми препоръчват Ескалибур.Не знам дали лови синжирчета, но те малко апарати ги хващат и май е за сметка на други сигнали и възможности.
Най добрия приятел на иманяра е лопата.

Неактивен sdsds

• Напреднал потребител
  • Публикации: 196
« Отговор #37 -: Юли 18, 2015, 07:38:04 pm »
bati doni знам кои е,колегата е свикнал да работи с дискриминация и този пулсак на Гарет му е дошъл малко в повече  :).Ескалибур си е класика ...и както се купуват така се и продават.Както всеки апарат си има минуси,труден за обслужване ,тежък,и не особенно удобен за работа извън вода .Общо взето е стабилен за сметка на чувствителноста.И така ние търсачите винаги ще се чудим ,какъв перфектен уред да си вземем,че да си заслужава труда и средствата ???
Забраних си ,да посещавам и участвам във форуми !

Неактивен deultum

• Тестова група
  • Напреднал потребител
  • *
  • Публикации: 197
« Отговор #38 -: Август 29, 2015, 07:16:49 am »
тя и еуреката не е подводна за жалост . Колега погледни Гарет инфиниум . от всичките клипове изгледани и мнения от колеги той май най добре се справя с синджирчетата , а доколкото за боклука има настройка да не хваща толкова дребни неща ,но там вече губиш синджирчетата . И той е пулсак . Боклук в България бол , няма как трудно е не само под водата но и на сушата . Аз като ходя по плажа ако извадя 50 60 монети , съм изхвърлил поне 5 6 джоба капачки и станиоли и какви ли не други работи (спринцовки с кръв, игли , бръснарски ножчета "Полсилвер" ) ужасно е като знам че и моите деца ровят в този пясък. Но да се върнем на темата . Погледни наистина Гарет инфиниум ЛС .

Неактивен Araman

• Ветеран
  • Публикации: 1251
« Отговор #39 -: Октомври 10, 2016, 11:11:03 am »
"Страхуваш ли се-не го прави. Правиш ли го-не се страхувай!!!"-Чингис хан

https://vbox7.com/play:7e5f6da7ff&start=1

traper2504

• Гост
« Отговор #40 -: Ноември 29, 2017, 07:42:39 pm »
Само Гарет Инфиниум , пулсак ,дискраминация изпитан  а , че е трудно , да трудно е.