Автор Тема: Въпрос относно подводни металдетектори!  (Прочетена 46015 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен joro888

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 12
Re: Въпрос относно подводни металдетектори!
« Отговор #15 -: Февруари 12, 2013, 04:24:33 pm »
За риболова забравих да спомена и забраните през размножителните периоди! :)

lamas

• Гост
« Отговор #16 -: Февруари 12, 2013, 04:52:13 pm »
Имате ли мнение за тази машинка?
https://www.metalotarsachi.com/Metaldetektori/Minelab-Excalibur-II.html

Тука може да прочетеш.
https://metaldetectorreviews.net/detectors/205-1-excalibur2.html
Ако незнаеш английски, ползвай гугал преводача.

Неактивен joro888

• Нов потребител
  • *
« Отговор #17 -: Февруари 18, 2013, 11:00:24 am »
След консултация с един от онлайн магазините за металдетектори, човека от магазина ми каза, че само Garrett sea hunter няма да протече във вода! Някой има ли с мнение за този детектор?
П.С. Изчетох всичко по чуждите форуми, но бих искал мнение от някой лично работил с тази машинка! Предварително, Благодаря!

Неактивен Mehmed Kurusiulejman

• Ветеран
  • Публикации: 628
« Отговор #18 -: Февруари 18, 2013, 12:23:34 pm »
Здравейте колеги! Доста рових из нета и почти не срещнах теми относно подводния металдетектинг и подводните металдетектори! От няколко години се запалих по подводния риболов и искам да съчетая двете си хобита, но нямам никаква идея каква машинка да си взема! Също нямам никаква информация на каква дълбочина работят подводните машинки! Явно не е доста разпространено хобито ни под вода, но ще съм благодарен на адекватни съвети в тази насока!
- Всички водещи производители в света предлагат детектори за подводно търсене . Друг е въпросът за цената и качеството . Предполагам , че на първо време един такъв ще ти свърши работа .

Неактивен joro888

• Нов потребител
  • *
« Отговор #19 -: Февруари 18, 2013, 03:41:08 pm »
Идеята на темата е в качеството колега! Не е проблем да дам 2500лв за машинка! Идеята ми е, че искам да си купя металдетектор, който да ми върши работа дълго време, а не ЗА НАЧАЛО ДА МИ ВЪРШИ РАБОТА, защото след няколко гмуркания ще съм наясно какво съм си купил, но искам инвестицията да не е за нещо което копае 5см в пясъка и да се чудя как да го продавам после, за да си взема нещо по добро!  ;)

Неактивен Mladencho

• Тестова група
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 634
« Отговор #20 -: Февруари 18, 2013, 03:54:24 pm »
Идеята на темата е в качеството колега! Не е проблем да дам 2500лв за машинка! Идеята ми е, че искам да си купя металдетектор, който да ми върши работа дълго време, а не ЗА НАЧАЛО ДА МИ ВЪРШИ РАБОТА, защото след няколко гмуркания ще съм наясно какво съм си купил, но искам инвестицията да не е за нещо което копае 5см в пясъка и да се чудя как да го продавам после, за да си взема нещо по добро!  ;)

Точно така,много правилно разсъждаваш..
"Животът на човекът е това,което той сам мисли за него"  -  Марк Аврелий

• Ветеран
« Отговор #21 -: Февруари 18, 2013, 08:46:23 pm »
Идеята на темата е в качеството колега! Не е проблем да дам 2500лв за машинка! Идеята ми е, че искам да си купя металдетектор, който да ми върши работа дълго време, а не ЗА НАЧАЛО ДА МИ ВЪРШИ РАБОТА, защото след няколко гмуркания ще съм наясно какво съм си купил, но искам инвестицията да не е за нещо което копае 5см в пясъка и да се чудя как да го продавам после, за да си взема нещо по добро!  ;) Виж приятелю , обърни се към магазин Notci във Варна , те предлагат всичко от водещите фирми . Мисля , че имат и консултанти по тези въпроси , които интересуват клиентите им , а и доставката е до 24 часа и то направо с техен куриер в дома ти ! ... Мисля , че не е лошо да се допиташ до тях , с какво разполагат и какво могат да ти предложат . Но аз винаги съм споменавал това "но" ... Имам съмнения , че при такива сделки можеш да попаднеш в капана на ... мафията , защото след закупуването на скъп детектор , вече разполагат с данните ти и винаги можеш да бъдеш следен и да ти бъде отнет съответно металотърсача , а и можеш да попаднеш и в ръцете на съдебните власти ! ...

Неактивен zempar

• Главен модератор
  • Ветеран
  • Публикации: 2201
« Отговор #22 -: Февруари 18, 2013, 09:06:45 pm »
фирмата "нотци" изобщо не я препоръчвам, лично аз съм патил от тях.
за подводните апарати на гарет и майнлаб знам от приятел, който е работил с моделите на двете фирми, та неговите думи са, гарета има по-добра дискриминация а майнлабския по-добра чувствителност, но майнлабския нещо не харесвал среброто и го свирел кат черно.
като, когато се чуя с авера ще му кажа да погледне темата и да си пише компетентното мнение

• Ветеран
« Отговор #23 -: Февруари 19, 2013, 12:34:26 am »
След консултация с един от онлайн магазините за металдетектори, човека от магазина ми каза, че само Garrett sea hunter няма да протече във вода! Някой има ли с мнение за този детектор?
П.С. Изчетох всичко по чуждите форуми, но бих искал мнение от някой лично работил с тази машинка! Предварително, Благодаря!
Ето и снимки на подводния Garrett sea hunter .

• Ветеран
« Отговор #24 -: Февруари 19, 2013, 12:46:14 am »
Ето и снимки на подводния Garrett sea hunter .
Прав си : сам трябва да решиш и направиш правилен избор ! Никога не съм работил под вода и имам сведения за тази техника само от рекламите на производителите им ... Условията за търсене под вода са коренно различни от тези на сушата . Но един мой съвет : внимавай да не ти пробутат някоя китайска имитация , защото у нас вече бъка от такива стоки , които се предлагат навсякъде  и трудно можеш да ги различиш , освен да се убедиш на практика ...

Неактивен vvarbanov

• Ветеран
  • Публикации: 1247
  • Вар Баний
« Отговор #25 -: Февруари 19, 2013, 05:43:39 am »
Подводния металдетектинг беше останал настрани от полезрението на търсачите.Но от няколко години се забелязва усилен интерес към него.Търси се главно на дълбочина до 1,6 м..Едно че е по лесно,а и във вълните хората по лесно губят вещите си.Голямо влияние оказва и студената вода от която кожата се свива,човек губи чуствителност и вследствие на ударите на вълните,пръстените,гривните и синджирчетата по лесно падат.Даже и да усети някой във водата е по трудно да се намерят предметите.Имам познат който само това прави по плажовете на Испания.Хвали се ,че си е изплатил заема от 30 000 лв. за една година.Има клипчета за такъв детектинг и в щатите,където при късмет могат да се намерят по 3-4 златни пръстена на ден.Казват че някои от пръстените могат да се случат с диаманти по 20 000-30 000 лева.
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=daU4YZOC0sM#!
https://metaldetecting.bg/images/fbfiles/images/220x171.jpg
https://farm1.staticflickr.com/143/326245700_1e41cbe26b_z.jpg
За подводното търсене хвалят някаква машина Аквасаунд,Минелаб Ескалибур и Фишер сз21.

Най добрия приятел на иманяра е лопата.

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 3194
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
« Отговор #26 -: Февруари 19, 2013, 08:29:30 am »
Темата е преместена в раздел "Плаж и подводно търсене".
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори

Неактивен TRAKER

• Ветеран
  • Публикации: 528
  • nobiscum deus
« Отговор #27 -: Февруари 19, 2013, 09:49:27 am »
Преди време гледах по дискавъри едни добри хора да се занимават с подводен металдетектинг,и ми направи впечатление че работеха само с Гарет-накъде из Карибския басейн,обаче кой беше модела не си спомням.Дали има значение за работата на детекторите местата където ще се полза също не съм много на ясно,но предполагам че са от значение при търсене дънните условия(тиня,пясък и тн),соленост на водата,температура и разни други такива.Не бързай със покупка на първия такъв апарат,ако имаш възможност разгледай и мнения от други форуми и източници извън РБ.

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 3194
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
« Отговор #28 -: Февруари 19, 2013, 10:21:17 am »
Преди време гледах по дискавъри едни добри хора да се занимават с подводен металдетектинг,и ми направи впечатление че работеха само с Гарет-накъде из Карибския басейн,обаче кой беше модела не си спомням.Дали има значение за работата на детекторите местата където ще се полза също не съм много на ясно,но предполагам че са от значение при търсене дънните условия(тиня,пясък и тн),соленост на водата,температура и разни други такива.Не бързай със покупка на първия такъв апарат,ако имаш възможност разгледай и мнения от други форуми и източници извън РБ.

През 1985 Мел Фишер открива край Флорида испанския галеон Нуестра сеньора де Аточа точно с Garrett Sea Hunter Mark II. Има го в едно списание на Гарет.
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори

Неактивен joro888

• Нов потребител
  • *
« Отговор #29 -: Февруари 19, 2013, 10:30:37 am »
Честно казано не бързам с покупката.  :)  Засега обмислям между Minelab Excalubur или White's dual pi pro.
 За Гарета се поотказах защото на всички клипове с него намерените предмети са на не повече от 2-3см. дълбочина.
White ми се струва добра машинка и на плажа се справя доста добре, водоустойчив е до 30м, но няма инфо и клипове как се държи на 3-4м. дълбочина.
Екскалибура изглежда е най-разпространен в подводния детектинг. Но ми се струва, че whita бърка по дълбоко.