Автор Тема: Въпрос относно подводни металдетектори!  (Прочетена 46014 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен joro888

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 12
Въпрос относно подводни металдетектори!
« -: Февруари 11, 2013, 10:04:50 pm »
Здравейте колеги! Доста рових из нета и почти не срещнах теми относно подводния металдетектинг и подводните металдетектори! От няколко години се запалих по подводния риболов и искам да съчетая двете си хобита, но нямам никаква идея каква машинка да си взема! Също нямам никаква информация на каква дълбочина работят подводните машинки! Явно не е доста разпространено хобито ни под вода, но ще съм благодарен на адекватни съвети в тази насока!

Неактивен trifixion

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 5

Неактивен Джони

• Ветеран
  • Публикации: 1395
  • Таен агент с АКА Сигнум MFT
Re: Въпрос относно подводни металдетектори!
« Отговор #2 -: Февруари 12, 2013, 12:37:52 am »
Здравейте колеги! Доста рових из нета и почти не срещнах теми относно подводния металдетектинг и подводните металдетектори! От няколко години се запалих по подводния риболов и искам да съчетая двете си хобита, но нямам никаква идея каква машинка да си взема! Също нямам никаква информация на каква дълбочина работят подводните машинки! Явно не е доста разпространено хобито ни под вода, но ще съм благодарен на адекватни съвети в тази насока!
Първо се справи със закона, че там, ако не се лъжа, е МНОГО забранено, освен, ако не си решил да практикуваш хобито в международни води, където, ако намериш нещо, си е твое..... :)
Монетата винаги има две страни.

Неактивен гущера

• Старши потребител
  • Публикации: 345
« Отговор #3 -: Февруари 12, 2013, 02:03:01 am »

Извън темата колега,последните 2 г.далдисвам и риба не видях ! Кажи къде се крие да ходя това лято че да си начеша  и тази  краста???иначе да го продавам тоз харпун!
Hard & Heavy
Музиката изгражда характер!!!

lamas

• Гост
« Отговор #4 -: Февруари 12, 2013, 09:11:22 am »

Здрасти колега,
Аз съм се интересувал доста за подводните МД...и съм стигнал до заключение че White's Beach Hunter 300 ще върши добра работа. https://www.metalotarsachi.com/vmchk/Metaldetektori/White-s-Beach-Hunter-300.html
В момента събирам пари за сухоземен 8)...но след това смятам да почна да събирам пари и за White's Beach Hunter 300, ако евентуално не ме изгонят от вкъщи, че може и бой да Ям накрая ;D ;D

lamas

• Гост
« Отговор #5 -: Февруари 12, 2013, 09:54:50 am »
Забравих да уточня че White's Beach Hunter 300 може да бъде потапян до 7,5 м., зависи на колко искаш да се потапяш... аз специално ще го ползвам на не повече от 2 м. дълбочина.
Трябва да знаеш че всички съвременни украшения са там където се къпят хората масово...
На по дълбоко незнам дали ще излиза нещо.
Има и друг White’s PI Surf Dual Field, той е по дълбок с няколко сантиметра, може би 2-3, но за сметка на дискриминацията, защото е PI уред...но трябва да знаещ че на БГ плажа е пълно с всякакви боклуци... и няма как да проверяват всеки сигнал.
« Последна редакция: Февруари 12, 2013, 10:09:11 am от lamas »

Неактивен joro888

• Нов потребител
  • *
« Отговор #6 -: Февруари 12, 2013, 03:44:12 pm »
 Колега Джони, благодаря за съвета, но мисля че всеки срещнал органи на реда докато практикува хобито, дори на сухо на НЕ ЗАБРАНЕНИ места е изписал по една кофа с мастило!
 Под водата нещата стоят малко по различно, не мисля че на дълбочина 6-7-10м. или с други думи на около 150-200м. от брега ще има достатъчно видимост за да се разбере дали просто си гмуркам, стрелям по рибоци или си ровя в морското дъно!
 А и честно казано не намерих правна уредба или закон които да го забраняват! В Закона за опазване на културното наследство е наблегнато на това какво и как да се случва на сушата!
 Все пак истината ще се разбере при евентуална среща с органите на реда!  ;D

Неактивен joro888

• Нов потребител
  • *
« Отговор #7 -: Февруари 12, 2013, 03:49:54 pm »
Колега гущер, ако искаш към лятото се завърти северно от Балчик /аз съм от Добрич/ и ще постреляме заедно, но да знаеш че за всяко ударено рибе си глобен по една бира след гмуркането!  ;)

Неактивен joro888

• Нов потребител
  • *
« Отговор #8 -: Февруари 12, 2013, 03:54:42 pm »
Благодаря и на колегите trifixion и lamas за отговорите, мисля че няма да рискувам с бийч хънтара, че току виж съм се разсеял и съм се потопил на 8м и 1800лв в канала! Иначе гледах едно клипче с такава машинка и не е зле наистина!

lamas

• Гост
« Отговор #9 -: Февруари 12, 2013, 03:59:13 pm »

Все пак истината ще се разбере при евентуална среща с органите на реда!  ;D

За плажа нямаш абсолютно никакви проблеми...
Аз редовно ходя на плажа, дори са идвали и случайно минаващи полицай и съм разговарял с тях, без да ги познавам...а за останалите хора си голяма атракция ;D

lamas

• Гост
« Отговор #10 -: Февруари 12, 2013, 04:04:54 pm »
Колега гущер, ако искаш към лятото се завърти северно от Балчик /аз съм от Добрич/ и ще постреляме заедно, но да знаеш че за всяко ударено рибе си глобен по една бира след гмуркането!  ;)

Незнам дали знаете, но и за подводен риболов се изисква някакво разрешително

Неактивен Джони

• Ветеран
  • Публикации: 1395
  • Таен агент с АКА Сигнум MFT
« Отговор #11 -: Февруари 12, 2013, 04:09:00 pm »
За плажа нямаш абсолютно никакви проблеми...
Аз редовно ходя на плажа, дори са идвали и случайно минаващи полицай и съм разговарял с тях, без да ги познавам...а за останалите хора си голяма атракция ;D
Не бъркай плажното търсене с подводния металдетектинг :) - бая разлика има. Даже и ако започнеш от техниката....
Монетата винаги има две страни.

Неактивен гущера

• Старши потребител
  • Публикации: 345
« Отговор #12 -: Февруари 12, 2013, 04:14:10 pm »

Благодаря за поканата!ако имам възможност това лято ще те потърся-дано има повече глоби ;D
Hard & Heavy
Музиката изгражда характер!!!

Неактивен joro888

• Нов потребител
  • *
« Отговор #13 -: Февруари 12, 2013, 04:21:06 pm »
За подводния риболов не се изисква разрешително, даже не ти трябва и риболовен билет! Просто нямаш право да вземаш повече от 3кг риба на ден или един екземпляр с по голямо тегло, съответно си има съответните забрани за определени видове риба, но тръпката не е в яденето а в лова!

Неактивен joro888

• Нов потребител
  • *
« Отговор #14 -: Февруари 12, 2013, 04:23:15 pm »
Имате ли мнение за тази машинка?
https://www.metalotarsachi.com/Metaldetektori/Minelab-Excalibur-II.html