0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Аз съм от Мартен русенско,ако живееш наблизо най добре ще е да дойдеш да ти обясня.Но мога и така да те упътя.
няма ли хич никакви надписи по копчелъците, пък било то и съкращения.ще трябва на вън да я мъчиш, щото с такива апарати за да ги пуснеш в къщи си трябва опит и няма как да стане , като и не се знае кое копче за какво е
в такъв случай, предвид, че нямаш опит с детектори и особено с такива търси човек с опит, той ще се ориентира по-лесно а след това като ти обясни и ги надпишете с маркер ще ти е по-лесно да си я настройваш сам на терен
от плевен съм
там е работата че не познавам никой
Ще ти обясня как да намериш кое копче за какво служи.Най напред до всяко копче приготви или залепи стикер за да го надпишеш.След това сложи апарата да стои неподвижно на масата и го пусни да работи.Пробвай със коя врътка можеш да усилваш и намаляваш сигнала и я надпиши звук или трешолд.Нагласи звука леко да се чува.Вземи една саксия и я приближавай и отдалечавай от антената.Тя ще дава сигнал като я приближаваш или отдалечаваш.Пробвай останалите врътки с едната от тях ще успееш да постигнеш равновесно положение при което като приближаваш саксията и я отдалечаваш сигнала който чуваш ще остане един и същ.Тоест няма да се усилва или намалява това е грунд баланс надпиши го.С една от останалите врътки пробвай да преместиш стрелката на скалата наляво и надясно.Постави стрелката в средата надпиши срелка.Но може и да нямаш такава врътка,а на самата системка нулата да е в средата.Една от останалите врътки трябва да оказва влияние на дълбочината,дай я на максимум увяеличение.Като превключиш единия ключ апарата спира да хваща метал и е готов да му направиш температурен баланс.Въртиш бавно двете врътки които ти остават и закарваш стрелката на системката на нулата.След това връщаш ключа за температурния баланс в изходно положение и апарата е готов за работа.Като отидеш на обекта най напред се прави температурата,след това звука,грунда и стрелката.Дискриминатора ти би трябвало да е фиксиран.Някои гъдулки имат ключ с който могат да изключват желязото и апарата да се обажда само на цветно.В началото надпиши всички врътки сетне ще ги научиш наизуст.