Автор Тема: Има ли промяна Мускетара през годините ??  (Прочетена 10264 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен pergamon

• Напреднал потребител
  • Публикации: 173
Купих си Мускетар през 2003 г. Излизах с него,и имах успехи! Наложи се да го продам! През 2010 си купих пак Мускетар,но ми се струва,че е със занижени параметри.Правих си тестове с новия,и се оказа ,че е по плитък!! :'( Някой има ли инфо,дали уредите Мускетар  произведени от 2002 до 2008,и след 2008г имат разлика в дълбочината?
Загубеното злато,може да се намери.Загубеното време-никога!

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 1525
Re: Има ли промяна Мускетара през годините ??
« Отговор #1 -: Юни 03, 2011, 09:47:23 pm »
Купих си Мускетар през 2003 г. Излизах с него,и имах успехи! Наложи се да го продам! През 2010 си купих пак Мускетар,но ми се струва,че е със занижени параметри.Правих си тестове с новия,и се оказа ,че е по плитък!! :'( Някой има ли инфо,дали уредите Мускетар  произведени от 2002 до 2008,и след 2008г имат разлика в дълбочината?

Колега, нов Мускетар ли си купи или втора ръка ? И аз много си напатих с един мускетар втора ръка и за това питам.

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #2 -: Юни 03, 2011, 10:01:32 pm »
Преди да го взема този Мускетар прочетох доста по форумите и останах с впечатление, че новите Мускетари са по добри.

Неактивен pergamon

• Напреднал потребител
« Отговор #3 -: Юни 04, 2011, 08:07:11 am »
Говорих на тази тема с един приятел от Шумен,и той потвърди,че по новите мускетари,са по слаби,или леко казано по несполучливи от тези произведени от 2002 до 2006г.Първият ми беше Австралийски,и меко казано,ми се отплати за 2-3 месеца,а този сега ми е внос от Англия,и нещо не мога да се сраборотя снего.Не ми е ясно защо така се получава!

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #4 -: Юни 04, 2011, 01:02:45 pm »
Говорих на тази тема с един приятел от Шумен,и той потвърди,че по новите мускетари,са по слаби,или леко казано по несполучливи от тези произведени от 2002 до 2006г.Първият ми беше Австралийски,и меко казано,ми се отплати за 2-3 месеца,а този сега ми е внос от Англия,и нещо не мога да се сраборотя снего.Не ми е ясно защо така се получава!

Нов ли е ,или го купи втора ръка. Съвпадение е ,че и този с който се набутах беше внос от Англия, отвън свети като нов и не ми харесваше как работи,помислих си че е от апарата и го пратих на др. колега,който искаше Мускетар. Но той пък има приятел ,който 5 г. работи с такъв и се оказа,че апаратът не е наред, бърникан е и не работи нормално. А иначе за австралийската сглобка,да прав си и аз имам Соверен ХС2апро австралийска сглобка и е железен апарат.

Неактивен pergamon

• Напреднал потребител
« Отговор #5 -: Юни 06, 2011, 10:48:33 am »
Втора ръка ми е, внос от Англия! Значи  съм си прав до някаде,че ако не е Австралийски ,значи съм сбъркал с покупката >:(  . А е и лошо,че не може да се разбере,от каде е внесен.

Неактивен nnasskoo

• Тестова група
  • Старши потребител
  • *
  • Публикации: 406
  • PULSE
« Отговор #6 -: Юни 06, 2011, 09:10:01 pm »
По скоро май зависи каква ти е антената.Пробвай с други антени и виж как е.

Неактивен pergamon

• Напреднал потребител
« Отговор #7 -: Юни 10, 2011, 03:34:10 pm »
Колега,не е от сондата,правих и тестове с по голяма пита,но уви-не е това което трябва да е ,не си хващам сигналите на полигон правен от мен преди години!Виж с по плитките се справих,но ........... абе направо се  отчаях.Търся майстор,който да помогне ,поне да прегледа електрониката,и ако може да пипне тук там,та да  имам дълбочината на предния  си Мускетар.

Неактивен пламак

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 96
« Отговор #8 -: Юни 11, 2011, 05:32:49 pm »
Kолега и аз имам мускетар от 2008г и бърка доста на дълбоко Твоя явно е бърникан

Неактивен pergamon

• Напреднал потребител
« Отговор #9 -: Юни 13, 2011, 09:46:53 am »
А твоят от тук ,демек от Бг ли е закупен?

Неактивен UZAKI

• Старши потребител
  • Публикации: 276
« Отговор #10 -: Април 22, 2022, 03:28:55 pm »
Стара тема ,но все още има доста Мускетари в Бг. , и може да е полезна на някой.

HOW TO SUPER TUNE & GROUND BALANCE THE
MINELAB MUSKETEER-STERLING-TRIBUNE
By Keith Southern
Edited and Photo by Sven Stau
Jan.2009
These vintage detectors are definitely a hot machine and can keep up with some of the best
made today. Originally these detectors that arrived in the US were not tuned for the various soils.
Hence many Treasure Hunters had the opinion these were not deep seeking machines. After
making a few adjustments, you will see a large improvement in depth and more pronounced
audio on deeper targets. The metal boxed Sterling, Tribune, Musky X have better audio
compared to the newer plastic boxed Musky. That also really talks to you when searching in iron
infested areas.
Keithís how to will open up your eyes on how to adjust factory tuning presets. You will see an
increase in depth and sensitivity. For those of you who would like to add external pot controls to
your Sterling, indicated on the diagram are the pot values.
There are three internal rim pots on the circuit board:
• ALL METAL THRESHOLD 100k trim pot towards the front by the controls
• DISCRIMINATION THRESHOLD 100k trim pot
• GROUND BALANCE 10K trim pot
The two Threshold pots are very touchy when adjusting.
First off find yourself a spot outdoors away from any electrical interferences. Set your self up a
wooden table etc. to rest the detector on.
Adjusting Sensitivity
1) Turn the external sensitivity control up all the way, max.
2) Adjust the internal Disc. Threshold pot clockwise until it just starts to chatter and whiz. If
you go too far, the sound will get too loud. Do not overdrive it or it will do more harm than
good. It is a critical adjustment to get the threshold to just barely break in with the
sensitivity control turned all the way to max. Going any higher with the threshold will not
give you more depth, you will actually loose deeper weaker signals.
3) Back off on the external sensitivity control a little to make the machine run smooth. You
always want a little noise-chatter. This will give you max. depth. About a 4î increase
should be expected unless, your unit already has been super tuned.
Adjusting Ground Balance
Switch toggle to Pinpoint (all metal mode)
Reset is basically a all metal Re-tune Control
1) For the most part leave All Metal Threshold pot alone. It should be fine where it is.
Adjusting the pot is super touchy. If you want to give it a try, make sure the searchcoil is
off the ground. Adjust for a slight sound.
2) Drop the searchcoil to within 4î of the ground, bob up and down, notice the sound. You
want the sound to be the same. If the sound decreases, turn the GB pot clockwise until it
sounds the same. Then adjust the pot ever so slightly to give you a slightly positive GB
setting. If the sound increases while bobbing, adjust the pot counterclockwise until the
sound is the same. Then adjust slightly positive.
3) If you have many Hot Rocks in your area that are causing you problems. Ground
balance your detector to the hot rock until they do not make a sound when passing
under the searchcoil.
Take note the factory GB preset of the pot is around the 11 Oíclock position.
Hot Rocks will be cancelled out at around 11 oíclock. By adjusting to 12 Oíclock the machine will
become too noisy in mineralized ground and you may not be able to hunt. But you will see a
depth increase.
You can hunt in the Pinpoint All Metal mode, you will need to retune with the reset switch if the
sound starts breaking up. Your best bet is to always hunt in Disc. Mode which is deeper than
hunting in All Metal mode.
So these are the basics to get your detector to perform.
If you really get down to fine tuning, I Sven was going to mod my Sterling and add an external GB
10 turn pot, single turn Disc. and All Metal threshold pots. And thought about switching out the
reset pot for a push button. I have recently sold my Sterling to Keith who will take good care of it.
« Последна редакция: Април 22, 2022, 03:32:21 pm от UZAKI »

Неактивен UZAKI

• Старши потребител
« Отговор #11 -: Април 22, 2022, 03:36:33 pm »
Има я в нета  информацията + снимки на платката и разположението на потенциометрите за настройка.
Не е нищо  особено , но разликата в работата на апарата е  изненадваща, в сравнение с фабричната такава.
Това е видео след настройката :
https://youtu.be/_NIwfp8EpuY

Неактивен elana

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 85
« Отговор #12 -: Април 22, 2022, 08:47:19 pm »
Колега UZAKI някъде в постовете бях чел, че правиш сонди счупи се едно от ушите на сондата на еквинокса има ли вариант някой да го поправи. Благодаря предварително. 

Неактивен UZAKI

• Старши потребител
« Отговор #13 -: Април 22, 2022, 10:10:40 pm »
Ицето_86 потърси ...
« Последна редакция: Април 22, 2022, 10:16:43 pm от UZAKI »

Неактивен Petronii

• Ветеран
  • Публикации: 748
« Отговор #14 -: Април 23, 2022, 12:21:13 am »
Стара тема ,но все още има доста Мускетари в Бг. , и може да е полезна на някой.

А дали този чалъм става и при Соверена, при моя има само два тримера, нямам представа, как се регулира земния баланс.