Анкета

Какъв апарат предпочитате за дълбочинно търсене?

PI металдетектор от типа SD, GP
32 (36.8%)
PI рамка
17 (19.5%)
Кантар
7 (8%)
ИБ монетар с голяма сонда
26 (29.9%)
Георадар
5 (5.7%)

Общ брой гласове: 83

Автор Тема: Анкета - Какъв апарат предпочитате за дълбочинно търсене?  (Прочетена 78243 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен жоро-понов

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 4
Re: Какъв апарат предпочитате за дълбочинно търсене?
« Отговор #30 -: Февруари 13, 2013, 08:36:14 pm »
а кантара на тм ,не е ли добър,млад съм още в това хоби и не съм много в час.доколкото съм запознат има два модела ,към кой от двата да се ориентирам.чух че има и наши бг разработки,но по принцип харесвам фабричните неща

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 1523
« Отговор #31 -: Февруари 13, 2013, 10:00:16 pm »
И аз предпочитам фабричните и ТМ808 е един от най добрите кантари, иска се много тренировки и разучаване за свикнеш с него, не работи добре на орудени и минерализирани терени, както и на пресечени местности . Поздрави.

Неактивен жоро-понов

• Нов потребител
  • *
« Отговор #32 -: Февруари 13, 2013, 10:03:27 pm »
каква е цената на един такъв да речем втора ръка

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #33 -: Февруари 13, 2013, 10:34:54 pm »
каква е цената на един такъв да речем втора ръка

Ами втора ръка не ти препоръчвам да купуваш, ако не е от сигурен източник. Има много ментета на TM, a отделно на по старите модели се разхлабват втулките където се прикрепят антените и апаратът не работи коректно. За нуждите на форума бяхме взели един нов ТМ808 и след като го тествах и разучих го продадох(в прекрасно състояние) на участник от форума на половин цена. Но темата тук е друга и започваме да я спамим, разрови има тема за ТМ808 и задай въпросите си там. Поздрави.

Неактивен pirata29

• Старши потребител
  • Публикации: 432
  • Късмет на всеки
« Отговор #34 -: Февруари 13, 2013, 11:05:28 pm »
аз предпочитам PI  с рамка и малка антена
скоро си купих и съм в процес на разучаване
работил съм с PI whites surfamster
добре се държи
Успех на всички

Неактивен жоро-понов

• Нов потребител
  • *
« Отговор #35 -: Февруари 13, 2013, 11:14:17 pm »
благодаря колега,ще се поровя да разгледам оферти.а,ида попитам още нещо,че колегата пише по долу иза рамка,да ли е по лесна работата с нея и как се държи на орудено,като кантара ли е,имали дискриминатор.предварително благодаря.поздрави.

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #36 -: Февруари 14, 2013, 11:15:35 am »
благодаря колега,ще се поровя да разгледам оферти.а,ида попитам още нещо,че колегата пише по долу иза рамка,да ли е по лесна работата с нея и как се държи на орудено,като кантара ли е,имали дискриминатор.предварително благодаря.поздрави.

Мое лично мнение е, че PI е за предпочитане пред кантар. За орудени и минерализирани терени PI е най-удачният вариант. За дискриминацията ,аз съм изпозвал по-евтини рамки, които нямат тази опция  ,по скъпите апарати имат. Тук има колеги с такива апарати и може да помогнат с информация.
За PI апаратите много лесно може и сам да си направиш допълнителни по-малки сонди за по-дребни сигнали. Най-компромисният вариант според мен между рамка и сонда за PI е малка рамка 50х50 см. Ако имаш някакви технически умения - виж разрови във форума има производители, които продават готови китове за рамки, примерно Снайфър. Има и информация за него - как да се направиш допълнителни сонди. Аз имам такъв апарат и съм доволен от него, като отношение цена - производителност. Очакваше се и един допълнителен мод за дискриминация за Снайфъра, но така и не разбрах готов ли е. Поздрави.

Неактивен жоро-понов

• Нов потребител
  • *
« Отговор #37 -: Февруари 14, 2013, 11:43:59 am »
имам един познат с подобна рамка и ще го пмоля да излезем и да ми покаже как се работи с такава машина,горе долу основните неща за да преценя добре каква машина да избера

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 3203
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
« Отговор #38 -: Февруари 14, 2013, 04:29:18 pm »
Участието във форума с различни никове от един и същ човек не е разрешено. Спазвайте правилата че после пак ние сме лошите.
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори

Неактивен pirata29

• Старши потребител
  • Публикации: 432
  • Късмет на всеки
« Отговор #39 -: Февруари 14, 2013, 06:17:17 pm »
охо
тука си правим мръсни номера
абе хора нали при админите излиза IP-то
искате да се правите на по големи турци от ходжата
браво на вас
Успех на всички

Неактивен odiseii

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 14
« Отговор #40 -: Февруари 14, 2013, 11:27:06 pm »
колеги не забравяте че ве следят службите а и много от колегите са гадни поставени лица на гдбоп боп и други а и извинението ние не сме такива не важи рано или съсно ставате известни за седмица две докато правим нещата на парче така ще е ,замислете се върху това трябва левски