Анкета

Какъв апарат предпочитате за дълбочинно търсене?

PI металдетектор от типа SD, GP
32 (36.8%)
PI рамка
17 (19.5%)
Кантар
7 (8%)
ИБ монетар с голяма сонда
26 (29.9%)
Георадар
5 (5.7%)

Общ брой гласове: 83

Автор Тема: Анкета - Какъв апарат предпочитате за дълбочинно търсене?  (Прочетена 78239 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Indiana Jones

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 147
  • Прогонен
Re: Какъв апарат предпочитате за дълбочинно търсене?
« Отговор #15 -: Януари 11, 2013, 07:05:02 pm »
А сега -конкретно на темата-анкета.Малко ми прилича на референдум за ядрената енергетика.Вярно,че участниците във форума не плетат дантели на една кука и не шият гоблени,но за да отговориш категорично,трябва много добре да познаваш и петте типа апарати...Много е изкусително,но се въздържам.Не ми достигат 20%.А колегите с пълни 100% да бъдат активни.Поздрави.
И сам , войнът е войн

Неактивен mr_fair

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 62
« Отговор #16 -: Януари 11, 2013, 07:42:01 pm »
аз предпочитам кантар, защото от моя опит знам че е по-дълбок от рамка и нему пречи нищо поздрави
В ТОЧНОТО ВРЕМЕ НА ТОЧНОТО МЯСТО!!! (С ТОЧНИТЕ ХОРА)

Неактивен Plamen

• Старши потребител
  • Публикации: 384
« Отговор #17 -: Януари 11, 2013, 08:43:18 pm »
Здравейте,колеги.Гласувах за "ИБ" монетар с голяма сонда,защото на мен много ми допадат от към дълбочина и дискриминация.Съгласете се ,че една нахотка излиза на не повече от една ръка разстояние.За георадарите бих споделил,поне с този с който видях в процес на работа.Беше от тези ,които се влачат по земята.За дълбочина му дават 8 метра,което мен малко ме съмнява.Лошото при този модел е,че изисква гладка повърхност.И при най-малкото съпротивление дава аномалия.

Неактивен Bobi31

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 94
  • What's up doc?
« Отговор #18 -: Януари 11, 2013, 10:49:14 pm »
Анкетата е показателна кой-колко разбира.

Неактивен Indiana Jones

• Редовен потребител
  • **
  • Прогонен
« Отговор #19 -: Януари 12, 2013, 12:26:23 am »
Анкетата е показателна кой-колко разбира.
Здравей,колега.Ако участието на членовете от определена група,или общност е задължително,ще си абсолютно прав.
Ако участват само съзнателни и наистина, достатъчно подготвени хора,резултатът ще отразява истината.
И сам , войнът е войн

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 3203
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
« Отговор #20 -: Януари 12, 2013, 03:00:13 am »
Здравейте колеги. Ако ви е интересно участвайте в анкетата. Ако  не е - не е задължително. Но да не си мисли някой че е е..л дявола в полет, и че  е прекалено голям тарикат да си чеше езика през прокси или динамично ай-пи >:( Много, ама много мразя цигански номера >:( Особено от големи мъже. Или давайте мъжки по същество, или няма да мръднете от домашния си рутер.  Аман от обидчиви комплексари  >:(
« Последна редакция: Януари 12, 2013, 09:32:09 pm от imperio »
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори

Неактивен dimitarterziev

• Старши потребител
  • Публикации: 303
    • www.komtex90.com
« Отговор #21 -: Януари 12, 2013, 09:20:48 am »
Не познавам никои от апаратите,но ще гласувам за един от тях.Може би ще го имам........

Неактивен vvarbanov

• Ветеран
  • Публикации: 1249
  • Вар Баний
« Отговор #22 -: Януари 12, 2013, 10:29:15 am »
Въпросът е "Какъв апарат предпочитате за дълбочинно търсене".Не става въпрос кой апарат хваща най дълбоко.ИБ детекторите са най удачни и използвани за търсене на единични монети.С по голяма антена можеш да се завираш навсякъде и може да се постигне 60-100 см дълбочина което мен ме удовлетворява.Тези машини са основни за нашето хоби.Затова ги предпочитам въпреки че имам рамка и кантар за специални случаи.

Неактивен Indiana Jones

• Редовен потребител
  • **
  • Прогонен
« Отговор #23 -: Януари 12, 2013, 11:23:09 am »
Здравейте колеги. Ако ви е интересно участвайте в анкетата. Ако  не е - не е задължително. Но да не си мисли някой че е ебал дявола в полет, и че  е прекалено голям тарикат да си чеше езика през прокси или динамично ай-пи >:( Много, ама много мразя цигански номера >:( Особено от големи мъже. Или давайте мъжки по същество, или няма да мръднете от домашния си рутер.  Аман от обидчиви комплексари  >:(
Изпускането на нервите не е предимство,колега,особено за ИМПЕРИО.
И сам , войнът е войн

Неактивен Bobi31

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 94
  • What's up doc?
« Отговор #24 -: Януари 12, 2013, 11:29:10 am »
Здравейте колеги. Ако ви е интересно участвайте в анкетата. Ако  не е - не е задължително. Но да не си мисли някой че е ебал дявола в полет, и че  е прекалено голям тарикат да си чеше езика през прокси или динамично ай-пи >:( Много, ама много мразя цигански номера >:( Особено от големи мъже. Или давайте мъжки по същество, или няма да мръднете от домашния си рутер.  Аман от обидчиви комплексари  >:(
Нещо не мога да разбера какво искаш да кажеш? Дразниш се, че някой ползва прокси или динамично IP? Какво лошо има в това? Има хора които нямат доверие в подобни форуми и използват защитни методи, но това не значи, че са несериозни или че пишат глупости. Не разбирам какъв е тоз мерак да проследиш всяко IP ?!

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 3203
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
« Отговор #25 -: Януари 12, 2013, 12:35:07 pm »
Нямам нито време, нито мерак да зяпам айпита. Но не върви преди време да играем сапунки "Иди-дойди" и да точим два дена темата че някой рекъл да се маха от тук че не му изнасяло не знам какво си, пък после същите тея дето не им изнася да се въртят около същия тоя форум като куче покрай месарница. Да не спамя повече темата, после ако остане време ще предприемем разтребване да дабъл никове и тем подобни.
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори

Неактивен Indiana Jones

• Редовен потребител
  • **
  • Прогонен
« Отговор #26 -: Януари 12, 2013, 02:11:47 pm »
Нещо не мога да разбера какво искаш да кажеш? Дразниш се, че някой ползва прокси или динамично IP? Какво лошо има в това? Има хора които нямат доверие в подобни форуми и използват защитни методи, но това не значи, че са несериозни или че пишат глупости. Не разбирам какъв е тоз мерак да проследиш всяко IP ?!
Благодаря за принципният  пост,колега Bobi31!
И сам , войнът е войн

Неактивен lomidol

• Старши потребител
  • Публикации: 287
« Отговор #27 -: Февруари 12, 2013, 10:03:28 pm »
Гласувах за ПИ рамка. На ИБ детектор каквато и антена да му сложиш, максималната дълбочина е до 1.5м за много голям предмет и в много лека почва. ПИ рамките хващат голям предмет до 4-5м и не се влияят толкова от минерализацията на почвата. Кантар - само за лека почва и са по-слаби като дълбочина от ПИ рамките.
Моето мнение съвпада с това на колегата AlexP.  Аз съм работил с ПИ уред и по-точно с LORENZ DEEPMAX X3.Усещането е че работиш с истински професионален уред,дискриминация и много добра дълбочина.Немска машина с високи изисквания и възможности.На уродени почви в режим "GROUND"работи много спокойно.

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 1523
« Отговор #28 -: Февруари 13, 2013, 11:53:23 am »
Гласувах за ИБ монетар с голяма сонда.
Garret GTI 2500 е много подходящ за локализиране на дълбоки сигнали в режим All Metal с голяма сонда. Според мен даже е уникален в този режим. Но с едно уточнение, че написаното важи за чисти терени с ниска, в краен случай средна минерализация.
 За дълбоки сигнали несъмнено рамките имат предимство пред ИБ, но в в гора ,планина е трудно ,почти невъзможно да се работи с тях. Обемисти са и за пренасяне, когато търсачът е любител на преходи в планината съчетани с металдетектор в раницата.

Неактивен gun

• Производители
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 677
« Отговор #29 -: Февруари 13, 2013, 12:51:12 pm »
Изцяло подкрепям колегата kodokan .За гарет GTI2500 е невероятен апарат но големия му проблем е при силна минерализация ако грет изчистят този проблем това е машината  ;)