-Ааа Япи чакай че са сетих ча сега - Не знам точно кви са множество от разнопосочните доводи на Руската научна общественост за и против щото не ми се рови -Сетих се обаче че преди време изследвайки следите на генеалогичното дърво на Българските царе попаднах случайно на една податка която ме препрати към версия за доста близкото родство между първите Руски царе и Прабългарският им-Български корен -Има една фамилия на руска историчка Мусина май беше която доказваше верноста на Прабългарската генеалогия в Джагфар Тарихи -По късно тя се навързва със по усъвраменената версия на немога да се сетя кой руски учен проследявайки това родство което продължава и в преобладаващо мнозинство от Руските дворянски фамилии.......................................... .......-Та за туй и нема как Руснаците да са на едно мнение
1 - В линка дето съм ти го дал се обяснява причината защо е написан тоя фалшификат,а не защо е определен като такъв.
2 - май аз не съм се уточнил в обяснението.Тарихиту е съчетание от почти всички известни сведения за Българите плюс сума ти митове легенди сказания предания и огрооомно количество измислици.
Така че е възможно авторите да са налучкали доста неща,не само генеалогията.
Да ама точно ОТ тука се пръква още едно доказателство за фалшификацията - някои от сведенията ги има само в латински извори,и никъде другаде.Нито в гръцки нит в арменски,персийски арабски тюркски и квит други се сетиш.Това показва че "автора" е ползвал латински извори.Което не се връзва с картинката.
Същия парадокс го има и с някои сведения дето се срещат само и единствено във Визнатийски извори,а други пък сведения ги има единственов Китайски извори

Всъщност всички извори уж използвани за написването на тоя феноменален труд са.....изгубени и ни един от тях не е запазен.Ма на всичкото отгоре никой никога нито е чувал за тях нито пък са споменавани от други стари автори....до появата на джагфар тарихи.М-у другото и самото тарихи никой никога не го е виждал.
Сори ама аз в Дедо Мраз не вервам.
поздрави