Автор Тема: КОИ СМЕ НИЕ БЪЛГАРИТЕ И КОИ СА НАШИТЕ ЦАРЕ?  (Прочетена 20190 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ivan_a2

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 81

Неактивен yaponetsa

• Модератор
  • Ветеран
  • Публикации: 862
Re: КОИ СМЕ НИЕ БЪЛГАРИТЕ И КОИ СА НАШИТЕ ЦАРЕ?
« Отговор #1 -: Януари 08, 2013, 12:58:42 pm »
https://islan.dir.bg/_wm/library/?df=760294
По някога си мисля че трябва да има някаква интернет цензура,за тия които публикуват откровени глупости и промиват мозъка на народа.Не визирам теб колега,а тези които са публикували тия простотии в посочения от теб сайт.
поздрави

Неактивен ivan_a2

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #2 -: Януари 08, 2013, 02:50:42 pm »
По някога си мисля че трябва да има някаква интернет цензура,за тия които публикуват откровени глупости и промиват мозъка на народа.Не визирам теб колега,а тези които са публикували тия простотии в посочения от теб сайт.
поздрави

Я кажи сега кое е глупост.

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 3203
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
« Отговор #3 -: Януари 08, 2013, 02:57:21 pm »
По-лесно е да се каже кое не е глупост. Такива фантасмагории има в този сайт че даже ми стана интересно та се позадържах в него  :)
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори

Неактивен ivan_a2

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #4 -: Януари 08, 2013, 03:16:26 pm »
Малко са ви прочетените книжки ако питате мен,но както и да е.ако искате изтрийте темата да не четете глупости.

Неактивен ivan_a2

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #5 -: Януари 08, 2013, 03:22:39 pm »
Малко са ви прочетените книжки ако питате мен,но както и да е.ако искате изтрийте темата да не четете глупости.
Ето малко книжки.четете и не говорете празни приказки.https://www.trud.cc/?cid=9&pid=6464&lng=bg
« Последна редакция: Януари 08, 2013, 03:29:40 pm от ivan_a2 »

Неактивен yaponetsa

• Модератор
  • Ветеран
« Отговор #6 -: Януари 08, 2013, 05:40:02 pm »
Я кажи сега кое е глупост.
Цитат
СВЕДЕНИЯ ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ЦАРЕ ОТ ВСИЧКИ ДИНАСТИИ
(“Джагфар Тарихъ”, т. III )
1 - Джагфар Тарих е доказн фалшификат от началото на 20ти век.
Цитат
Според някои историци прабългарите още преди 35 000 години обитавали Балканите
2 - какви са тия сведения от преди 35000 години,като до преди около 12 000 -  15000 е имало ледноков период?За да пише некой исторически глупости за тоя период,първо да почне с геологията и биологията.Кви прабългари кви цивилизации кви 5 лв?
Това до тук е достатъчно за да определя тоя сайт https://islan.dir.bg/_wm/library/?df=760294 като пълна простотия

Цитат
напротив темата е интересна та да се види какви глупости се пишат.
то не е важно колко книжки а какви. почни от хрониките летописите аналите и тнт сведения без редакции и свобдни съчинения.тогава се хвали колко книжки си прочел.щото ако си почнал с Г.Ценчов и неговите софизми - язък ти за четенето

поздрави

п.с не си мисли че се заяждам с теб,просто такива публикации са откровени глупости и много народ им вярва.

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #7 -: Януари 08, 2013, 05:46:11 pm »
Спокойно колега ivan_a2. Не е хубаво да даваш категорични заключение за нашата компетентност само защото имаш някакво друго виждане за нещата писани в сайта. Естествено че нещата публикувани там са пълни фантасмагории, от недоказани твърдения  и чисти измислици е забъркана такава каша, която би хвърлила в потрес всеки лаик занимаващ се с история. Извадка от сайта - без коментар   :)

Цитат
Според някои историци прабългарите още преди 35 000 години обитавали Балканите, Волго-Уралието и Средна Азия. (Тридесет хилядолетия преди прабългарите да напуснат Балканите, седем племена се отделили от останалите прабългари и се заселили във Волго-Уралието. Други прабългарски племена пък се преселили в Средна Азия, след което се отправили на север и заели долините на реките Колима, Лена и Енисей).
  Преди повече от 15 хиляди години седемте прабългарски племена, които населявали Волго-Уралието сключили съюз, който бил наречен идел, от иде - седем и ел - племена.
Mikron металдетектори

Неактивен asparuh12

• Ветеран
  • Публикации: 523
  • Прогонен
« Отговор #8 -: Януари 08, 2013, 06:06:08 pm »
Tука доколкото видях ...че то много четене... ;Dне видях хана Чака -един от синовете на Чингиз хан.. ;D ;D ;Dсложна е тази наша българската,още много дисертации има да се защитават

Неактивен ivan_a2

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #9 -: Януари 08, 2013, 06:11:00 pm »
1 - Джагфар Тарих е доказн фалшификат от началото на 20ти век.2 - какви са тия сведения от преди 35000 години,като до преди около 12 000 -  15000 е имало ледноков период?За да пише некой исторически глупости за тоя период,първо да почне с геологията и биологията.Кви прабългари кви цивилизации кви 5 лв?
Това до тук е достатъчно за да определя тоя сайт https://islan.dir.bg/_wm/library/?df=760294 като пълна простотия
напротив темата е интересна та да се види какви глупости се пишат.
то не е важно колко книжки а какви. почни от хрониките летописите аналите и тнт сведения без редакции и свобдни съчинения.тогава се хвали колко книжки си прочел.щото ако си почнал с Г.Ценчов и неговите софизми - язък ти за четенето

поздрави

п.с не си мисли че се заяждам с теб,просто такива публикации са откровени глупости и много народ им вярва.

Колега не съм се хвалил колко книги съм прочел,а ти показах нещо за четене което може да ти е полезно.Мога и още да ти покажа но явно ти знаеш всичко и няма да има нужда.Сайта го публикувах за някой,който иска да чете,но вече съжалявам.

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #10 -: Януари 08, 2013, 06:11:55 pm »
Tука доколкото видях ...че то много четене... ;Dне видях хана Чака -един от синовете на Чингиз хан.. ;D ;D ;Dсложна е тази наша българската,още много дисертации има да се защитават

Чака е син на Ногай, не на Чингиз :)
Mikron металдетектори

Неактивен yaponetsa

• Модератор
  • Ветеран
« Отговор #11 -: Януари 08, 2013, 06:20:34 pm »
Колега не съм се хвалил колко книги съм прочел,а ти показах нещо за четене което може да ти е полезно.Мога и още да ти покажа но явно ти знаеш всичко и няма да има нужда.Сайта го публикувах за някой,който иска да чете,но вече съжалявам.
За кое съжаляваш?Да не си ти автора на статията - по точно фантасмагорията?
Напротив,ако можеш покажи ми някоя интересна статия,която може да ми е полезна.Историята винаги ми е била любима наука.
поздрави

Неактивен WATERRESIST

• Старши потребител
  • Публикации: 428
  • Living In The Past
« Отговор #12 -: Януари 08, 2013, 06:49:54 pm »
Даже има и такова име
•    ТИГАН
явно той е изобретателя на тигана  ;D ;D 8)

Неактивен detelinbg

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 112
« Отговор #13 -: Януари 08, 2013, 06:51:33 pm »
Даже има и такова име
•    ТИГАН
явно той е изобретателя на тигана  ;D ;D 8)
  еи   с това  изби рибата :D

Неактивен WATERRESIST

• Старши потребител
  • Публикации: 428
  • Living In The Past
« Отговор #14 -: Януари 08, 2013, 07:55:09 pm »
Там през III хил. пр.н.е. те създали две прочути свои държави Балгар и Балхара. На запад съседи на прабългарите били арийците, а на юг в Тибет живеели траките.
ПОСЛЕДНОТО ЗА ТРАКИТЕ Е ПРОСТО ПОКЪРТИТЕЛНО
а на запад живеели нацистите  8)