Автор Тема: PI кантар  (Прочетена 46221 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Лефтер

• Напреднал потребител
  • Публикации: 210
Re: PI кантар
« Отговор #45 -: Ноември 11, 2018, 07:42:02 pm »
Колега ,да не правиш нещо грешка . Точно на Бургаските земи  и въобще в рудните земи му е силата.А в Бургаско няма такива кантари.Грешни сигнали при него почти няма.На дебелостенните железа дава нисък тон .Греши ако има вертикално  забита тръба или лозарски кол забит вертикално.След по продължителни валежи става много дълбок - манерка на около два метра.Рудните камъни въобще не ги чува.Близо до нас в района на село Бата  има голям район с много силно орудени камъни. Там рамки не работят, през няколко крачки се обаждат  ,но кантара няма проблем. Чува прекрасно кованата мед .

Правя грешка,че се доверявам на мнениа на колеги.
Както са казва ,око да види,ръка да пипне.
Има полигон в Странджа,с дълбоки сигнали,1.80,ако ги чуй,ша има евалла,ако ли не.
.???

Неактивен chiko

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 77
« Отговор #46 -: Ноември 12, 2018, 01:17:24 pm »
И друг път не пиши така на аба.Скоро ще имам готова машина и ще я видиш какво прави .Ще ти пиша .

Неактивен Лефтер

• Напреднал потребител
  • Публикации: 210
« Отговор #47 -: Ноември 12, 2018, 06:49:20 pm »
Като си готов дай знак,аз съм на разположение за тест!

Неактивен nobody

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 137
« Отговор #48 -: Май 25, 2021, 02:03:25 pm »
Стара тема но все пак... Имам един Анкер 7 в момента при мен тествах го на няколко цели и за момента не съм особенно впечатлен /по малки цели са/
Между другото машината е изключително бавна! Нещо май не ме впечатлява до момента. Може да взема един БАКЪР или нещо много голямо следващия път да му дам шанс да блесне на много големи цели. Не обича да го мяткат наляво/надясно. Само в права посока се върви и то много бавно.
Антените са с изключителна голяма индуктивност, несъвместима с PI технологията като цяло това е по скоро VLF отколкото PI без задълбочено изследване как работи. Много добра изработка на машинката, явно добре е помислено в тоя модел. Обаче минусите по конструкцията са:
- Голяма рама която въобще не се сгъва /bad news за икогнито режим на къра/
- Батериите се засичат от машината, трябва да са прикрепени /в следващата нова конструкция това е направено/
- Неоптимален избор на LIION батерии. Според цикъла заряд/разряд на батериите въобще не е оптимално може би 30% поне без да смятам от батерията не се ползва въобще...
« Последна редакция: Май 25, 2021, 02:09:21 pm от nobody »

Неактивен ton69

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 142
« Отговор #49 -: Май 25, 2021, 04:24:46 pm »
Би ли споделил индуктивността на приемната намотка.Имай впредвид,че е диференциалнно навита(има среден край)Ще е интересно да го тестваш на кована мед по дебел предмет.На тънкостенно реагира слабо

Неактивен nobody

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #50 -: Май 25, 2021, 05:59:11 pm »
RX е 4.6mH и 4.8mH измерено RX1 и RX2 към маса, а RX1 към RX2 е 3.2mH;
Имам и по стария Anker, но е побит бая и антените не са от него, я работят я не, не са и от 7-цата - параметрите са други.

За информация - автора на машината НЕ КОМУНИКИРА С БЪЛГАРИ. Ако искате нещо от него като информация или да купите нещо е най добре да работите с руснак посредник, не знам какво са го разсърдили нашите сънародници но не ще и да чуе за нас, след като разбра че съм от БГ ме отряза и каза че поради предишна разправия със сънародници не прави бизнес с българи...
« Последна редакция: Май 25, 2021, 06:06:15 pm от nobody »

Неактивен ton69

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #51 -: Май 25, 2021, 08:23:21 pm »
Да е жив и здрав  Волков.На времете преди 10 години беше нормално учтив.С тези големи индуктивности входа е доста нискочестотен.Предполагам не повече от 10-15кхз горна граница.Това ме навежда на мисълта,че уреда ще реагира добре само на цели с много дълги времеконстанти а другите ще ги пропуска или слабо ще ги отразява.LZpulseHS беше проектиран така но с една бобина за TX и RX.Аз имам армейския прототип на Анкера -ИМБ и принципа му на работа,както и схемотехниката ми е позната.Мога да се пробвам да възстановя стария ти Анкер ;)Интересен уред,но специфичен за определени цели.Успех ПП-Новия армейски моделhttps://www.arms-expo.ru/armament/samples/1770/72365/
« Последна редакция: Май 25, 2021, 08:30:27 pm от ton69 »

Неактивен nobody

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #52 -: Май 25, 2021, 09:21:27 pm »
Стария модел може да би не работи /купих го без да знам дали ще работи/.
Това което трябва да направя е да закача антените, 12В+12В батерия, и нови бушони и да ида в някоя горичка да видя дали има магически пушек, обаче много съм затрупан и много ме МЪРЗИ... в аптеката нямат подходящи лекарства за тоя синдром.

Неактивен ton69

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #53 -: Май 25, 2021, 10:01:23 pm »
ОК.Сигурен съм,че мога да го подкарам ;D.ако ти не успееш >:(.И мен ме понамързелява вече ама краста :(

Неактивен nobody

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #54 -: Май 27, 2021, 03:34:36 pm »
Реших да му отделя време. Пуснах го и разбира се не работи хаха... най вероятно ще го пусна за продажба.
И да се ремонтира нямам чак такава нужда от него след като имам и седмицата.
Чиповете не са изтрити, част от схемата обаче е полята обилно със смола, така че ремонта няма да лесен. Няма пътечки отгоре но отдолу има пътечки + 3д монтаж (кабели). Ако беше малко по лесно бих го разглобил за схемата. Смолата би се махнала доста трудно обаче, много дебел слой е.

« Последна редакция: Май 27, 2021, 03:42:31 pm от nobody »

Неактивен nobody

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #55 -: Май 28, 2021, 10:09:09 am »
Колеги понеже ми писаха 5 човека за цената поствам го тук за да е по лесно отколкото да отговарям поединично.
Цената която ще му искам ще е това което му платих, около 500лв. Мисля обаче да го пусна на по висока цена в ebay първоначално, на по висока цена, не може в момента  понеже съм минал лимита на акаунта. Както по горе казах платката не е с изтрити чипове но част от нея е ОБИЛНО залята със смола, това прави ремонта много под въпрос. Авторът на машината твъдо няма да предостави информация освен инфо за антените което ми потвъди /вид проводник, брой намотки, резистори в Rx антената/

Неактивен nobody

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #56 -: Декември 02, 2021, 03:17:29 pm »
Реших да  продам Anker Pulse 7. В момента набирам пари за нов 3д принтер висок клас а те не са евтини така че Анкера заминава за продажба:

https://www.olx.bg/d/ad/anker-pulse-7-puls-induktsionen-kantar-metalotarsach-metaldetektor-CID632-ID8Ir6T.html

Неактивен nobody

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #57 -: Декември 03, 2021, 05:45:35 pm »
Кантара е продаден.