Автор Тема: PI кантар  (Прочетена 46230 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен hector

• Производители
  • Редовен потребител
  • *
  • Публикации: 100
  • Прогонен
Re: PI кантар
« Отговор #15 -: Март 18, 2013, 08:56:05 pm »
https://www.youtube.com/watch?v=-FWHeEBOOrI
        направо ме разби   :-X   чудна техника браво!
Прогонен за системно неспазване правилата на форума

Неактивен ton69

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 142
« Отговор #16 -: Март 18, 2013, 09:02:09 pm »
Тоя апарат се произвежда от 75 година за червената армия и от 2003 от Анкера.Но никой в БГ не му направи впечатление каква уникална машина е.Евала на Чико че е успял да го репликира :'(

Неактивен ton69

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #17 -: Март 18, 2013, 09:04:24 pm »
Край с казаните и дисагите с алтъни ;D

Неактивен TRAKER

• Ветеран
  • Публикации: 528
  • nobiscum deus
« Отговор #18 -: Март 18, 2013, 09:33:28 pm »
Край с казаните и дисагите с алтъни ;D
Ако тоя кантар го види отнякъде Даскала,ще се върне във втори клас  :)

Неактивен ton69

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #19 -: Март 18, 2013, 10:01:01 pm »
Aко не се похваля,все едно не съм е......л :P  https://vbox7.com/play:b0de44ee   Работи много добре ,но събирам капачки за цял консервен комбинат.Работи с двуполярен импулс на ТХ и е много стабилна в/у грунда. Пробвах с разнесени датчици,но много пада чувствителността.Трябва значително по високо усилване по входен сигнал.Не става по класическия начин ???Затова при ИМБ е ползван този шантав усилвател ;D

Неактивен chiko

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 77
« Отговор #20 -: Март 18, 2013, 10:38:15 pm »
Моля ви не ми искайте схеми и схемни решения за уреда.Той не е направен по оргиналната схема на ИМБ а само е използван принципа и много малко елементи от оригинала.Направен е с нова елементна база и е значително температурно стабилизиран.Уреда е създаден с комерсиална цел и въпреки схемните решения които имах ми е отнел близо година и половина работа.

Неактивен ignasio80

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 20
  • Преди всичко, целта!
« Отговор #21 -: Март 19, 2013, 11:38:47 pm »
Стана интересно!
- Благодаря на колегата "ton69", за инфото за анкер-пулса и да те питам: като си бил в Сочи и си се срещал с производителя, поинтересува ли се - ако си купиш един такъв апарат, като е проблем с доставката, и дали ти можеш да си го внесеш, па ако ще и някакво мито да му се плаща...или и така не може? Благодаря! :)
- Евала и почитания на колегата "chiko" за интересната машина, която е сътворил, и която може да е по-добра от Анкера даже!?! Вярвам, че тепърва ще имаш много работа и успехи в бизнеса. Няма да е напразна тази година и половина в която си се стремял и си блъскал денонощно главата си може би, докато излезе сполучливо това твое начинание към невиждана и не сътворена технология както в България - така и на всякъде, освен в Русия и нейните съюзни държави. УСПЕХ!!!  :) :) :)
- Сигурен съм, че сега бая производители у нас, ще почнат да си блъскат главите и скубят косите! ??? :o >:( :( :'(
« Последна редакция: Март 19, 2013, 11:48:24 pm от ignasio80 »
Преди всичко, целта!

Неактивен chiko

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #22 -: Март 20, 2013, 08:39:07 am »
Колега имах възможността да я сравня с последния модел на анкер .По възможности за мен няма никаква разлика.Дискриминацията и дълбочината са същите. Мнението на собственика на анкера обаче е че моята е малко по дълбока.На анкер антените са с диаметър 60 см. а моите 45см.Мога да ви кажа само че тази машина може и още .Разбрах само че е купена за 3500 долара и че военния ИМБ е около7000 евро.

Неактивен ton69

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #23 -: Март 20, 2013, 11:38:59 am »
ИМБ-119000 рубли или 5851лв по днешен курс Анкер-пулс 75000рубли или 3687лв това са цени на място без транспортни разходи и мита.Всеки може да сметне нататък

Неактивен ton69

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #24 -: Март 20, 2013, 11:42:01 am »
Но до 3500$ и 7000е няма как да го докараш освен да цената да е за по два броя ;D

Неактивен Ne6o

• Напреднал потребител
  • Публикации: 165
« Отговор #25 -: Март 20, 2013, 01:07:41 pm »
Интересен  апарат, а злато засича ли?  Какви настройки има, какво показва на дисплея, каква му е цената?  Как работи в земята? Покажете малко повече?

Неактивен chiko

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #26 -: Март 20, 2013, 03:14:48 pm »
.За кантара ще ви кажа че не се влияе изобщо от вида на почвите. Клипът е сниман на много силно орудена почва.Няма настройка към земята. Въобще е на принципа включваш и тръгваш.Има 3 потенциометъра за настройка - първият е усилване и намаляне на звука. Вторият е за усилване и намаляне на чувствителността и третият - звуков праг. Дискриминацията  му е заложена в принципа . При цветен метал тонаът на звука се повишава а при черен се понижава. игнорира напълно тънкостенните материали и някои модерни видове сплави.Има течнокристална индикация с подсветка във вид на стрелка която се мести на ляво и дясно в зависимост от цвета на метала и индикатор на напрежението на батериите.Прекрасно лови кованата мед- почти двойна дълбочина за нея в сравнение с рамките.Изобщо лови това което трябва.Има строго насочена диаграма и може да определи обекта дали е компактен или разпънат. Не е като другите кантари зависим от обездвижеността на антените . Напротив антените му даже може да се клатят без да дава фалшиви сигнали и да се разстройва.Подходящ е за пресечени терени и е много бърз.Заради възможността му да отхвърля напълно дребните неща и заради дискриминацията му, е много бърз за претърсване на терени.Не му влияят рудните камъни .От миналото лято имам пробен модел който и до сега си работи.За цените - тези които съм ви казал ги знам от миналото лято.Военният беше тогава280000 рубли.А за анкера разбрах че за чужди граждани е 3500 долара.Сега как е внесен не знам но човека каза че е видял голям зор докато го докара чрез негови познати. и че е дал доста пари за това Уреда обаче беше по друг на външен вид от този на снимката която сте пуснали.С друга кутия.Исках да го отворя да го видя отвътре но не ми дадоха.За това дали може да открива злато -за настройките на уреда ползвах малки антенки и с тях го ловеше.

Неактивен chiko

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #27 -: Март 20, 2013, 03:28:25 pm »
Пропуснах за работата му в земята. Почти няма загуби. пробвах го в един изкоп като задълбах в дъното му една ниша и поставих бакърчето .На около 1,70 м си го ловеше.При тази мощност на генератора няма как да не го лови.Около 100 ампера импулсен ток.

Неактивен ton69

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #28 -: Март 20, 2013, 06:19:32 pm »
ЗА цената на военния не знам.По различни сайтове е различна от 119 до 140000 не е толкова важно,но за Анкера няма никаква разлика за чужденци или не.По моя препоръка познат по миналото лято го купи и наистина го внесе инкогнито :P,при което му се върза около 4000лв.Анкера не предоставя никакви документи и затова е трудна доставката.Иначе по Русията го праща навсякъде.Аз също имах уговорка да го прегледам но нейсе.Също имам работещ прототип и много съм амбициран да го довърша.Колегата Чико явно остана с грешно впечатление,че са ми нужни схеми.Идеята ми беше за техническа дискусия по отношени на специвични възли и функции,но щом е толко тайно тайното оръжеи на третия райх по руска схема ;)нека си остане такова.Успех

Неактивен chiko

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #29 -: Март 20, 2013, 11:02:04 pm »
Колега не искам да те плаша но с много трудна работа си се захванал.Само ще ти кажа че специално по моята машина има 16 настройки.Приемника е толкова прецизен  с тясна лента на пропускане  и огромно усилване че ми позволява да работя под 20 киловолтови и нагоре линии. Руснаците не напразно я наричат дяволската машина.