Автор Тема: PI ДЕТЕКТОР ‘ВЪЛЧЕВ’ с дисплей  (Прочетена 12001 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 1523
PI ДЕТЕКТОР ‘ВЪЛЧЕВ’ с дисплей
« -: Май 26, 2011, 11:33:20 pm »
Този ПИ детектор няма потенциометри, настройката и управлението се извършват чрез 5 бутона и дисплей. Подобно на Whites's XLT(DFX) имате 4 вградени програми.
След включването на детектора първоначално на дисплея излиза надпис „BALANS”, което показва, че в този момент уреда се балансира  (самонастройва) . След като детектора се балансира, надписът „BALANS” изчезва и се изписва :   PR  (програма) и номера на съответната програма, който при първоначално включване е 1.  При това автоматично балансиране уредът се самонастроива така, както е бил настроен последния път, когато е ползвана съответната програма. Трябва да се има в предвид, че при първоначално включване, когато с детектора не е работено, то настройките на уреда около 5 минути са нестабилни и се променят с течение на времето – променя се звука който издава уреда. За да се балансира уреда в следствие на тези промени или при промяна на разстоянието между земята и рамката, балансирането се извършва, като се натисне дистанционния бутон (включен в гнездото 3) или се натисне бутона ‘←‘  разположен на лицевия панел . Тези два бутона имат едно и също въздействие върху уреда – той си въстановява настроиката, самобалансира се, като това става през времето когато на дисплея е изписано „BALANS”
В случай, че по време на работа искате да промените честотата на звука който издава уреда – прага , това става с натискане и кратко задържане на бутоните на лицевия панел ‘ Праг ‘ , като с ‘+’ се увеличава честотата на звука, или ако не издава звук натискането за продължително  време води до появяването на звука, а бутонът ‘ Праг (-)‘ при кратко натискане намалява честотата на звука, или ако издава непрекъснат  звук, натискането за продължително време води до спиране  на звука.
Включването на следваща програма става с кратко натискане на бутона ‘ ↓‘  при което уредът отново се самобалансира .
Програми 1 и 2 са предназначени за работа с рамка , а програмите 3 и 4 са предназначени за работа с малка рамка 50х50см или още по малки сонди.
При натискане на  бутона ‘↓‘  след програма 4 на дисплея се изписва ‘BATERIA  125’  цифрите показват напрежението на батерията когато е напълно заредена цифрите над 145 = 14,5В , когато числото падне под 110 = 11В това показва, че батерията е разредена и трябва да се зареди за нормална работа на уреда.

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
Re: PI ДЕТЕКТОР ‘ВЪЛЧЕВ’ с дисплей
« Отговор #1 -: Май 27, 2011, 10:35:28 am »
Правя и едно важно уточнение - металдетекторът се изработва от Петър Вълчев по поръчка,поради тази причина липсва и в неговия сайт.
Ето и видео клипове за детектора :

https://s251.photobucket.com/albums/gg300/detectors/detectors/?action=view&current=S5001952.flv

https://s251.photobucket.com/albums/gg300/detectors/detectors/?action=view&current=S5001953.mp4

Неактивен WATERRESIST

• Старши потребител
  • Публикации: 428
  • Living In The Past
« Отговор #2 -: Май 27, 2011, 10:47:44 am »
има ли дискриминация?

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #3 -: Май 27, 2011, 12:18:02 pm »
има ли дискриминация?

Колега, дискриминацията при ПИ рамките е нещо много относително. Предназначението е да се търсят големи метални обекти на голяма дълбочина. По малките рамки и кръгли сонди се използват за по точно локализиране на обекта или там, където монетарниците не могат да работят - на много силно орудени(минерализирани) терени. От колеги, които дълго време са работили с рамки съм слушал,че като работиш много време и свикнеш с детектора започваш да разпознаваш сигналите.

Неактивен WATERRESIST

• Старши потребител
  • Living In The Past
« Отговор #4 -: Май 27, 2011, 03:01:06 pm »
запознат съм много добре с този тип детектори имам такъв с дискриминация друг е въпроса както вие казвате да може да се свикне да се определя подадения сигнал. просто ме интересуваше дали производителя е направил опит да сложи някакъв вид "дискриминация" или е на общ режим за всички метали.

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #5 -: Май 27, 2011, 03:10:41 pm »
запознат съм много добре с този тип детектори имам такъв с дискриминация друг е въпроса както вие казвате да може да се свикне да се определя подадения сигнал. просто ме интересуваше дали производителя е направил опит да сложи някакъв вид "дискриминация" или е на общ режим за всички метали.

Детекторът работи в режим all metal. Ще използвам една култова реплика - дискриминацията и идентификацията на обекта - това са кирката и лопатата  ;D

Неактивен WATERRESIST

• Старши потребител
  • Living In The Past
« Отговор #6 -: Май 27, 2011, 03:49:24 pm »
 ;D така си е какъвто и детектор да имаш докато не копнеш нестава, око да види ръка да пипне

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #7 -: Май 28, 2011, 07:55:13 pm »
Забравих да спомена ,че апаратът има и подсветка на дисплея, включва се чрез менюто на детектора.

Неактивен ivanzdravkov

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 5
« Отговор #8 -: Април 07, 2012, 04:11:29 pm »
KODOKAN
понеже аз нямам /стаж/ с ПИ апарати,
-да разбирам ли,че рамките могат да работят на високо орудени терени
-каква дълбочина достига този апарат/дай пример/
-а каква е цената на този ПИА към момента :-X

Неактивен Kiril62

• Старши потребител
  • Публикации: 282
« Отговор #9 -: Април 07, 2012, 04:52:55 pm »
KODOKAN

Най добрия начин да ти се обясни е следния.Намираш някой който е работил със такива машини излизате на полето да ти покаже как се работи.Тогава на всичките ти въпроси ще намериш отговори.Тука на форума и да ти се обяснява нищо няма да научиш,след като не си работил с такива машини.Това е моя съвет.

Неактивен Plamen

• Старши потребител
  • Публикации: 384
« Отговор #10 -: Април 07, 2012, 09:02:32 pm »
KODOKAN
Преди време имах среща с инж.Вълчев и мога да кажа,че е много коректен.Да с пулса се работи на орудено.Ако искаш му се обади ще ти обясни всичко подробно.Поздрави.

Неактивен ivanzdravkov

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 5
« Отговор #11 -: Април 07, 2012, 09:34:41 pm »
Благодаря ,ще пробвам.
Поздрави :-X