Автор Тема: AKA Signum MFT  (Прочетена 327782 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен kronos555

• Ветеран
  • Публикации: 767
  • миндил и железарка
Re: AKA Signum MFT
« Отговор #60 -: Април 01, 2013, 04:15:30 pm »
Някой от колегите да работи случайно с антена на 14кХц да даде мнение или да е пробвал от големите на 3кХц, дали има смисъл от такъв ъпгрейд спрямо стандартната 12,5х9,5 на 7 кхц. Реално колко увеличава дълбочината индали е стабилна.

Неактивен niki3

• Старши потребител
  • Публикации: 397
« Отговор #61 -: Април 02, 2013, 07:59:13 am »
И още нещо което ме узадачи, днес заровихме 20ст, на около 30см в рохка почва и побвахме кой как ги хваща, та станимирката едва ги чуваше, но стрелката биеше на цвят, а аз ги чувах като черен сигнал. Диск. ми беше на -24, земята перфектна...нямам обяснение
Здр колега мини на рьчен грунд и да чуваш лек звук като сваляш антената към земята и пробвай  няма начин да не ги даде за цвят  и на заводски настройки
Който търси може и да намери!Който не търси нема как да намери

Неактивен kronos555

• Ветеран
  • миндил и железарка
« Отговор #62 -: Април 02, 2013, 09:50:30 am »
Има логика, ако я оставя да диша малко към земята ще се измести фазата към цвета, това май трябва да се прави на по тежка почва където виждаш че фазата бяга много в минус. Стефан е прав че е добре да се проверява с по един сигнал за да ти е мирна главата ;)

Неактивен Джони

• Ветеран
  • Публикации: 1395
  • Таен агент с АКА Сигнум MFT
« Отговор #63 -: Април 03, 2013, 10:19:45 am »
Някой от колегите да работи случайно с антена на 14кХц да даде мнение или да е пробвал от големите на 3кХц, дали има смисъл от такъв ъпгрейд спрямо стандартната 12,5х9,5 на 7 кхц. Реално колко увеличава дълбочината индали е стабилна.
Тая 14кХц работи много добре на замърсено и за дълбоко орани ниви пак е добре, естествено с малко по-малка дълбочина.На една много замърсена поляна два пъти ходя със стандартната антена и нищо, два пъти ходих с малката - напълних джобовете с цвят.
  За голямата Ники да сподели повече инфо, аз не съм я ползвала много. Ако имаш възможност е добре да имаш и трите антени - апарата става по-широко спектърен.  :)
Монетата винаги има две страни.

Неактивен kronos555

• Ветеран
  • миндил и железарка
« Отговор #64 -: Април 03, 2013, 07:33:01 pm »
Мисля да взема една 38см на 3кХц и една малка на 14кхц

Неактивен kronos555

• Ветеран
  • миндил и железарка
« Отговор #65 -: Април 05, 2013, 01:33:59 am »
https://forum.violity.com/viewforum.php?f=26
доста информация за уредите на АКА

Неактивен kronos555

• Ветеран
  • миндил и железарка
« Отговор #66 -: Април 11, 2013, 09:38:40 pm »
Може ли да ми препоръчате някакви безжични слушалки които да работят на сигнума. Нещо не откривам в нет-а, а и не знам какви точно трябва да са.

Неактивен kronos555

• Ветеран
  • миндил и железарка
« Отговор #67 -: Април 18, 2013, 08:56:10 pm »
Някой може ли да ме открехне как да направя грунд баланс с стара каменна къща за да мога да ошетам стените и пода?

Неактивен Джони

• Ветеран
« Отговор #68 -: Април 18, 2013, 09:44:14 pm »
Някой може ли да ме открехне как да направя грунд баланс с стара каменна къща за да мога да ошетам стените и пода?
Освен да го направиш навън, за друго не се сещам. Вътре едва ли ще намериш чисто място.

Неактивен kronos555

• Ветеран
  • миндил и железарка
« Отговор #69 -: Април 18, 2013, 10:48:35 pm »
Ясно, а с парче фирит или компакт диск няма ли да стане

Неактивен indi

• Тестова група
  • Редовен потребител
  • *
  • Публикации: 65
« Отговор #70 -: Април 18, 2013, 11:07:21 pm »
  ;D  ;D  ;D  ;D ....  смени апарата  ;D  ;D  ;D  ;D

Неактивен Джони

• Ветеран
« Отговор #71 -: Април 18, 2013, 11:14:05 pm »
Ясно, а с парче фирит или компакт диск няма ли да стане
;D Не съм пробвала. Щом го пишат в упътването, сигурно става.
Но аз съм традиционалист, повече вярвам на обикновеното грундиране.
Между другото, в последно време грундирам без да правя махове. Държа антената на около 30-40 см над земята и толкоз. Не знам защо, но резултатите ми харесват повече. Като почна да махам, ми се налага да грундирам по няколко пъти, понякога рязко се сменят стойностите. А така сякаш става малко по-лесно./За автоматичния грунд става въпрос./

Неактивен Джони

• Ветеран
« Отговор #72 -: Април 18, 2013, 11:16:26 pm »
  ;D  ;D  ;D  ;D ....  смени апарата  ;D  ;D  ;D  ;D
И кой е тоя апарат, който се грундира чудесно вътре в къщата и работи коректно? ;)

Неактивен vvarbanov

• Ветеран
  • Публикации: 1249
  • Вар Баний
« Отговор #73 -: Април 19, 2013, 04:55:12 pm »

Не се притеснявай като потърсиш все ще намериш чисто място за да направиш грунд баланса.Но може да постъпиш и по следния начин.Открий най малко замърсеното място,където при приближаване към стената ти дава сигнал от 10-20 см.Почваш да правиш баланс(не автоматичен) на 10-20 см от стената докато започне да ти дава  сигнал при отдалечаване от зида,тогава леко връщаш назад колкото да спре сигнала при отдалечаването.Както ти каза и Джони (тя прави такъв баланс) тази настройка е много добра.

Неактивен kronos555

• Ветеран
  • миндил и железарка
« Отговор #74 -: Април 19, 2013, 08:27:35 pm »
Благодаря за съвета г-н Върбанов.