Автор Тема: AKA Signum MFT  (Прочетена 327778 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Владко_тарикатко

• Производители
  • Напреднал потребител
  • *
  • Публикации: 205
Re: AKA Signum MFT
« Отговор #45 -: Март 24, 2013, 01:44:58 pm »
Може и от почвата да е било или от много замърсеното защото предния ден работих на почти до край надута машина.

По скоро проблемите са от проводима почва :) на колко кХц е това чудо, пише 1 до 30 кХц ама не ми се вярва, по-скоро има една основна честота и някакви хармоници който нямат отношение към работата, а са само за реклама.

Неактивен kronos555

• Ветеран
  • Публикации: 767
  • миндил и железарка
« Отговор #46 -: Март 24, 2013, 08:57:56 pm »
Ако питаш за антената е на 7кхц фиксирана. Днес работихме с един колега на една нива и бях усилил пак до край и нямаше проблем. Той беше със станимирка на 7кхц която се води уж много дълбока, но май колко е дълбока машината няма значение, а колко е оперативна и с добър дискриминатор. Докато той се спираше на всеки сигнал, аз вече бях измахал половината нива, резултата в края на деня: той едно к.це и няколко цвята, а аз 12 м.нети и един джоб с цветове ;) Е сега като си помисля как съм си губил времето с тези гаражни машини и ме е яд >:(
Имам въпрос към колегите, когато започвате работа, в пъвите няколко минути имате ли случай машината да е нервна и да не може да се работи, мисля че когато се смени рязко температурата от колата на вън влияе нещо на работата.

Неактивен kronos555

• Ветеран
  • миндил и железарка
« Отговор #47 -: Март 24, 2013, 09:49:51 pm »
И още нещо което ме узадачи, днес заровихме 20ст, на около 30см в рохка почва и побвахме кой как ги хваща, та станимирката едва ги чуваше, но стрелката биеше на цвят, а аз ги чувах като черен сигнал. Диск. ми беше на -24, земята перфектна...нямам обяснение

Неактивен Mladencho

• Тестова група
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 634
« Отговор #48 -: Март 25, 2013, 02:59:47 am »
Наистина си прав колега за БГ машините,а и особенно за гъдулките,наскоро и аз се състезавах с една Станимирка,но от тия със двете копчета със фикс. грунд и разликата беше огромна в полза на Френската "сопа".
"Животът на човекът е това,което той сам мисли за него"  -  Марк Аврелий

Неактивен kronos555

• Ветеран
  • миндил и железарка
« Отговор #49 -: Март 26, 2013, 10:17:58 pm »
Дайте идея за батериите, става ли да сложа презареждащи Nmh 2500 1,2v, при условие че стандартните са 1,5v.

Неактивен Mladencho

• Тестова група
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 634
« Отговор #50 -: Март 27, 2013, 12:00:46 am »
Би трябвало да става,но се сещам,бях чел някъде,че на този уред имаше опция от която да му зададеш с какви батерии да работи,дали с презареждащи или с алкални,ако греша,някой да ме поправи.
Поздрави.
"Животът на човекът е това,което той сам мисли за него"  -  Марк Аврелий

Неактивен kronos555

• Ветеран
  • миндил и железарка
« Отговор #51 -: Март 30, 2013, 09:03:16 pm »
Проведох малко въздушни тестове на нивата (защото в къщи има много смущения), и останах изненадан от чувствителноста която показа машината с настройките на които си работех цял ден без паразитни сигнали. Почвата беше лека и бях усилил малко, ОУ10, кт12, рв8, перфектно грундирана без турбо, РВ-КТ.
кол.ния - 60см
коцар от средните - 37-8см
аз си мислех че гъдулката е чувствителна... ;) това в земята на ход и на 70% да хваща пак е много добре.
Имам и клипче, но не знам как да го кача

Неактивен kronos555

• Ветеран
  • миндил и железарка
« Отговор #52 -: Март 30, 2013, 10:40:36 pm »
https://www.youtube.com/watch?v=Q2eciTJTw84
при включено турбо чувствителноста се увеличава с около четири пръста, но още не съм пробвал да работя на този режим

Неактивен sekirata

• Напреднал потребител
  • Публикации: 214
« Отговор #53 -: Март 30, 2013, 11:12:12 pm »
добра машинка се вижда

Неактивен kronos555

• Ветеран
  • миндил и железарка
« Отговор #54 -: Март 30, 2013, 11:45:38 pm »
Остава да взема една голяма антена, но се чудя на каква честота да е, за гората за по дълбоки сигнали.

Неактивен Джони

• Ветеран
  • Публикации: 1395
  • Таен агент с АКА Сигнум MFT
« Отговор #55 -: Март 31, 2013, 07:53:53 am »
https://www.youtube.com/watch?v=Q2eciTJTw84
при включено турбо чувствителноста се увеличава с около четири пръста, но още не съм пробвал да работя на този режим
Би трябвало да е повече. Не гледай въздушните тестове или като заровиш монета. В земята при сбити почви се случва съвсем друго.
Монетата винаги има две страни.

Неактивен Джони

• Ветеран
« Отговор #56 -: Март 31, 2013, 08:03:54 am »
И още нещо което ме узадачи, днес заровихме 20ст, на около 30см в рохка почва и побвахме кой как ги хваща, та станимирката едва ги чуваше, но стрелката биеше на цвят, а аз ги чувах като черен сигнал. Диск. ми беше на -24, земята перфектна...нямам обяснение
С тез 20 стотинки не знам дали трябва да правиш тестове, но...
Ей тука идва тоз въпрос дето много пъти го задавах.
Когато аз правих подобни тестове беше студено и фазата беше на 4-5 и всичко беше ок..
Сега е топло и отклоненията от нулата стават по-големи. А в дебелата книжка пише, че това измества с определени градуси и стойностите по графиката - аз така го разбрах. И казват, че в такива случаи може някои от цветните сигнали да попаднат в минусувата част на графиката - до към минус 31 беше май.. Всички казваха, че тъз фаза няма значение, ама едва ли е цопната там на първо място на екрана без да има защо.
Намали дискриминацията от лявата страна. Не знам за кои стойности на желязото говориш, ама дискриминацията и стойностите на Fe са две различни неща. Пробвай и с двете.
И другото, за което питах, ама всички ми казаха да не пипам, са едни честоти дето им е отделен цял сектор в менюто, там има честота и на Fe. Няколко честоти са, не знам що са ги сложили, но си мисля, че имат отношение към ожелезяването на сигнала.А нищо чудно да са и за различните метали. Работата е там, че не знам как да се пипат и как да се сменят стойностите - може би с проби.
В книжката пак, май пише, че все пак всеки апарат е индивидуален, та ми се струва, че точно за това са и тия честоти - да се бутне там. Ама как - специалистите да кажат, щото в упътването това май не го намерих.
Днес пак ще правя проби - да видим при мен как ще е, щото съм сигурна, че в това топлото фазата ще отиде към 25-30.
« Последна редакция: Март 31, 2013, 08:12:00 am от Джони »

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 1493
« Отговор #57 -: Март 31, 2013, 08:30:40 am »
Тия честоти са за настройка на всеки от звуците - на колко Hz да бъде всеки от 5-те тона за цветните метали и ниския тон за железата - той по подразбиране е 80Hz. Не влияят на нищо друго , а само на това как ще се чуват сигналите.
За 20-те ст. като черен сигнал, коментирахме с колегата и стигнахме до извода, че вероятно е имало някое телче или друго малко желязо наблизо и по-скоро апарата е почвал да го засича него като намалее сигнала от 20-те ст., защото няма как при грундиран апарат 20ст. да дават сигнал -60 - 70.
Относно фазите, пак ще подчертая, че трябва да е грундиран точно апарата, за да няма грешки в дискриминацията, независимо колко е индикацията за фазата. Виктор, спомена, че по отношение на температурните промени, отклоненията от сондата се компенсират автоматично, в едната или в другата посока, според това дали се охлажда или се нагрява сондата.

Неактивен Джони

• Ветеран
« Отговор #58 -: Март 31, 2013, 08:57:29 am »
 :)Аха, демек....проблема не е в нашия телевизор. А дано.
Благодаря, Стефи, за изчерпателния отговор.
Все пак ще пробвам днес кое как.
Аз  си работя на леко намалена дискриминация. Мисля, че не е грешка.

Неактивен kronos555

• Ветеран
  • миндил и железарка
« Отговор #59 -: Март 31, 2013, 09:00:11 am »
С тез 20 стотинки не знам дали трябва да правиш тестове, но...
Ей тука идва тоз въпрос дето много пъти го задавах.
Когато аз правих подобни тестове беше студено и фазата беше на 4-5 и всичко беше ок..
Сега е топло и отклоненията от нулата стават по-големи. А в дебелата книжка пише, че това измества с определени градуси и стойностите по графиката - аз така го разбрах. И казват, че в такива случаи може някои от цветните сигнали да попаднат в минусувата част на графиката - до към минус 31 беше май.. Всички казваха, че тъз фаза няма значение, ама едва ли е цопната там на първо място на екрана без да има защо.
Намали дискриминацията от лявата страна. Не знам за кои стойности на желязото говориш, ама дискриминацията и стойностите на Fe са две различни неща. Пробвай и с двете.
И другото, за което питах, ама всички ми казаха да не пипам, са едни честоти дето им е отделен цял сектор в менюто, там има честота и на Fe. Няколко честоти са, не знам що са ги сложили, но си мисля, че имат отношение към ожелезяването на сигнала.А нищо чудно да са и за различните метали. Работата е там, че не знам как да се пипат и как да се сменят стойностите - може би с проби.
В книжката пак, май пише, че все пак всеки апарат е индивидуален, та ми се струва, че точно за това са и тия честоти - да се бутне там. Ама как - специалистите да кажат, щото в упътването това май не го намерих.
Днес пак ще правя проби - да видим при мен как ще е, щото съм сигурна, че в това топлото фазата ще отиде към 25-30.
Диск. я слагам на -32 и Фе границата на -32 според това колко е тежка почвата, иначе си работя на -24 за да не вадя железа.
Би трябвало да е повече. Не гледай въздушните тестове или като заровиш монета. В земята при сбити почви се случва съвсем друго.
Знам че тези тестове не са меродавни, но е показателно колко е чувствителна машинката, пък и празно съм нямал до сега  ;) Между другото когато правих тест на 20ст пробвах как ги хваща във въздуха и после в земята беше с около 30% по малко, и това на тежка почва.