Автор Тема: AKA Signum MFT  (Прочетена 324546 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Джони

• Ветеран
  • Публикации: 1395
  • Таен агент с АКА Сигнум MFT
Re: AKA Signum MFT
« Отговор #435 -: Март 12, 2021, 11:31:52 am »
След 4 г. от как си продадох АКА Сигнума, много машини смених.Като очаквах да попадна на нещо по-добро за дълбочина но не намерих.И отново съм горд собственик на АКА Сигнум.Страхотна машина стига човек да знае какво прави и какво настройва.Ако има некой колега някакви антени за АКА за продаване да предлага!Предварително благодаря!
Дебела глава си, Ники! Цели 4 години?! Вземи си тричестотната и една малка елипса за замърсено - безценна е. И друго не ти трябва. Тричестотната чува реални сигнали на метър, метър и двайсе на умерен ход в сбити почви. Видяно и проверено. Малко по-тежка е, но за мъж не е проблем.
П.п.: Малко късно видях, че мнението на Ники е бая старичко.Та, мойто не е актуално и може да се изтрие.
« Последна редакция: Март 12, 2021, 11:35:58 am от Джони »
Монетата винаги има две страни.

Активен Kirovladimirov@gmeil.com

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 59
« Отговор #436 -: Март 12, 2021, 11:51:51 am »
Мерси Джони.Тази тричестотна сонда на три честоти едновременно ли работи.

Неактивен Джони

• Ветеран
« Отговор #437 -: Март 12, 2021, 12:12:27 pm »
Мерси Джони.Тази тричестотна сонда на три честоти едновременно ли работи.
Не, но лесно се сменят в режим на работа.

Неактивен niki3

• Старши потребител
  • Публикации: 397
« Отговор #438 -: Март 12, 2021, 03:38:47 pm »
Привет Джони!Имал съм тричестотна!Сега съм с 11 инча на 7 и 14 кhz.Имам и 15 инча на 3кhz.С тия антени излизам и съм доволен за сега.Ще чакаме Интроника понеже работи на две честоти.Това би требвало да е най -яката монетарка
Който търси може и да намери!Който не търси нема как да намери

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #439 -: Март 12, 2021, 04:01:42 pm »
На сигнума къде са настройките за чувствителност и праг.Спектрата като работи на три честоти едновремено,значи е най добра

Неактивен Джони

• Ветеран
« Отговор #440 -: Март 12, 2021, 04:53:05 pm »
Привет Джони!Имал съм тричестотна!Сега съм с 11 инча на 7 и 14 кhz.Имам и 15 инча на 3кhz.С тия антени излизам и съм доволен за сега.Ще чакаме Интроника понеже работи на две честоти.Това би требвало да е най -яката монетарка
11 инча на 7 и 14 кhz? Не знаех, че има. Явно доста неща съм пропуснала. Ако е кръгла, трябва да е перфектната сонда за общо търсене. И, все пак, ако ти попадне малката елипса - не я пропускай. Много ме е учудвала, особено в стари лозя, а при нас има много.
За Интроника се изприначаках. Ако беше излязал навреме, щях да се бия с вас за първата бройка.
Мина ми мерака. С мойто излизане два пъти месечно, май мога и с АСЕ да ходя подир гаргите. Ще чакам някой колега да мине  наоколо, да завъртя едно кръгче с Интроника по нивата  и ... до там. То, някой трябва да му копае на тоя Интроник. А вече предпочитам разходката. Ако не ми се подпали буклука, де. Всичко е възможно.

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 3194
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
« Отговор #441 -: Март 12, 2021, 05:16:19 pm »
Не би трябвало да чуваш златото като желязо.
Аз си правя малко странна настройка на грундбаланса и на Сигнума, и на Сорекса. Избирам си чисто от сигнали място/това е задължително и по инструкция/, пускам автоматичния грундбаланс и държа антената на около 5 см над земята, максимално близо, но да не се допира. И не я движа/това го няма в инструкциите, но винаги ми е вършило работа/. Много често / с уговорката, че работя на леки почви предимно/ за апарата това е достатъчно. Чакам да се изравни чертата на екрана, понякога отнема малко време, после проверявам на ръчен грундбаланс дали чувам сигнали при движение на антената нагоре-надолу. Ако да, което се случва много рядко, коригирам с плюс или минус, за да изчезне звука. Някои от колегите оставят апарата да издава лек звук при движение на антената надолу, твърдят, че това увеличава дълбочината. Не съм много сигурна. Оптималната работа с апарата е, когато е спокоен. При наличие на орудяване в почвата е добре да се смени антената с по-нискочестотна. И с двата апарата съм намирала злато, чува се някъде по средата на скалата. Графиката на дискриминатора ми също е изместена леко вляво, точно, за да не се изтърват сигналите от злато.
За силно орудени почви - не знам. Там може и да имаш проблеми. Трябва да ти помогне някой с повече опит на орудено.

Злато може да се чуе като желязо от всеки един апарат. Зависи си от апарата, сондата, терена, работната честота. И не на последно място от настройките които право задклавиатурното устройство. Добре че си вкарала дискриминацията в черното, щото със 28 см сонда на 7 килохерца в леко шантава почва особено ако има фон от дребни железа, солид в дълбоката зона излиза на -10 до 0 като стой та гледай. Живи свидетели има. Добре че сорекса и сигнума дават полезна информация и на дисплей която много помага. Ей такива сигнала масово се пропускат със старите бг правеняци с еднотонална дискриминация. Ако пък е някой сипей примесен с купища строителна керамика е хептен интересно. Отделно че на много места и самия камънак има някаква минерализация. Там нещата не допират само до настройка на грунд. Сорекса със стандарта сонда ще хване солид под керемидата със цветен сигнал , но ако има тремис пиши го бегал дори леко да има аванс в разстоянието между керамиката и сондата . Обаче да кажем с 14 килохерцовия снайпер особено с включен  икономичен режим сигнала се хваща. Технетикс Омега на такова място ще хване солида и то с учудваща ниска загуба на ВДИ, но само при условие че няма аванс в дълбочина. Тремиса го пропуска задължително. XP ORX примерно на такова място  е пък съвсен друга история. Със сонда Х35 на 7 кхз дори да търкаш сондата в керамика смисъл няма - сигнала от горе допу ВДИ 55 директно забива в желязната зона на ВДИ 5-6. Но ако му набием 25 килохерца, солида отива някъде към ВДИ 30 което си е сто процентов сигнал за вадене. Е, на такова място при тая честота с него ще се извади някое и друго желязо, ама няма как - не копаш ли и желязо няма да вадиш и полезни сигнали.
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори

Неактивен borisla123

• Старши потребител
  • Публикации: 374
« Отговор #442 -: Март 12, 2021, 05:17:46 pm »
Като споменахте за Интроника ,какво се случва с този апарат. Уж отдавна трябваше да го има , но като гледам от колко време го чакаме ,малко небъдна работа ми се вижда. Дано го пуснат все пак, защото на клиповете показваше впечатляващи резултати.

Неактивен nikola.zhelev

• Напреднал потребител
  • Публикации: 246
« Отговор #443 -: Март 12, 2021, 06:29:51 pm »
мен отдавна ми мина мерака за този интроник то голямо чакане беше и миналата пролет си взех едно gp,даже сега ако го пуснат и с някой колега който го е купил ако се засечем някъде просто искам да направим някой друг тест  със гпито и интроника да се уверя че това което е по клиповете е реялност поздрави. 

Неактивен niki3

• Старши потребител
« Отговор #444 -: Март 12, 2021, 06:45:06 pm »
Аз с 3 кhz антена работим като свалям дискриминатора на  -40 и границата на тона на -40.Мисля че и на 7 кhz ще работи.Последния път пробвах за малко.Требва да се получи.Или ако не се получи на -20 ще стане.Пробвах некога със Сигнума и ставаше.Сега съм със Sorex

Неактивен maas7eer

• Напреднал потребител
  • Публикации: 186
« Отговор #445 -: Март 12, 2021, 07:18:36 pm »
Някой,може ли да обясни ,как се прави ръчен грунд баланс на сигнум Мфт 7272.Някой настройки за малка тънка златна,при мен я дава като желязо със антена 7 кг.
           https://akaforums.com/                                                                                                                                                                                           

Неактивен Джони

• Ветеран
« Отговор #446 -: Март 12, 2021, 07:30:52 pm »
Злато може да се чуе като желязо от всеки един апарат. Зависи си от апарата, сондата, терена, работната честота. И не на последно място от настройките които право задклавиатурното устройство. Добре че си вкарала дискриминацията в черното, щото със 28 см сонда на 7 килохерца в леко шантава почва особено ако има фон от дребни железа, солид в дълбоката зона излиза на -10 до 0 като стой та гледай. Живи свидетели има. Добре че сорекса и сигнума дават полезна информация и на дисплей която много помага. Ей такива сигнала масово се пропускат със старите бг правеняци с еднотонална дискриминация. Ако пък е някой сипей примесен с купища строителна керамика е хептен интересно. Отделно че на много места и самия камънак има някаква минерализация. Там нещата не допират само до настройка на грунд. Сорекса със стандарта сонда ще хване солид под керемидата със цветен сигнал , но ако има тремис пиши го бегал дори леко да има аванс в разстоянието между керамиката и сондата . Обаче да кажем с 14 килохерцовия снайпер особено с включен  икономичен режим сигнала се хваща. Технетикс Омега на такова място ще хване солида и то с учудваща ниска загуба на ВДИ, но само при условие че няма аванс в дълбочина. Тремиса го пропуска задължително. XP ORX примерно на такова място  е пък съвсен друга история. Със сонда Х35 на 7 кхз дори да търкаш сондата в керамика смисъл няма - сигнала от горе допу ВДИ 55 директно забива в желязната зона на ВДИ 5-6. Но ако му набием 25 килохерца, солида отива някъде към ВДИ 30 което си е сто процентов сигнал за вадене. Е, на такова място при тая честота с него ще се извади някое и друго желязо, ама няма как - не копаш ли и желязо няма да вадиш и полезни сигнали.
Ама, поне десет пъти съм ти казвала да ми обясняваш техническата част както механик обяснява самолетния двигател на маймуна.  ;D
Отде ша дойдат тез 25 килохерца?
Звъни ли ми апарата, пък той на монети звъни, и видя ли права черта до минус 20 - копам. Е, поизвадила съм някой и друг боклук, ама... карай. По трудно е с бижутата. Особено тия, правени от златна тел. Чува ги по-добре в земята, отколкото навън. Поне такива са ми впечатленията. Правили сме опити, на по-шантави смесени почви, някои апарати, няма да соча марки, трият сондата в бижуто на повърхността и си е чистак черно.
Правила съм стотици проби, зачистила съм сигурно хиляди сигнали и всеки съмнителен съм вадила. Не е имало случай нещото да е цветно, а Сорекса или Сигнума да дадат черен сигнал. По-често се случва цветния сигнал да стане черен при зачистване, когато е хванат в периферията, особено в ораното. Дори и когато до него има черен сигнал, цветния пак се чува. По едно време бях махнала от дискриминатора шлаката, бях вдигнала дясната черта няколко градуса нагоре. Със сигурност съм изтървала сестерции, докато се светна, но това беше в началото. Общо взето, най-много харесват среброто... сякаш. Което не е лошо, предвид това, какво намираме по нашите земи най-често. Всъщност, в режим пълен дискриминатор работя изключително рядко. Намалявам звука на желязото и си работя и в замърсено на общ режим. Само някои спорни сигнали проверявам в режим ММ, когато бързам или си мисля, че освен черния има и цвят. Рядко бърка. А с тоя икономичен режим не можахме да се разберем. Почва да ми цънка на всеки мах и това изключително ме дразни. Не можах да се науча да го ползвам.
« Последна редакция: Март 12, 2021, 07:40:19 pm от Джони »

Неактивен niki3

• Старши потребител
« Отговор #447 -: Март 12, 2021, 08:39:47 pm »
           https://akaforums.com/                                                                                                                                                                                           
Колега свали дискриминацията на -20-30 и границата на ниския тон -20 -30 ще хваща, нема начин да не хваща.Но ще хваща и по-големи железа, като разни антични върхове.Най добре е с антена на 14кHz за злато.Ръчия грунд се прави като праиш автоматичен грунд и натиснеш втори път грунд баланса и с" +" и "-" се мести фазата и се помпи антена от 2-3cм до 20см.Докато се получи равномерно затихване нагоре надолу като се движи антената
« Последна редакция: Март 12, 2021, 08:43:37 pm от niki3 »

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #448 -: Март 12, 2021, 09:31:16 pm »
Имам антена на 7kHх.Може ли да ми кажеш каде се намират настройките за чувствителност и праг.Взех го без упътване.

Неактивен niki3

• Старши потребител
« Отговор #449 -: Март 12, 2021, 10:39:30 pm »