Автор Тема: AKA Signum MFT  (Прочетена 324552 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Джони

• Ветеран
  • Публикации: 1395
  • Таен агент с АКА Сигнум MFT
Re: AKA Signum MFT
« Отговор #15 -: Януари 03, 2013, 02:36:51 pm »
Колежке, е това ме интересува, 5 коп . СССР на 65 см. дали ги дава като цвят, със сонда 10"?
Или само ги дава!
Ако ги дава и като цвят, Значе наистина няма като него, друг в света!
Е тва аз лично много не го вярвам, ако трябва да бъдем честни, ама може и да има майстори - не знам.  ;D Даже не съм сигурна, че изобщо ще ги чуе, в нива абсурд, а за дискриминация - не вярвам въобще. В най-добрия случай може да регистрира сигнал в земята- някаква промяна на тона.. Ама нека да не са 65, и на 40 да ги чува със стандартната антена.....повече не ща.
« Последна редакция: Януари 03, 2013, 02:45:15 pm от Джони »
Монетата винаги има две страни.

lamas

• Гост
« Отговор #16 -: Януари 03, 2013, 02:43:04 pm »
Е тва аз лично много не го вярвам, ако трябва да бъдем честни, ама може и да има майстори - не знам.  ;D Даже не съм сигурна, че изобщо ще ги чуе, в нива абсурд, а за дискриминация - не вярвам въобще. В най-добрия случай може да регистрира сигнал. Ама нека да не са 65, и на 40 да ги чува със стандартната антена.....повече не ща.

Виж сега, 40 см. са си супер, щом ги и дискриминира кво искаш повече :)
То е хубаво човек да копае ама и цвят да има ;D

Неактивен Джони

• Ветеран
« Отговор #17 -: Януари 03, 2013, 02:55:29 pm »
Между другото Сигнума има и "втори дискриминатор", ама още нищо не мога да кажа, защото съм работила само един ден.
Освен това, Турбото се включва лесно и дори над съмнителен сигнал, можеш да преминеш в този режим, за да "бръкнеш" малко по-дълбоко.
Така че, би трябвало и в дълбочина да дискриминира прилично, но за това ще кажа като поработя още малко.
Много е приятно това, че има заложени 4 стандартни програми, тоест всеки начинаещ пуска апарата, грундира и може да започне работа. И от едната програма в другата се приминава с едно натискане - редуват се. Демек - вървиш на ход, изведнъж минаваш в дълбок режим, ако ти се наложи, без да щъкаш из цялото меню или в режим за замърсено, ако се промени ситуацията и си върху петно със замърсяване.
Извинявам се, че малко "урболежката" ви обяснявам, но техническите термини не са ми силната страна.  :)
« Последна редакция: Януари 03, 2013, 03:23:19 pm от Джони »

Неактивен Джони

• Ветеран
« Отговор #18 -: Януари 03, 2013, 03:11:23 pm »
И имай предвид, че аз работя без слушалки - слушалките задължително дават малко повече, когато търсим дълбоки сигнали, но на мен ми е неприятно.

lamas

• Гост
« Отговор #19 -: Януари 03, 2013, 04:08:22 pm »
Сигнума е нов уред и е хубаво колегите които го ползват, от време на време да споделят впечатленията си, за да се придобие някаква представа
За което ти благодарим колежке :)

Неактивен val34

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 31
  • Прогонен
« Отговор #20 -: Януари 04, 2013, 12:45:07 am »
Имам доста опит в Росия,има и кадърни техници,но имам усещането ,че са изкопирали нещо по ново и са барнали софта.Поздрави

Неактивен Джони

• Ветеран
« Отговор #21 -: Януари 10, 2013, 09:46:55 am »
Имам питане /пак/. ;D
Понякога уреда /и Сигнума и Сорекса/ издават едни кратки звуци - очевидно нямат нищо общо нито със сигнал, нито с паразитен такъв. Мислех, че това се случва, когато е включено проследяването на грунда. Но вече специално го изключвам. Та не е това.
Последния път, понеже станаха много чести тия сигнали, спрях и грундирах отново. И спряха. За известно време.
Възможно ли е по тоя начин уреда да отчита и сигнализира за промяна в условията на грунда? Защото, същевременно, паразитни сигнали няма.
Че в упътването това май не го пише.
Ще ми простите, ако задавам глупави въпроси.  :)
« Последна редакция: Януари 10, 2013, 09:58:27 am от Джони »

Активен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 1484
« Отговор #22 -: Януари 10, 2013, 10:07:12 am »
Във вторичното главно меню М1 на Сорекса има настройка - "Филтър ЛСГ" (Лъжливи Сработвания от Грунда) Избира се от 0 до 20. В такива случай, за да не се налага много често грундиране може да се увеличи тая настройка.
Сигнума има в главното меню настройка "Условия поиска" : АФ1 - АФ3. (алгоритми за филтриране).
Може да се включи някой от тях, но по удачно (лично мое мнение), да се включи "Скорост АПБ" (Авто Подстройки Баланса) на ниска скорост, например 1. Може да се избира от 1 до 5.
Сорекса има за АПБ само бързо и бавно.

Неактивен Джони

• Ветеран
« Отговор #23 -: Януари 10, 2013, 10:16:07 am »
Във вторичното главно меню М1 на Сорекса има настройка - "Филтър ЛСГ" (Лъжливи Сработвания от Грунда) Избира се от 0 до 20. В такива случай, за да не се налага много често грундиране може да се увеличи тая настройка.
Сигнума има в главното меню настройка "Условия поиска" : АФ1 - АФ3. (алгоритми за филтриране).
Може да се включи някой от тях, но по удачно (лично мое мнение), да се включи "Скорост АПБ" (Авто Подстройки Баланса) на ниска скорост, например 1. Може да се избира от 1 до 5.
Сорекса има за АПБ само бързо и бавно.
Аха.
Значи, на Сорекса това го ползвах редовно. Тоя филтър обичайно го държах на нива 3-4. И според мене е по-добре да се ползва тоя филтър, отколкото "Скорост АПБ" - разбира се, сигурно зависи от терена. Тоест, ако филтъра не върши работа, тогава да се ползва проследяването на грунда?
Следващия път със Сигнума ще пробвам "Условия поиска".  :)
Те тия сигнали не пречат на търсенето, защото се различават, но е по-комфортно като ги няма.  :)
А това проследяване на грунда не би ли следвало да се ползва само, когато има частично горещи камъни или керамика?

Активен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #24 -: Януари 10, 2013, 10:52:54 am »
Какви са другите настройки?
Общото усилване, колко е КТ и колко е РВ?
В допълнителното меню на Сигнума се влиза като задържиш МЕНЮ. Там има допълнителни настройки и от там можеш да избереш на колко да е "Филтър ЛСГ".
Заводски настройки пък се възстановяват като задържиш натиснат бутона МЕНЮ и тогава включиш апарата.

Неактивен Джони

• Ветеран
« Отговор #25 -: Януари 10, 2013, 11:21:23 am »
Какви са другите настройки?
Общото усилване, колко е КТ и колко е РВ?
В допълнителното меню на Сигнума се влиза като задържиш МЕНЮ. Там има допълнителни настройки и от там можеш да избереш на колко да е "Филтър ЛСГ".
Заводски настройки пък се възстановяват като задържиш натиснат бутона МЕНЮ и тогава включиш апарата.
Оооо, чакай малко.  :)
Излизала съм точно два пъти за по три часа-от мерак- беше такъв студ, че нямах никакво желание да седя на място и да ровя из настройките с часове, както правех със Сорекса. Възползвах се от заводските програми и единственото, което правих е да ги сменям на ход.  ;D Прибрах се с един куп сигнали - между които закачалки, самобръсначки, капачки от манерки....мислех да ви ги снимам да се посмеете. Досега имам само една две монетки извадени със Сигнума, едната - една стотинка от Тошовите - в гората.  ;D Коете никак не е зле.
Сега като набера малко повече работа, и на различни терени, и като се поровя  - ще пиша и за параметри, и за настройки.
Общо взето, стремя се винаги да работя на максимално общо усилване, а спокойствието на парата го докарвам от другаде.
Но едно ми е ясно - тая техника има затова толкова възможности - да се възползваш от тях. На всеки различен терен - различни настройки - универсални програми няма.  :) Даже и звуковите настройки трябва да се сменят. Полифонията, например, с подхождане към сигнала е малко трудна за работа, но пък вероятността да се пропусне сигнал е малка - поне така си мисля.  :) Което в една нива не върши работа, но в гора е добре да се ползва...
Още има да ги мъдрим тия апарати.... :)

Активен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #26 -: Януари 13, 2013, 01:02:38 am »
Цитат

За това ставаше дума:

... и после в Допълнителни настройки:

Много полезни настройки тук са Скорост ММ (скоростта на работа при избран режим за замърсено) и Дължината на краткия тон (Длительност КТ).
С тия 2 настройки апарата може да стане много бърз, но трябва много да се внимава с тях, особено с дължината на краткия тон, при кой режим на звука, колко да бъде "Длит. КТ". Например при РВ-М от общите режими, или при избран ММ с по-голяма скорост, ако краткия тон е по дълъг започва едно преливане и смесване на звуци и настава голяма какафония. Като се намали обаче дължината на КТ, започва отчетливо да се чува цветния сигнал измежду множество железа и звуците наподобяват малко тия на ХР.
Т.е. за да работи добре в замърсено и да не изпуска цветни сигнали, скоростта на ММ трябва да е по висока, а КТ да е по къс.
Днес правихме такива тестове с 6"х10" сонда и цветния сигнал не се чуваше единствено ако е плътно покрит с по голямо желязо. Следващия път ще повторим теста и ще го заснемем.

Неактивен Джони

• Ветеран
« Отговор #27 -: Януари 26, 2013, 10:00:55 am »
При последния излет влязох в едно старо лозе. Толкова замърсено, че не може да се намери място за грундиране.
Пробвах най-малката антена. Комбинацията от ММ/режима за замърсено/, АПБ/проследяването на грунда, малко намалена дискриминация, малко намалена чувствителност и филтъра ЛСГ даде добри резултати..
Копаеш, отдолу цяло стълбче, а до стълбчето - цвят... Много приятно се изненадах.  :)
А проблема с батериите го реших, като винаги нося един резервен чифт акумулаторни батерии.
Ако не се ползва Турбо режима, апарата си издържа прилично цял ден. Но включи ли се турбото, дори и с много добри стандартни батерии издържа максимум 5 - 5,5 часа.
« Последна редакция: Януари 26, 2013, 10:21:54 am от Джони »

Неактивен kronos555

• Ветеран
  • Публикации: 765
  • миндил и железарка
« Отговор #28 -: Март 06, 2013, 08:07:02 pm »
Според теб заслужава ли си Сигнума пред Сорекса и с какво точно го превъзхожда? Като гледам менюто е същото и повечето неща са аналогични, по дълбок и по бърз ли е?

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 3194
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
« Отговор #29 -: Март 07, 2013, 03:40:59 am »
На чисти и леки почви сигнума може да се цеди повече от сорекса. При сигнума  двата канала могат да се усилват независимо един от друг. Колежката е имала и двата апарата, предполагам че може да каже повече.
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори