Автор Тема: AKA Signum MFT  (Прочетена 355229 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Активен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 1571
Re: AKA Signum MFT
« Отговор #105 -: Юни 23, 2013, 11:48:56 pm »
15 мм на 30 см. това си е доста,може би ще са малко машините дето ще го чуят тоя сигнал на ход,на мен малко не ми се вярва и ми се вижда мисията невъзможна..
Асчето не сме го мерили, но по окомера беше някъде там, към 15-16мм.
Мисията беше трудна, но не и невъзможна. Всички на първата снимка са свидетели. :) Само при определени настройки обаче, всички филтри изключени и в единия звуков режим беше тоя ясен сигнал. РВ-М (реално време с модулация) работи подобно на ХР. Няма го краткия тон.
Пък и почвата там не е особено проблемна.
Умният човек търси начини да усъвършенства себе си, а глупавия търси кусури на другите!

Неактивен zempar

• Главен модератор
  • Ветеран
  • Публикации: 2201
« Отговор #106 -: Юни 24, 2013, 12:00:30 am »
да, според показанията на деуса почвата беше доста лека

Неактивен kronos555

• Ветеран
  • Публикации: 769
  • миндил и железарка
« Отговор #107 -: Юни 24, 2013, 12:57:42 am »
Интересно как така на 3 и 14кхц е ловил сигнала, а на 7кхц не е, айде на 3 разбирам,но на 14 да лови по добре...? Моята антена е на 7, означава ли това че се  нуждая от ъпдейт? На РВ-М режима се ловят доста дълбоки сигнали и в последно време гледам да работя само на него, но е подходящ само за относително чисти места, за замърсено не става.
« Последна редакция: Юни 24, 2013, 01:03:03 am от kronos555 »

Неактивен Джони

• Ветеран
  • Публикации: 1397
  • Таен агент с АКА Сигнум MFT
« Отговор #108 -: Юни 24, 2013, 02:45:55 am »
Интересно как така на 3 и 14кхц е ловил сигнала, а на 7кхц не е, айде на 3 разбирам,но на 14 да лови по добре...? Моята антена е на 7, означава ли това че се  нуждая от ъпдейт? На РВ-М режима се ловят доста дълбоки сигнали и в последно време гледам да работя само на него, но е подходящ само за относително чисти места, за замърсено не става.
Абе той моя не ги хвана/хваща монетата ама се мъчи от черно да я докара на цвят,ама измъчена работа, не че няма да го изкопая сигнала, ама на проучване може и да го подмина, не може, ами сигурно......./ :-[, първо реших, че е от настройките, ама после го дадох на Стефчо и сега ша ми сменя там нещо....не знам какво.
Обаче, дето вика Краси, ти и така си вадиш, ко ли ша е после... ;D
Но явно с филтрите трябва по-полека, само като има неотложна нужда...и май не трябва да пребрегвам голямата антена, мислех, че ще пропуска такива малки монети, но не е така...
« Последна редакция: Юни 24, 2013, 02:58:17 am от Джони »
Монетата винаги има две страни.

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 3242
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
« Отговор #109 -: Юни 24, 2013, 03:10:37 am »
Аудио настройките са важни в зависимост от терена на който се търси. РВП-КТП е комфортен режим, типично майнелабовски, комфортна полифония, но за определени места без замърсявания и минерализация. Тих режим, но за определено приложение. РВМ - КТМ - чува всички нюанси на двата канала, но на първия канал за общо откриване чува керамиката със силен звук без графика на дисплея. РВ-КТ - тука малко нещата приличат на тетрис със стандартен тон за за втория канал - това го смятам спрямо сорекс про, но мисля че и при Сигнума нещата не са различни. Като обобщение - много години практика имам, с много апарати съм работил, но откакто бачкам с калашника си давам сметка колко "тънки" сигнали съм пропуснал в дълбочина. Особено жълти.
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори

Неактивен Джони

• Ветеран
  • Публикации: 1397
  • Таен агент с АКА Сигнум MFT
« Отговор #110 -: Юни 24, 2013, 03:41:10 am »
Полифонията е трудна работа, на който съм давала апарат в този режим, хвърлят и бягат. Сигурно има предимства, но апарата сякаш е доста по-бавен, иска нерви, а на сложен терен  е ад. Аз така започнах, и всъщност тогава ми харесаха калашниците, но после пробвах другите режими.
Обикновено работя в РВ-КТ.
Сега след тия тестове, оказа се, че по сбирките освен купона, тестовете хич не са за пренебрегване, вече категорично ще отделя един цял ден само за тестове и настройки.
Но все още никой не може да ме убеди, че в реални условия не се случват съвсем други неща. Даже в една гора като влезеш, почвата се променя непрекъснато и много не знаеш къде си. Сигнума, например, като мина върху сграда, веднага почва да дава паразитни сигнали, в началото не хващах що е така, после разбрах, налага се малко корекция на настройките, но пък апарата те ориентира за какво иде реч, още преди да си се запознал със сигналите отдолу...което си е чисто предимство.
« Последна редакция: Юни 24, 2013, 03:45:11 am от Джони »
Монетата винаги има две страни.

Неактивен kronos555

• Ветеран
  • миндил и железарка
« Отговор #111 -: Юни 24, 2013, 09:49:40 am »
Абе той моя не ги хвана/хваща монетата ама се мъчи от черно да я докара на цвят,ама измъчена работа..
Вие със два сигнума ли бяхте, твоя със 9х12 на 7кхц, а другия със коя антена беше, или пак нещо не съм разбрал?

Активен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #112 -: Юни 24, 2013, 12:53:01 pm »
Вие със два сигнума ли бяхте, твоя със 9х12 на 7кхц, а другия със коя антена беше, или пак нещо не съм разбрал?
Имаше 3 Сигнума - на Джони и още два.
Този беше с 3-честотна сонда:
Умният човек търси начини да усъвършенства себе си, а глупавия търси кусури на другите!

Неактивен ludogorski

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 65
« Отговор #113 -: Юли 02, 2013, 03:03:22 pm »
микроне,бива ли така бре. има нов модел сигнум<1900лв>,и ти ни6то.просто пас.

Неактивен kronos555

• Ветеран
  • миндил и железарка
« Отговор #114 -: Юли 02, 2013, 04:15:59 pm »
Къде го видя този нов модел? На страницата на АКА няма информация.
Това е последно от сайта им: 15.03.2013 г. В связи с внедрением новой технологии температурной стабилизации фазы (PTS) изменились цены на датчики.
даже в момента мъча Стефан за такава антена...
« Последна редакция: Юли 02, 2013, 04:20:07 pm от kronos555 »

Активен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #115 -: Юли 02, 2013, 07:30:21 pm »
Не е е нов модел. Сигнума който е 1900лв. е оборудван с 3-честотна сонда. От там идва разликата 200лв. в цената. Сигнума си е същия, макар да е поставен на S-образна щанга.
Новата технология на "термостабилизация" е сменени кондензатори в сондите с по-качествени и с по-висока термостабилност.
Това са засега новостите.

Неактивен niki3

• Старши потребител
  • Публикации: 397
« Отговор #116 -: Юли 03, 2013, 07:31:00 am »
Не е е нов модел. Сигнума който е 1900лв. е оборудван с 3-честотна сонда. От там идва разликата 200лв. в цената. Сигнума си е същия, макар да е поставен на S-образна щанга.
Новата технология на "термостабилизация" е сменени кондензатори в сондите с по-качествени и с по-висока термостабилност.
Това са засега новостите.
Каква е цената на новата сонда и става ли за Сopeкса
« Последна редакция: Юли 03, 2013, 07:43:55 am от niki3 »
Който търси може и да намери!Който не търси нема как да намери

Активен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #117 -: Юли 03, 2013, 08:40:23 am »
9,5" x 12,5" - 3kHz, 7kHz и 14kHz - 410лв.
13" - 3kHz, 7kHz и 13kHz - 460лв.
Стават и за Сорекс.

Неактивен diony

• Напреднал потребител
  • Публикации: 151
« Отговор #118 -: Август 02, 2013, 01:06:10 pm »
Дали някой е правил паралелни тестове на F 75 i  АКА сигнум и ако да, кой е победителя в дълбочина?

Активен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
« Отговор #119 -: Август 02, 2013, 02:18:35 pm »
Да, правили сме. Опитай да отгатнеш отговора, защото аз като го напиша, ще ме обвинят в реклама. Макар, че продавам и двата модела и който и да напиша, че е по-добър, все ще е реклама и ще имам полза да хваля и двата. :) Но ако сериозно, Сигнума, не само е по-дълбок, а и по бърз. Има и свидетели от сбирките.