Автор Тема: AKA Signum MFT  (Прочетена 324628 пъти)

0 Потребители и 13 Гости преглежда(т) тази тема.

Активен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 1484
AKA Signum MFT
« -: Декември 18, 2012, 12:48:20 pm »
Професионален, компютъризиран, високочувствителен, мултичестотен металдетектор с оригинална, патентована, без аналог, технология на пространствено-хармонична филтрация (SFT), позволяваща значително да се подобри качеството на идентификация на обектите.

Технически характеристики:
- електронен блок позволяващ излъчване и обработване на сигнали в диапазона от 1 до 30 кГц.
- автоматичен компенсатор на входния сигнал позволяващ да се достигне чувствителност до 65с.м на 5 коп. СССР (с търсеща сонда 10"DD/7кHz)
- уникален алгоритъм за идентификация на плоски железни обекти (S-алгоритм)
- голям висококонтрастен дисплей
- технология за непосредствена визуализация на обектите по време на търсене във вид на спектрално-графични образи на екрана на  LCD дисплей (128х64 точки)
- два независими канала на търсене: РВ (в реално време) и КТ (кратък тон)
- 4 потребителски програми на търсене, с мигновен достъп
- 4 режима на звукова индикация с възможност за регулировка на тоновете и границите на звучене
- автоматичен и ръчен грунд баланс
- система за автоматична корекция на грунд баланса с регулируема скорост на донастройка
- динамичен и статичен режими на търсене
- уникален алгоритъм недискриминационно подтискане и индикация "горещи камъни"
- облекчена ергономична конструкция
- влагозащитен корпус на електронния блок
- възможност за бърза оперативна смяна на търсещите сонди в полеви условия, без предварителни настройки
- захранване - 6 батерии 1,5V тип АА
- време за работа с един комплект батерии - до 20 часа в зависимост от режимите на работа.
- тегло с батериите - 1,25кг.
Допълнителни търсещи сонди:
- 6"х10" - 14kHz и 19kHz
- 9"x12" - 7kHz и 14kHz
- 13" - 3kHz и 7kHz
- 15" - 1,5kHz и 3kHz

Неактивен sekirata

• Напреднал потребител
  • Публикации: 214
Re: AKA Signum MFT
« Отговор #1 -: Декември 18, 2012, 01:56:50 pm »
каква му е цената

lamas

• Гост
« Отговор #2 -: Декември 18, 2012, 02:01:48 pm »

lamas

• Гост
« Отговор #3 -: Януари 03, 2013, 08:52:49 am »
Стефчо времето се пооправи, вземи направи 1-2 клипа за да се види и дискриминацията му и как се справя на замърсено!
То, като се има предвид че дълбочината му е кото на GPX, и дискриминацията му ако е на ниво...!
Действай че тука във форума има 5-6 човека, дето сме намразили едни пари, и се чудим какво да правим ;D

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 3194
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
« Отговор #4 -: Януари 03, 2013, 08:56:47 am »
Колега, нали си от Варна, на твое място ще се дигна и директно при Стефан вместо да чакам клипчета :)
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори

lamas

• Гост
« Отговор #5 -: Януари 03, 2013, 09:11:48 am »
Аз това ще го направя в най скоро време, но има и други които не са от Варна и искат да чуят отзиви и за дискриминацията му!
То на клипове хората не вярват много, но все пак ще се придобие някаква представа за уреда.

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #6 -: Януари 03, 2013, 09:16:42 am »
В ю-туб има доста клипове - линк..
Mikron металдетектори

Неактивен Джони

• Ветеран
  • Публикации: 1395
  • Таен агент с АКА Сигнум MFT
« Отговор #7 -: Януари 03, 2013, 01:28:51 pm »
Стефчо времето се пооправи, вземи направи 1-2 клипа за да се види и дискриминацията му и как се справя на замърсено!
То, като се има предвид че дълбочината му е кото на GPX, и дискриминацията му ако е на ниво...!
Действай че тука във форума има 5-6 човека, дето сме намразили едни пари, и се чудим какво да правим ;D
Несериозно е да се търси дълбочина като на GPX и да се гони и дискриминация - няма такъв апарат, поне не съм чувала. И по принцип най-интересните сигнали са тия, които не могат да се дискриминират и са на прага на чуваемост - това в общия случай. 
Смело твърдя, че до 30 см и Сигнума, и Сорекса имат много добра дискриминация, дотам, че перфектно се различават и капачките и станиолите. Аз още копвам от време на време по интересните сигнали в зоната на желязото, за да проверя не реже ли понякога цвета, но досега не се е случило, макар в инструкциите да описват и такива ситуации. Също добре различават и шлаката, за разлика от GPX- а, и много добре се справят на замърсено.
И аз искам да направим сравнителни тестове, но поне тук времето още не позволява. Вчера излизах за няколко часа - трудна работа. А и за мене реалния тест е да тръгнат два апарата с равностойни антени и да работят един ден поне на терен, не на разни полигони и като се чуе сигнал да се сравнява - кой чува, кой не, кой как - после навън и вечер се броят сигналите.
« Последна редакция: Януари 03, 2013, 01:34:41 pm от Джони »
Монетата винаги има две страни.

lamas

• Гост
« Отговор #8 -: Януари 03, 2013, 01:41:50 pm »
Несериозно е да се търси дълбочина като на GPX и да се гони и дискриминация

Че Аз с Ф5-та също засичам с НЕЛ-ката капачки от буркан /детско пюре/ на 50 и повече см.
Нали целта е да засича, ама и да дискриминира!?

Неактивен Джони

• Ветеран
« Отговор #9 -: Януари 03, 2013, 01:43:47 pm »
Че Аз с Ф5-та също засичам с НЕЛ-ката капачки от буркан /детско пюре/ на 50 и повече см.
Нали целта е да засича, ама и да дискриминира!?
Казвам, че ги различаваш перфектно сред останалите сигнали в зоната на цвета  и не ги копаеш.....не става въпрос за дълбочина....

lamas

• Гост
« Отговор #10 -: Януари 03, 2013, 02:01:28 pm »

- автоматичен компенсатор на входния сигнал позволяващ да се достигне чувствителност до 65с.м на 5 коп. СССР (с търсеща сонда 10"DD/7кHz)

Колежке, е това ме интересува, 5 коп . СССР на 65 см. дали ги дава като цвят, със сонда 10"?
Или само ги дава!
Ако ги дава и като цвят, Значе наистина няма като него, друг в света!

Неактивен Mladencho

• Тестова група
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 634
« Отговор #11 -: Януари 03, 2013, 02:11:40 pm »
Тия 5 коп. СССР на 65 см. в земята ли ги хваща? Защото на мен не ми се вярва да е така.
"Животът на човекът е това,което той сам мисли за него"  -  Марк Аврелий

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #12 -: Януари 03, 2013, 02:20:53 pm »
Въздушно колега.
Mikron металдетектори

Неактивен Джони

• Ветеран
« Отговор #13 -: Януари 03, 2013, 02:25:46 pm »
Тия 5 коп. СССР на 65 см. в земята ли ги хваща? Защото на мен не ми се вярва да е така.
В упътването пише, че е на въздушен тест. Вярно е, защото и левчето го чува на чудесна дълбочина, ама на въздушен тест. Това, което ми хареса много като сигнал, и така ми дава надежди, че наистина дълбочините са добри,  беше бронз около 22-23 см, който излезе почти на 40 см и то в непосредствена близост да черен сигнал - излязоха заедно. А при дисриминацията, макар и дълбок, в черния сигнал, който си беше основен, се чуваше и цветния.Всъщтност даже първо излезе желязото и после цвета.Не в нива. Как точно са били разположени - Господ знае. /Това със Сорекса и със стандартната антена, ама на внимателно слушане, не на бърз ход/. А вчера пуснах за малко Турбо режима на Сигнума и веднага почнах да чувам два пъти повече сигнали - лошото е, че яде батериите бързо. Ако се работи в тоя режим, задължително трябва да се ходи с два чифта батерии, поне така си мисля.
« Последна редакция: Януари 03, 2013, 02:30:58 pm от Джони »

lamas

• Гост
« Отговор #14 -: Януари 03, 2013, 02:36:25 pm »
В упътването пише, че е на въздушен тест. Вярно е, защото и левчето го чува на чудесна дълбочина, ама на въздушен тест. Това, което ми хареса много като сигнал, и така ми дава надежди, че наистина дълбочините са добри,  беше бронз около 22-23 см, който излезе почти на 40 см и то в непосредствена близост да черен сигнал - излязоха заедно. А при дисриминацията, макар и дълбок, в черния сигнал, който си беше основен, се чуваше и цветния.Всъщтност даже първо излезе желязото и после цвета.Не в нива. Как точно са били разположени - Господ знае. /Това със Сорекса и със стандартната антена, ама на внимателно слушане, не на бърз ход/. А вчера пуснах за малко Турбо режима на Сигнума и веднага почнах да чувам два пъти повече сигнали - лошото е, че яде батериите бързо. Ако се работи в тоя режим, задължително трябва да се ходи с два чифта батерии, поне така си мисля.

Еее, браво бе колежке разбраме накрая ;D
Значе уреда си е супер, щом от 40 см. се чува цвят с този диаметър :)