Автор Тема: BTV репортерите - Черният пазар  (Прочетена 6964 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен vikimz

• Старши потребител
  • Публикации: 396
Кой осцилоскопа не гледа - за ремонт три дена отделя!

Неактивен vvarbanov

• Ветеран
  • Публикации: 1249
  • Вар Баний
Re: BTV репортерите - Черният пазар
« Отговор #1 -: Декември 10, 2012, 01:26:36 pm »
https://www.btv.bg/shows/btv-reporterite/videos/video/282402616-bTV_Reporterite_Cherniyat_pazar_na_antiki.html
Това че от България излизат десети хиляди антики не е толкова важно.Те не са толкова ценни колкото се опитват да ги изкарат.Много по важно е че покрай тях заминават действително хубави,интересни и много важни за науката предмети.Но това е защото държавата не дава пари за да ги изкупи.Аз не знам кое е по важно за България и българския народ?Дали изнесените антики за 50 или 100 милиона или откраднатите и изнесени 30 милиарда от нашите политици.Тия антики не оказват влияние на стандарта ни на живот,нито на здравеопазването,пенсиите икономиката и емиграцията.Тия работи са по важни за нас.Но като насочват вниманието към антиките,те карат народа да не мисли за глада,мизерията,болестите и кражбите които извършват.По тоя начин формират отрицателно отношение на хората към търсачите и нумизматите и ги карат да мислят че едва ли не те са виновни за сегашното тежко положение.

Неактивен vikimz

• Старши потребител
« Отговор #2 -: Декември 10, 2012, 05:20:12 pm »
Напълно съм съгласен с теб колега. Аз като излизам с апарата се оглеждам и ослушвам се едно съм избягал затворник  :( и тук според мен се пречупва и границата с хобито, хобито е нещо, което те отпуска и зарежда с енергия доставя ти удоволствие а това нашето какво удоволствие ти доставя братче трепне някоя шумка и почвам да си плювам в пазвата.  :( Дано тези закони се променят и ние да се почустваме като колегите в другите държави, иначе със всяка година все повече ще намаляваме и ще се отказваме от металдетектинга поради риска, който поемаме ако ни заловят органите на реда.

lamas

• Гост
« Отговор #3 -: Декември 10, 2012, 07:11:00 pm »
Напълно съм съгласен с теб колега. Аз като излизам с апарата се оглеждам и ослушвам се едно съм избягал затворник  :( и тук според мен се пречупва и границата с хобито, хобито е нещо, което те отпуска и зарежда с енергия доставя ти удоволствие а това нашето какво удоволствие ти доставя братче трепне някоя шумка и почвам да си плювам в пазвата.  :( Дано тези закони се променят и ние да се почустваме като колегите в другите държави, иначе със всяка година все повече ще намаляваме и ще се отказваме от металдетектинга поради риска, който поемаме ако ни заловят органите на реда.

;D ;D ;D
Абе приятелю,  смях се със сълзи, това за шумоленето на шумката и плюенето в пазвата направо ме съсипа ;D.... защо се криеш...? Та Ти, не крадеш, и не извършваш никакво престъпление, няма за какво да се криеш ако не нарушаваш закона, след като не си на антологичен обект, какъв е проблема?
Аз живея почти на центъра на Варна и си излизам спокойно, и дори не ми обръщат внимание вече, тези които ме познават. А най много се кефа като ме спрат Милиционерите за проверка! Баща ми в такъв  момент казва; Еи, тези ще се видят в чудо, сега, само не се карай дълго че няма време ;D
Съветвам те, да се интересуваш, за правата си.
Ако нещо не ти е ясно, питай, тука има доста хора които ще ти помогнат.

Неактивен vikimz

• Старши потребител
« Отговор #4 -: Декември 10, 2012, 07:24:55 pm »
 ;D Знам че е така но на едни приятели им взеха и лопатите а не бяха на археологически обект зависи на какви гадове попадаш а по съдилища не ми се ходи. И сега се сетих да питам за металдетектор фактурата достатъчен документ ли е или трябва и регистрация до колкото знам това за регистрацията е отпаднало ама знам ли. Поздрави  ;D

lamas

• Гост
« Отговор #5 -: Декември 10, 2012, 07:46:19 pm »
;D Знам че е така но на едни приятели им взеха и лопатите а не бяха на археологически обект зависи на какви гадове попадаш а по съдилища не ми се ходи. И сега се сетих да питам за металдетектор фактурата достатъчен документ ли е или трябва и регистрация до колкото знам това за регистрацията е отпаднало ама знам ли. Поздрави  ;D

Сега, отиват в прокуратурата и пускат жалба, описват случая, това се води, полицейски тормоз... това че е полицай, не Значе че има неограничени права... закона какъвто е за Нас простосмъртните, такъв е и за Тях, МИЛИЦИОНЕРИТЕ!!!!!!!!!!
Наричам ги Милиционери, защото живеят още в социализма!
И ще трябва да минат още няколко десетилетия, докато станат ПОЛИЦАЙ!!!!!
Регистрация за МД, не се изисква, фактура ако имаш, я носи.
Когато ви спрат за проверки, приказвайте, не дей да мълчите, отстоявайте правата си, а те никак не са малко!
« Последна редакция: Декември 10, 2012, 07:53:03 pm от lamas »

Неактивен Plamen

• Старши потребител
  • Публикации: 384
« Отговор #6 -: Декември 10, 2012, 08:11:48 pm »
И между полицаите има хора .Просто не трябва да се заяждаш.Имаш ли документ за апарата,те това гледат да не си го откраднал. И те са хора,които ги блазни това ,което и нас ;)
« Последна редакция: Декември 10, 2012, 08:15:56 pm от plamen »

Неактивен vikimz

• Старши потребител
« Отговор #7 -: Декември 10, 2012, 08:25:10 pm »
Значи като трепнат шумките да не плювам в пазвата а спокойно да проверявам какво е причинило тяхното разклащане  ;D дано само не попадам на некой едър горски обитател  :( ;D Поздрави :)

Неактивен Plamen

• Старши потребител
« Отговор #8 -: Декември 10, 2012, 08:28:28 pm »
 дано само не попадам на некой едър горски обитател  :( ;D Поздрави :)
[/quote]       По-добре на него да попаднеш ;D

lamas

• Гост
« Отговор #9 -: Декември 10, 2012, 08:33:35 pm »
И между полицаите има хора .Просто не трябва да се заяждаш.Имаш ли документ за апарата,те това гледат да не си го откраднал. И те са хора,които ги блазни това ,което и нас ;)

Не бе приятелю, не се заяждам Аз, а Те... дразня се че хем не познават закона, хем остроумничат... има книги, на тях пише: Закон за туй, закон за онуй... да седнат и да прочетат.
По принцип в България знаеш ли как стоят нещата!? Първо те обвиняват, и толкова!
А  Ти трябва да доказваш че си невинен ??? !?!? А не трябва да е така, след като те обвинят трябва и да докажат, трябва да докажат ама немогат, немогаааат!?
Затова така им отърва, да те обвинят и айде, оправяйсе!
ДА, ама, НЕ, няма да стане на тяхната!!!

Неактивен Plamen

• Старши потребител
« Отговор #10 -: Декември 10, 2012, 09:15:00 pm »
Да ме обвинят в какво,след като в мен не са намерили нито  една монета.Това  с хващането е само по сигнал от някоя конкуренция и не само .Няма кой да тръгне да хаби гориво по горите да ни търси просто така.Има места,където и с високо проходим автомобил не можеш да стигнеш.Е, ако с сателит ни следят ;D,тогава не знам :(