Автор Тема: За Пулс-индуктурните рамки  (Прочетена 41703 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 1520
Re: За Пулс-индуктурните рамки
« Отговор #15 -: Май 22, 2011, 01:09:04 pm »
На Puls Master pro на Mikron има дискриминация, въпроса е до колко тя работи или е сложена просто да се каже че има :)

Ами щом има не е случайно, може би Микрон ще ни обясни по добре. Всъщност докато съм писал поста той даже ме е изпреварил с отговор на въпроса ти.

Неактивен WATERRESIST

• Старши потребител
  • Публикации: 428
  • Living In The Past
« Отговор #16 -: Май 22, 2011, 05:11:20 pm »
ясно, четох ръководството на stinger2, разбрах обяснението на Mikron за самото представяне на дискриминацията на детекторите но имам друг въпрос какви са реалните разлики при самото засичане на металите в почвата при дискриминация на двата детектора. като далбочина и големина на самите обекти?

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 3194
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
« Отговор #17 -: Май 22, 2011, 07:54:32 pm »
Колкото е по-голям предмета, и с колкото по-голяма сонда го засичаш, толкова дискриминацията става по-относителна. Тази закономерност важи за обикновените VLF детектори, а както всички знаят (надявам се) при PI апаратите дискриминацията по принцип е доста по-относителна. Ако се ползва PI апарат с рамка с включен режим на дискриминация е добре да се дават ниски стойности за разделяне на металите за да се анулира сигнала от по-малките железа. При високи стойности може да има неприятни изненади. От дискриминацията има повече смисъл да се ползва с малките кръгли сонди.
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори

Неактивен WATERRESIST

• Старши потребител
  • Living In The Past
« Отговор #18 -: Май 23, 2011, 09:42:09 am »
един директен въпрос при PMP в режим дискриминация с рамка 1,2х1,2 засичам голям предмет на далбочина, на колко трябва да завартя потенциометъра от скалата за дискриминация за да мога да различа метала дали е цветен или железен, скалата започва да действа от 5 нагоре, казвате че ако е много усилено например да го сложа на 10 може да ми подаде сигнала грешно?

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #19 -: Май 23, 2011, 09:54:27 am »
Ако с рамка 1,2х1,2м са засече голям обект в дълбочина, е най-добре да се провери какъв е с вадене поради особеностите за които споменах по-горе. При дискриминацията на PI и VLF металдетекторите има някои разлики които е хубаво да се знаят. При последните скалата на дискриминацията почва от желязото, минава през ниско проводимите метали (например алуминиевото фолио с различна дебелина, разни съвременни сплави) златото, медта и бронза, и накрая попадат сребърните предмети с висока чистота  на метала. Това където ще попадне даден предмет в условната скала на VDI зависи от типа на метала, неговата чистотата, формата и размера на обекта.  При PI апаратите ако се прави опит чрез увеличаване на степента на дискриминация да се отхвърлят абсолютно всички железни обекти почти сигурно ще се появят проблеми със засичането на медни и бронзови монети. Най-чувствителни към висока степен на дискрминация от медните монети са тези от ранна Византия и анонимните фолиси, а от бронзовите централен и колониален Рим.
Mikron металдетектори

Неактивен WATERRESIST

• Старши потребител
  • Living In The Past
« Отговор #20 -: Май 23, 2011, 10:18:25 am »
:) ясно благодаря за отговора, всичко най добре се разбира с много тестване и работа с уреда :)

Неактивен WATERRESIST

• Старши потребител
  • Living In The Past
« Отговор #21 -: Юни 10, 2011, 02:50:56 am »
някой може ли да даде съвет, интересува ме на Pulse Master Pro настройките за цветен голям метал на голяма далбочина с кръглата сонда малки черни и цветни предмети да ги пропуска. Трябва ми мощно и на дълбоко да хваща големи предмети. Просто ако можете да ми кажете на какви стойности да сложа потенциометрите да се получи този ефект?

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #22 -: Юни 10, 2011, 08:13:20 am »
С малката сонда не можеш да отхвърлиш напълно дребните сигнали.
Mikron металдетектори

Неактивен WATERRESIST

• Старши потребител
  • Living In The Past
« Отговор #23 -: Юни 10, 2011, 09:20:27 am »
За колко дребни говорим?

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #24 -: Юни 11, 2011, 10:12:17 am »
С дискриминатора можеш да резнеш много от малките железца. Като намалиш сенса ще пропускаш и дребните цветни, но тогава не очаквай кой знае каква дълбочина за големи предмети които са на дълбоко
Mikron металдетектори

Неактивен pergamon

• Напреднал потребител
  • Публикации: 173
« Отговор #25 -: Юни 22, 2011, 10:05:52 am »
Защо при теста- с монета движението на ръката определено имитира работен мах,а когато се размахва железният предмет ,се вижда едно забавяне,или центриране,точно на средата пред сондата?Струва ми се ,че сякаш това изчакване е все  едно уреда да опознае предмета който му се размахва железният определено де,защото видях ,че за монетата нема проблем .Нямам си и на хабер от тез машини,а съм си мераклия за такава!
Загубеното злато,може да се намери.Загубеното време-никога!

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 1484
« Отговор #26 -: Юни 23, 2011, 08:54:52 am »
Забавянето на клипа е умишлено за да се види по добре, че сигнала изчезва точно когато желязото е точно под сондата. Може и по бързо да се движи, пак се усеща.

Неактивен pergamon

• Напреднал потребител
  • Публикации: 173
« Отговор #27 -: Юни 23, 2011, 10:44:22 am »
Долу горе ми се изясни начина на работа на таз машина.
Загубеното злато,може да се намери.Загубеното време-никога!

Неактивен lomidol

• Старши потребител
  • Публикации: 287
« Отговор #28 -: Август 27, 2011, 07:43:33 pm »
Въпрос към МИКРОН.
Land Craft от 2009г. е със акумулаторен пакет който вече е негоден.Какви са опциите: да се сменят с нови,да се сложат нови като външно захранване или за предпочитане литиева 18V, каквито ползвате в момента.Предлагате някакво външно захранване но не описвате какво  е  то и на каква цена.Благодаря предварително!

Неактивен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 1484
« Отговор #29 -: Август 27, 2011, 09:00:28 pm »
Щом стария пакет е негоден, значи смяна с нов. Да се сложи като външно захранване не виждам смисъл след като има място в кутията. Външното захранване е допълнително, за да може да се работи по-дълго след като са се разредили вътрешните акумулатори.
Литиеви акумулатори не препоръчвам за импулсните детектори. В момента ги комплектоваме с оловни или с NiMH 2800mAh.