Автор Тема: MIKRON металдетектори  (Прочетена 337817 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен ztec

• Тестова група
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 738
Re: MIKRON металдетектори
« Отговор #60 -: Август 01, 2011, 07:35:46 pm »
и мене не ме забравяйте.(САМО НАПОМНЯМ)
Teknetics T2 Classic
XP Gold MAXX Power V4

Неактивен zempar

• Главен модератор
  • Ветеран
  • Публикации: 2201
« Отговор #61 -: Август 04, 2011, 10:01:00 am »
две думи за апарата
отлична дискриминация бих казал , в наситена със шлак нива успешно елиминира шлака без да пропуска цветните сигнали , няколко по - едри железа ме подведоха , но с повече опит с машината и тези сигнали могат да се избегнат , най - добрия дискриминатор е опитното ухо
за дълбочината , за дълбочината по - късно :)
не съм правил опити за дълбочина , така като работих предимно на автомат с намалена чувствителност за да бъде стабилен апарата в замърсеното :)
ту би континиъд ;D

Неактивен pavel_g

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 18
« Отговор #62 -: Август 23, 2011, 07:06:20 pm »
Не знам, още не сме уточнили нещата, но със сигурност машината първо ще иде във Враца. Евентуално след време или тази бройка, или тази която е в Земпар ще дойде при тебе, освен ако не не се стопират някъде по пътя естествено
По добре дайте една такава машина на събора в Кърджали,това обикаляне е безмилсено там се очакват минимум 300 колеги да дойдат. Така ще може да се тества заедно с други машини а това е най реалния тест .

Неактивен zempar

• Главен модератор
  • Ветеран
« Отговор #63 -: Август 23, 2011, 07:21:14 pm »
тия тестове по съборите за мен пък изобщо не са реални , като поработиш с една машина 4-5 дни тогава разбираш за какво става въпрос , точно това обикаляне е по - смислено от каквито и да е тестове , пробва се от различни хора на различни места

Неактивен pavel_g

• Нов потребител
  • *
« Отговор #64 -: Август 23, 2011, 07:32:17 pm »
тия тестове по съборите за мен пък изобщо не са реални , като поработиш с една машина 4-5 дни тогава разбираш за какво става въпрос , точно това обикаляне е по - смислено от каквито и да е тестове , пробва се от различни хора на различни места
Различните места могат да се имитират много лесно , смисъла е да се тестват много металотърсачи от много хора на едно място и ако е възможно да се имитират различни терени и условия за работа . По вашия начин пътуващия металотърсач ще обиколи само хора които са познати или приятели на производителя а тяхното мнение за работата му не е много обективно в случая . Аз искам да пробвам такава машина но не ми се минават 500 км да отида до Варна .

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 3216
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
« Отговор #65 -: Август 23, 2011, 08:15:59 pm »
Ще позволиш ли да имаме собствено мнение по въпроса?
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори

Неактивен pavel_g

• Нов потребител
  • *
« Отговор #66 -: Август 23, 2011, 08:27:44 pm »
Като търговци,да ! :) Моето мнение като потребител не важи  :-X

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 1525
« Отговор #67 -: Август 23, 2011, 08:39:27 pm »
Различните места могат да се имитират много лесно , смисъла е да се тестват много металотърсачи от много хора на едно място и ако е възможно да се имитират различни терени и условия за работа . По вашия начин пътуващия металотърсач ще обиколи само хора които са познати или приятели на производителя а тяхното мнение за работата му не е много обективно в случая . Аз искам да пробвам такава машина но не ми се минават 500 км да отида до Варна .

Колега и как ще се имитират различни терени и условия за работа ????
Това е повече от смешно.
Начинанието въобще не е с рекламна цел, а просто наистина да се направят реални тестове на апарата в различни краища на Бг. И от хора, които не са от вчера и не биха се изложили за една куха реклама. И колко други Бг производители са имали смелостта да пуснат апарати за тестове?

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 3216
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
« Отговор #68 -: Август 23, 2011, 08:46:55 pm »

Сайта не е търговец, изрично е написано. Пращаш запитване и си отива във фирма Микрон. Ние не сме търговци. Можеш да приемеш че показаните апарати са вид реклама, и понеже микрона е пич рекламата е безплатна  8) . Защо, да не би да си заинтересован да рекламираш и продаваш тук? Още с първия пост във форума дебютираш с линк в другата тема към собствения си онлайн магазин за електроника което за мен е проява на лош вкус като оставим настрана правилата на форума. Оставих ти линка но не прекалявай.
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори

Неактивен gun

• Производители
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 677
« Отговор #69 -: Август 23, 2011, 11:27:34 pm »
Аз съм на мнение ,че  правилния начин за тестване е като машината се изпраща на различни колеги и на различни места от страната и всеки колега да има поне 4-5 излизания със машината.Тогава и само тогава може да са реални тестовета за една машина. И дури да смяташ ,че е  това което правят колегите е скрита или явна реклама за тази машина това не ти влиза във работата тук могат да се противят само другите производители НО те могат да се противят ако са пуснали и те свои машини за тестова и за тях не се обелва нито дума.

Активен Mikron

• Производители
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 1509
« Отговор #70 -: Август 24, 2011, 12:16:43 am »
Цитат на: pavel_g
смисъла е да се тестват много металотърсачи от много хора на едно място и ако е възможно да се имитират различни терени и условия за работа. По вашия начин пътуващия металотърсач ще обиколи само хора които са познати или приятели на производителя а тяхното мнение за работата му не е много обективно в случая
Всъщност смисъла на "пътуващия металотърсач", както сте го нарекли, е не да  му се прави реклама или да се разпродадат някакви бройки в повече. Целта е въпросния модел да се тества в реални условия на реални терени от хора с дългогодишен опит с различни модели детектори, които да си кажат мнението относно добрите и лоши страни на апарата. Какви недостатъци са се проявили, например, за да може евентуално да се отстранят доколкото е възможно преди да се пусне серийно конкретния модел. Мнението на въпросните тестващи лица е обективно в случая и то е много по важно за производителя, отколкото да се прави някаква шумна реклама. Ако целта беше реклама и хвалене, дори няма смисъл да се изпращат детектори да обикалят и да се тестват, те могат да бъдат хвалени от въпросните лица дори без да са ги виждали и тествали.
Ние нямаме на щат секретен екип от "тесвачи", както някой други колеги, и затова апаратите отиват да се тестват от хора с опит, които в същото време са и познати.
Да, различните места могат да се имитират чрез разни камъни, торби с пръст, парчета от керамика и шлака и какво ли още не (имаме доста голяма колекция от такива "мостри" събирани през годините от къде ли не), но не е същото както да походиш на конкретното място. А когато това се прави от местен човек, който познава добре терена и е ходил много пъти там с други детектори, тогава вече може да се направи истинско сравнение и теста ще е наистина реален и достоверен!
Колкото до промоционалната цена - достатъчно добре печелим от продажби в чужбина, а и от други неща, за да можем да си позволим да дадем няколко детектора почти на себестойност. Такава цена е по скоро стимул за самите тестващи, да направят наистина по подробни тестове за да преценят дали детектора си заслужава.

Неактивен zempar

• Главен модератор
  • Ветеран
« Отговор #71 -: Август 24, 2011, 10:20:26 am »
Моите общи впечатления от апарата
Не успях да направя тестовете които бих желал , но все пак добих обща представа
Работих с машината предимно на места където трудно работя с Експлорера , наситени със шлак , ръжда и множество дребни железни предмети
Настройките с които работих повечето време са , AUTOGEB включен , THRESHOLD на 4 , DISCR срещу O на FOIL
С тези настройки грунда е на автоматичен режим и потенциометъра GND BALANCE не работи , издава звук само на цветен сигнал според позицията на потенциометър DISCR
В замърсеното с битовизми места където пробвах машината тези настройки са по – подходящи.
Машината работи доста стабилно и със значително по – малко паразитни сигнали от Експлорера , като не пропуска цветните сигнали ,
Някои от цветните сигнали бяха предварително подхвърлени от мен на дълбочина не повече от 15см , все пак не познавам добре машината и целта ми беше не дълбочина а качествена дискриминация
Повечето от сигналите бяха засечени с изключение на 1-2 които загубих :)  , но за сметка на това бяха засечени и 10тина сигнала които вече са били там ;)
На орудено не успях да я пробвам , защото нямам на близо такъв терен , но я пробвах на едни камъни дето си ги събирам , щото Експлорера си ми ги свири цвят , та тия камъни NRG110 само ги пропуква
Заради липса на време и липса технически и физически възможности не успях да направя видео към тестовете , както и да направя дълбочинни тестове между ръчен и автоматичен режим , както и между НРГто и Експлорера
С 2ве думи апарата има добра дискриминация и сполучливо отхвърля станиола(ал.фолио) без да пропуска полезния цветен сигнал , ако ме разбирате какво искам да кажа ;)  ,чувствителен е към дребни сигнали , като заешки съчми и подобни , и то няма как да не е на тази честота на която работи.
Разбира се има и кусури , но тях няма да ги споменавам  :P ;D

Следващите които ще го пробват ще допълнят темата със техните впечатления
« Последна редакция: Август 24, 2011, 10:26:32 am от zempar »

Неактивен pavel_g

• Нов потребител
  • *
« Отговор #72 -: Август 25, 2011, 07:19:07 pm »

Колега и как ще се имитират различни терени и условия за работа ????
Това е повече от смешно.

Смешно е за новобранци , ела на събора и ще видиш как

Неактивен pavel_g

• Нов потребител
  • *
« Отговор #73 -: Август 25, 2011, 07:26:10 pm »
Цитат на: pavel_g
смисъла е да се тестват много металотърсачи от много хора на едно място и ако е възможно да се имитират различни терени и условия за работа. По вашия начин пътуващия металотърсач ще обиколи само хора които са познати или приятели на производителя а тяхното мнение за работата му не е много обективно в случая
Всъщност смисъла на "пътуващия металотърсач", както сте го нарекли, е не да  му се прави реклама или да се разпродадат някакви бройки в повече. Целта е въпросния модел да се тества в реални условия на реални терени от хора с дългогодишен опит с различни модели детектори, които да си кажат мнението относно добрите и лоши страни на апарата. Какви недостатъци са се проявили, например, за да може евентуално да се отстранят доколкото е възможно преди да се пусне серийно конкретния модел.
Аз си мислех че щом го има на сайта  https://mikronbg.com/NRG110.html с дата на добавяне 21.06.2011 освен това има и цена  https://mikronbg.com/price.html . Това ме наведе на мисълта че вече е пуснат серийно .
« Последна редакция: Август 25, 2011, 07:30:39 pm от pavel_g »

Неактивен pavel_g

• Нов потребител
  • *
« Отговор #74 -: Август 25, 2011, 07:41:43 pm »

Сайта не е търговец, изрично е написано. Пращаш запитване и си отива във фирма Микрон. Ние не сме търговци.
Не е ама друг път , като натисна банера отляво PI рамки за продаване не излиза никакъв Микрон , има цени и може да се поръча не е от сайта на Микрон а оттука . ЗАЩО се правиш на луд ?