Автор Тема: Направи си сам-Концентратор за злато  (Прочетена 15715 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Kiril62

• Старши потребител
  • Публикации: 282
Направи си сам-Концентратор за злато
« -: Ноември 03, 2012, 08:28:11 pm »
Това нещо колегата го е направил за два дни и днес го тествахме как работи.
Посредством завихрянето на водата леката фракция се отмива и на дъното остава тежката фракция,гранати и злато.Като предварително сме исушили концентрацията и с магнит сме обрали магнетита.Работи много добре и след няколко проведени тестове установихме че на дъното остава най тежкото,не изпуска нищо.Тъй като използваме чешмянаа вода и заради съдържанието на хлор в нея сложихме по няколко капки веро за да намалим повръхносното напрежение на по леките златинки.Използвахме помпа на 12 волта марка Цунами .
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=GIvDYsQWxHI
Прекарване на материал събран от улей.Предварително оставен да изсъхне,след което с магнита е обран магнетита, и останалата част пусната през концентратора.Виждате накрая крайния резултат на самото дъно на концентратора.
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0kZsU9AeILc

Активен danail

• Старши потребител
  • Публикации: 256
Re: Направи си сам-Концентратор за злато
« Отговор #1 -: Ноември 03, 2012, 08:44:24 pm »
  Кириле, не знам дали си гледал по дискавъри "Треска за злато Аляска" - там имаха проблема с отделянето на златото от магнетита. Та там имаха една интересна машинка за отделянето, не се ползва точно течаща вода, просто не мога да намеря сериите за да ти кажа точно коя е.

Неактивен Kiril62

• Старши потребител
« Отговор #2 -: Ноември 03, 2012, 09:13:34 pm »
  Кириле, не знам дали си гледал по дискавъри "Треска за злато Аляска" - там имаха проблема с отделянето на златото от магнетита. Та там имаха една интересна машинка за отделянето, не се ползва точно течаща вода, просто не мога да намеря сериите за да ти кажа точно коя е.

Втората част на филма гледали ,където обяснявам че след като изсъхне материала а и го показвам как с магнита се обира магнетита.След което другата работа както виждаш концентратора си го върши.А тия машинки си ги поръчай от Америка да видиш колко пари ще ти излезнат до тук.А и поразгледай да видиш колко пари са и тези концентратори ,затова темата е направи си сам,всичко на всичко този концентратор ти излиза към 10лв. и се прави за половин час.по натам ще направя едно филмче как се прави.Има едно така нареченото микронно невидимо злато което са обработва и се вади но с царска вода,но това е друга тема. :)

Активен danail

• Старши потребител
  • Публикации: 256
« Отговор #3 -: Ноември 03, 2012, 09:30:53 pm »
....А тия машинки си ги поръчай от Америка да видиш колко пари ще ти излезнат до тук.А и поразгледай да видиш колко пари са и тези концентратори ,затова темата е направи си сам,всичко на всичко този концентратор ти излиза към 10лв. и се прави за половин час.по натам ще направя едно филмче как се прави...

Човек, включвам се да дам идея а не да критикувам.

Въпросната машинка също е тип "направи си сам"  - в общи линии материала пада надолу, от 2-те страни има 2 ремъка които се движат и завихрят водата и микса в нея а постоянни магнити леко отклоняват падащия магнетит. Дъното е на секции - просто златото пада в средната а магнетита в страничните. По-добре от мен знаеш от къде да си намериш информация за машинарията и съответното филмче, ако имаш проблем със сметките се обади може да се поразровя малко и да помогна със информация за магнитните сепаратори. Просто не ти се налага да сушиш и т.н.  просто материала го пускаха директно от изпрания мъх.

Неактивен Kiril62

• Старши потребител
« Отговор #4 -: Ноември 03, 2012, 09:46:21 pm »
Човек, включвам се да дам идея а не да критикувам.

Въпросната машинка също е тип "направи си сам"  - в общи линии материала пада надолу, от 2-те страни има 2 ремъка които се движат и завихрят водата и микса в нея а постоянни магнити леко отклоняват падащия магнетит. Дъното е на секции - просто златото пада в средната а магнетита в страничните. По-добре от мен знаеш от къде да си намериш информация за машинарията и съответното филмче, ако имаш проблем със сметките се обади може да се поразровя малко и да помогна със информация за магнитните сепаратори. Просто не ти се налага да сушиш и т.н.  просто материала го пускаха директно от изпрания мъх.

И съм съгласен с теб и не съм съгласен.Имай предвид че когато е мокър магнетита с него заминават доста златинки през отвора на концентратора.Това показаха множеството тестове които проведохме,затова препоръчвам да се суши,но всеки както желае така да процедира.Ще ти бъда благодарен ако се поразровиш и намериш това нещо с магнитните сепаратори.А също и филмчето за което ми казваш.Поздрави и успех. :) ;)
« Последна редакция: Ноември 03, 2012, 10:03:32 pm от Kiril62 »

Неактивен Petronii

• Ветеран
  • Публикации: 740
« Отговор #5 -: Ноември 04, 2012, 12:25:53 am »
Това нещо е супер , много практично и ефикасно , направо е задължително да се направи от всеки .