Автор Тема: GARRETT GTI 2500  (Прочетена 178217 пъти)

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 1520
Re: GARRETT GTI 2500
« Отговор #30 -: Март 26, 2012, 01:54:01 pm »
Виж на това клипче ,дето си го качил по-горе по времето иди на 4:52 и там  май пича си грундира апарата. Не е снимано добре, но може и да ти помогне.

Неактивен trakieca

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 54
« Отговор #31 -: Март 26, 2012, 08:25:23 pm »
 да се включа и аз към колегата "karakoleto" аз също имам Гарет ГТИ 2500 преди да си грундирам апарата си настройвам дискриминацията като си избирам програмата със която ще използвам за търсене примерно Zero  след това  си настройвам  всички други допълнителни настройки като Audio Bi-level, Imaging и др. след което натискам бутона All Metal и със бутона Menu прелиствам до Auto track като си избирам Fast Auto track със бутона + и излизам със бутона Operate натискам отново  бутона Al Metal и го задържам  като започвам в същото време   да вдигам и свалям антената от земята в продължение около 10 секунди и вече апарата е  готов за търсене  ;)

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #32 -: Март 27, 2012, 08:22:41 am »
да се включа и аз към колегата "karakoleto" аз също имам Гарет ГТИ 2500 преди да си грундирам апарата си настройвам дискриминацията като си избирам програмата със която ще използвам за търсене примерно Zero  след това  си настройвам  всички други допълнителни настройки като Audio Bi-level, Imaging и др. след което натискам бутона All Metal и със бутона Menu прелиствам до Auto track като си избирам Fast Auto track със бутона + и излизам със бутона Operate натискам отново  бутона Al Metal и го задържам  като започвам в същото време   да вдигам и свалям антената от земята в продължение около 10 секунди и вече апарата е  готов за търсене  ;)
Trakieca, здравей , не можеш да си представиш ,колко се радвам   ;),че се появи тук и се включи в темата. Сега ще стане още по интересно. Поздрави.

Неактивен batvan

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 4
« Отговор #33 -: Март 27, 2012, 09:47:00 am »
Здравейте  :) от скоро ми попадна може би най оплювания гарет в България сменил няколко  собственици с еднакво мнение (тъпа машина говореща нещо на английски)   След като прегледах форума  десетки пъти и изгледах много клипчета  демонстрирах работа пред последния притежател ,който беше удивен–   яаа  гарета работи! благодаря за предоставената информация :) След включването на trakieca се убеждавам че трябва още много трябва да се чете и да  се работи.Въпросче–трябва ли да разбирам че след хронологията  от настройки описани от trakieca  апарата ще работи в режим дискриминация  с включен автоматичен грунд баланс  или пиша глупости  :-\

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #34 -: Март 27, 2012, 11:59:53 am »
Категорично в режим на дискриминация апаратът е по-плитък.
Но на определени замърсени места е по добре в режим на дискриминация с малката 9" сонда. Аз лично не го ползвам в такава ситуация, защото си имам и XP Goldmaxx.
Аз мисля ,че Тракиецът първо си настройва в менюто режима на дискр. с който ще работи и след това превключва на Алл метал и грундира апарата.
  Значи по-горе, аз описвам в частен случай само процедурата за настройка на грунд баланса на апарата в процеса на търсене .
  Ако трябва да започнем от самото начало при първоначално включване на апарата  при него автоматично се установява режим на дискриминация Coins, със заводските настройки(трешолд,чуствителност,звуков тон и др.).
Ако сте работили вече и изключите детектора и го включите той започва в работа в този режим, с който сте работили до момента, освен ако не сте задържали бутон "Power" повече от 5 секунди. Ако омажете нещо по настройките ,най добре натиснете "Power" повече от 5 секунди и ще възстановите всички заводски настройки на детектора(и започвате отноео с Coins).
С помощта на бутон "Menu " може да видите всички настройки на режима с който работите в момента и може да ги изменяте с бутони "+" и "-".

В 2-та режима - дискриминация и All metal чрез "Menu " ,"+" , "-" може да променяте и преглеждате следните функции :
 -BACKLIGHT
−SENSITIVITY (DEPTH)
−THRESOLD (AUDIO LEVEL)
−FREQUENCY
−VOLUME
−TONE
−SEARCH IMAGE
−TALK (VOICE) (първата ви работа е да изключите тази функция,защото   натоварва процесора на металдетектора)
−RECHARGEABLE (Battery)

Единствено в режим дискриминация са достъпни следните функции :
−5 програми: Coins, Jewelry, Relics, Zero, Custom
−Surface Elimination
−Salt Elimination
−Bell tone audio
−Bi-level audio

Единствено в режим All metal са достъпни следните функции :
−Manual Graund Balance
−Auto Track

В режим на дискриминация с бутон "Menu" и с  бутони "+" и "-" може да изберете  една от 5-те програми(Coins, Jewelry, Relics, Zero, Custom) , всяка  от които има определена конфигурация за дискриминация.
Когато името на избраната от вас  програма свети постоянно (останалите 4 мигат) натиснете бутон "OPERATE" за да започнете работа в този режим.

Аз специално работя винаги в Алл метал и при хубав сигнал превключвам на Zero или Custom. Както писах в една друга тема, ако работиш в режим на дискриминация в комфортна тишина в очакване на хубав цветен сигнал, резултатите няма да са добри.

Неактивен karakoleto

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 10
« Отговор #35 -: Март 27, 2012, 12:00:31 pm »
Значи пичове в четвъртък имам свободен ден мисля да излпза някъде с апарата да го тествам пак но този път ще направя и някой друго видео да го коментираме след това да видим кой какво мисли
 ;) ;)

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #36 -: Март 27, 2012, 12:02:03 pm »
Значи пичове в четвъртък имам свободен ден мисля да излпза някъде с апарата да го тествам пак но този път ще направя и някой друго видео да го коментираме след това да видим кой какво мисли
 ;) ;)

Супер. Благодаря предварително.

Неактивен trakieca

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #37 -: Март 27, 2012, 11:11:52 pm »
 Здравейте отново  , продължавам със инструкцията за работа със Гарета , освен избор на програма  в режим с дискриминация  се настроива и "дискриминацията"  като  става по следния начин:   със натискане на бутон "-" един път веднага   се появява курсора на дисплея на горната скала като   със тези два бутона "+"и "-" си местиш курсора и  си запълваш всички сегменти  без желязото като натискаш бутона Acept/Reject (приемаш или отказваш)  и след това  запаметяваш настроиките си  със бутона "Оperate" ,това е от мен другото е практика  ;) и поздрави Кодокан ;)

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #38 -: Март 28, 2012, 07:22:24 pm »
Поздрави и от мен Тракиецо  ;) , исках да обсъдим 10"х14" дд сондата за Гаррет, ама май е безмислено, май няма да я купувам за тестове и ревюта, от 220 лв. стана на 240 лв и ги бях приготвил тези пари да я вземам тези дни от WorldDetectors, сега гледам сондата станала 293 лв  :( .... :'(

Неактивен trakieca

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #39 -: Март 28, 2012, 09:45:12 pm »
 Здравей Kodokan, в worlddetectors.com не беше ли 8,5"x11"DD сонда, аз също бих си я купил но не знам защо се двигна цената от 240 на 293лв иначе е най-доброто за тежки почви и е лека антената мисля ,че си заслужава парите колкото до 10x14" DD сондата тежи доста виждал съм как работи също е доста резултатна въпрос на избор  ;)

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #40 -: Март 28, 2012, 10:32:13 pm »
Здравей Kodokan, в worlddetectors.com не беше ли 8,5"x11"DD сонда, аз също бих си я купил но не знам защо се двигна цената от 240 на 293лв иначе е най-доброто за тежки почви и е лека антената мисля ,че си заслужава парите колкото до 10x14" DD сондата тежи доста виждал съм как работи също е доста резултатна въпрос на избор  ;)

О ,грешката е моя, да тази в момента наистина е 8,5"x11"DD.
Ще се обадя да ги попитам, иначе са точни и разбрани от WorldDetectors от тях си купувах Гарретт Про пинпойнтер, изпратиха ми го за тяхна сметка.
Иначе аз имам един Екселератор ДД за Гарета и още не съм го пробвам, то огромно нещо не се побира в никаква раница. Ще се задоволим с него ,като ми остане повече свободно време.

Неактивен batvan

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 4
« Отговор #41 -: Март 29, 2012, 11:23:13 pm »
днес  пробвах апарата на плажа с 12" намотка   В режим дикриминация (zero  фабрична настройка ) с включена  елиминация на солите лови монета от 20ст  заливана от прибоя  от около 8–12 см При смяна на режима ( coins ) резултата падна 4–6см. В режим all metal  машината бучи постояно  все едно всичко е метално – спира само като вдигна сондата към небето.Така и не разбрах защо.Предполагам заради солта  или  черния пясък. На няколко пъти  в режим zero  получих звън като камбана /на скалата 12/  който продължава 5-6 секунди а след това тишина. Това също не го разбрах.Помогнете –благодаря предварително!

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 3194
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
« Отговор #42 -: Март 30, 2012, 01:14:03 am »
Ако е на плажа в Бургас пак добре хваща.
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #43 -: Март 30, 2012, 08:09:31 am »
Batvan, на такива терени с 12" сонда не става. И аз съм имал подобни проблеми с 12-ката на минерализирани грундове. Следващия път си вземи 9" сонда грундирай апарата и мисля, че няма да имаш проблеми.
Ако не си свикал с апарата най-добре работи с 9" сонда в началото.
А най добре е да си с ДД сондата дето я коментираме няколко поста по нагоре.
Виж тука също е писано по въпроса :
 https://metaldetecting.eu/index.php/topic,602.msg6997.html#msg6997
Поздрави.

Неактивен deultum

• Тестова група
  • Напреднал потребител
  • *
  • Публикации: 197
« Отговор #44 -: Март 30, 2012, 11:07:37 am »
пробвай я на плажа в Бургас към солниците на черния пясък ако хваща 10ст. на 10 см. значи е 6 точки .