Автор Тема: GARRETT GTI 2500  (Прочетена 178220 пъти)

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 1520
Re: GARRETT GTI 2500
« Отговор #15 -: Март 14, 2012, 10:31:32 am »
Автоматична настройка на грунд баланса - първо(не е задължително) отиваме на Treshold с помощта на бутона Menu -нивото на прага може да се види на скалата на дисплея и едновременно с това се индикира и със звуков сигнал. С помощта на бутони "-" и "+" може да се регулира нивото на звуковия фон. Мнократното им натискане води до увеличаване или намаляване на нивото на звуковия фон.Измененията са видни и на скалата на дисплея.Избираме го така,че леко да жужи и след това започваме да грундираме апаратът. Автоматичната настройка на грунд баланса се включва, когато натискаме и задържаме бутон ALL METAL/FAST TRACK .След това  'помпим' докато се грундира апаратът. Апаратът е грундиран и готов за работа. Когато бутон ALL METAL/FAST TRACK не е натиснат функцията AUTO TRACK продължава да прави всички настройки за правилната настройка на грунд баланса. От тук нататък тя непрекъснато ще следи и донастройва детектора към изменящите се условия на грунда. Скоростта на работа на AUTO TRACK може да се увеличава с бутон "+" или да се намалява с бутон "-" .

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #16 -: Март 14, 2012, 11:37:13 am »
Ръчна настройка на грунд баланса - ГТИ2500 има функция за автоматична настройка на грунд баланса , която комбинирана с подходяща сонда дава добри резултати даже и на минерализирани терени, но заедно с това апаратът позволява да се направи и по прецизна настройка на грунд баланса ръчно. Необходимостта от тази функция възниква рядко, тъй като ГТИ2500 осигурява автоматична настройка на грунд баланса, която в повечето случаи е напълно удовлетворителна. При необичайни условия примерно при силна минерализация може да се наложи по точна и прецизна настройка на грунд баланса. Тази функция може да се използва и за да се направи настройката от грунда да е леко положителна, което дава добри резултати при търсене на късчета самородно злато ,или обратно - леко отрицателна за да се намали влиянието на някои минерали с високо съдържание на желязо.
Настройката се извършва като чрез бутона MENU достигнем до MANUAL GROUND BAL. Започваме леко да 'помпим' като слушаме звуковия сигнал. Ако при доближаване на сондата към земята звукът се усилва натискаме бутон "-" няколко пъти. Отново помпим. Ако при това звукът намалява значи сме направили доста голяма отрицателна настройка. Натискаме бутон "+" един или два пъти.По този начин може да достигнем до много прецизна настройка на детектора, като нейното реализиране е възможно да е на 256 етапа визуализирани с курсори(квадратчета) на горната и долната скала на дисплея. За по значителна промяна по скалата вместо единично натискане просто натиснете и задръжте съответните бутони. Настройката се извършва до момента, когато постигнете еднакъв звуков сигнал при вдигната и спусната до земята сонда. Направената от вас настройка не се променя през цялото време, докато функция AUTO TRACK е изключена. При нейно включване настройките на грунд баланса започват да управляват от функцията AUTO TRACK.

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #17 -: Март 14, 2012, 01:37:40 pm »
Функция AUTO TRACK - тази спомагателна функция на ГТИ2500 осигурява автоматична настройка на грунд баланса даже и в  условия на минерализация или непрекъснато нейно изменение.
 Има три скорости: бавна, средна и бърза. Бавната скорост се използва при работа на нормален грунд,където няма резки изменения на състава на почвата. Ако има минерализация и е непостоянна и се сменя в хода на търсенето - изпозвайте средната скорост. Бързата  скорост позволява да се работи при неблагоприятни условия на грунда- например при силна минерализация. За активирането на тази функция в режим ALL METAL с помощта на бутон MENU достигнете до надписа AUTO TRACK. С бутон "+" може да увеличавате скоростта ,която е визуализирана на горната скала на дисплея. В случая когато всички сегменти на тази скала са включени, апаратът работи с максимална скорост за следене и автоматична настройка на грунда. Когато нито един от сегментите не е влючен, а само надписът AUTO TRACK мига, това значи  ,че функцията не работи в този момент.Бутон "-" намалява скоростта или изключва AUTO TRACK.

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #18 -: Март 14, 2012, 07:37:45 pm »
За допълнителна яснота ще обобщя функциите на ГТИ2500 за грунд баланса :
  - FAST TRACK - с тази функция чрез повдигане и смъкване на сондата към земята се осъществява автоматична настройка на грунд баланса;
  - AUTO TRACK - тази функция  непрекъснато донастройва металдетектора към променящите се условия на грунда;
  - MANUAL GROUND BAL - с тази функция чрез повдигане и смъкване на сондата към земята чрез бутоните "-" и "+" търсачът(операторът)  осъществява ръчно прецизна настройка на грунд баланса;

Неактивен kraskothgr

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 4
« Отговор #19 -: Март 15, 2012, 11:37:17 pm »
Здрасти Кодокан!Всичко което си написал е супер.Много благодаря за тази тема тъй като скоро си купих тази машина и ми е супер интересно .Отдавна чаках и най-накрая ,вече е при мен ,сега остава да й свикна.Имам и въпросче за дълбочинната приставка Eagle eye,работил ли си с нея,и ако си ,ако може да споделиш мнение?Благодаря предварително.

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #20 -: Март 16, 2012, 09:42:00 am »
Здрасти Кодокан!Всичко което си написал е супер.Много благодаря за тази тема тъй като скоро си купих тази машина и ми е супер интересно .Отдавна чаках и най-накрая ,вече е при мен ,сега остава да й свикна.Имам и въпросче за дълбочинната приставка Eagle eye,работил ли си с нея,и ако си ,ако може да споделиш мнение?Благодаря предварително.

Благодаря, колега поздравления за придобивката.
От години по българските форуми Гаррет ГТИ е много спорен металдетектор. Според мен е много важно да го опознаеш и да го разбереш, тогава всичко ще е по-лесно. Каквото неясно има питай и ще се постарая да ти помогна.
Смятам да продължавам да пълня темата.
Относно дълбочинната приставка - нямам я в момента и не я използвам, защото имам White's TM808. Не мога да кажа със сигурност ,че е по добър от ГТИ2500, защото не съм имал възможност за паралелни тестове, но със сигурност е по компактен и ергономичен от ГТИ2500 с Eagle eye.
Ако изпадне от някой изгодно дълбочинна приставка за ГТИ2500 ще я взема за нуждите на форума. С дълбочинната приставка се работи само в режим All Metal.
Всички възможности за търсене в режим All Metal на ГТИ2500 се запазват. Локализацията на обект с дълбочинната приставка обаче е различна.Максималната височина на звука съответства на положението на задната рамка на приставката над средата на обекта.При последващо движение напред звукът рязко спада.
Ако имаш от скоро металдетектора свикни първо да работиш със Imaging сондите. Поздрави

Неактивен karakoleto

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 10
« Отговор #21 -: Март 16, 2012, 09:32:56 pm »
браво кодокан супер си мале с грунд настройките направо ме разби тъкмо си купих апарата с една 45 санта дд сонда та пробвах го преди да качиш това за настройките и бях много разочарован викам си ебати сондата толкоз пара за нищо ха ха та като прочетох това за настройките и си поиграх малко направо тая пита ми събра очите на all metal капаче от малка тенджерка на 1.30м.см.заровена след това на дискриминация в режим zero 1 .10 да верно на дискриминация става по слаб апарата ама и това е доста добре та сега се кефя яко на апарата благодаря ти пак

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #22 -: Март 19, 2012, 08:41:13 am »
браво кодокан супер си мале с грунд настройките направо ме разби тъкмо си купих апарата с една 45 санта дд сонда та пробвах го преди да качиш това за настройките и бях много разочарован викам си ебати сондата толкоз пара за нищо ха ха та като прочетох това за настройките и си поиграх малко направо тая пита ми събра очите на all metal капаче от малка тенджерка на 1.30м.см.заровена след това на дискриминация в режим zero 1 .10 да верно на дискриминация става по слаб апарата ама и това е доста добре та сега се кефя яко на апарата благодаря ти пак

Е-е супер  :D, много се радвам, че си се оправил. На ГТИ2500 е най-важно грунд баланса да му направиш и апаратът е убиец на All Metal. И като си с 45 см. сонда, апаратът ти става релик машина и дълбочинната приставка е напълно излишна според мен. Поздрави.

Неактивен karakoleto

• Нов потребител
  • *
« Отговор #23 -: Март 20, 2012, 07:56:40 pm »
https://www.youtube.com/watch?v=EnRP7gd140U&feature=related тука намерих едно видео как се работи с рамката

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #24 -: Март 20, 2012, 08:15:25 pm »
https://www.youtube.com/watch?v=EnRP7gd140U&feature=related тука намерих едно видео как се работи с рамката

Много благодаря, колега за клипчето и се радвам като се включвате в темата Клипът ми хареса най вече, че се вижда ,че с голямата сонда на алл метал ГТИ2500 дублира сигнала на дълбочинната приставка, на 1м. мисля ,че беше. Карайте си с голямата 12" Imaging сонда, хем и по-малък сигнал може да закачиш, хем и голям като кутията на клипа...
 Обаче пича на клипа направо ме разби, размаза ме - какви папуци беше нахлузил на тестовете ... не ти е работа  ;D

Неактивен asd

• Напреднал потребител
  • Публикации: 151
« Отговор #25 -: Март 20, 2012, 09:28:16 pm »
Много благодаря, колега за клипчето и се радвам като се включвате в темата Клипът ми хареса най вече, че се вижда ,че с голямата сонда на алл метал ГТИ2500 дублира сигнала на дълбочинната приставка, на 1м. мисля ,че беше. Карайте си с голямата 12" Imaging сонда, хем и по-малък сигнал може да закачиш, хем и голям като кутията на клипа...
 Обаче пича на клипа направо ме разби, размаза ме - какви папуци беше нахлузил на тестовете ... не ти е работа  ;D

Хахах клипа е хубав ,но галошките къртят мивки хахахаха  :P :) :) :)

Неактивен karakoleto

• Нов потребител
  • *
« Отговор #26 -: Март 26, 2012, 01:03:06 pm »
kodokan имам въпросче относно автоматичния грунд баланс колко пъти трябва да помпя апарата към земята и ауто трака трябва ли да ми е включен през това време или го включвам след това

Неактивен karakoleto

• Нов потребител
  • *
« Отговор #27 -: Март 26, 2012, 01:09:36 pm »
зачи търсих из нета видеа за автоматичен грунд баланс на гарет ама никаде няма айде ако има някой такъв апарат и е напред с материала да качи някой друго видео да видим и ние начинаещите как става незнам защо тоя апарат е така оплюван в бг и няма кажи речи никво видео за него благодаря предварително на колегите които ще се включат.

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #28 -: Март 26, 2012, 01:20:26 pm »
kodokan имам въпросче относно автоматичния грунд баланс колко пъти трябва да помпя апарата към земята и ауто трака трябва ли да ми е включен през това време или го включвам след това

Извинявай колега, ако съм го написал сложно.Грундирането става по следния начин:
1. Превключваш в режим All metal. Апаратът трябвало леко да жужи, това ти е трешолда(ако не е ясно ще напиша и за трешолда).
2. Натискаш buton (Аll Metal/Fast Track) и задържаш, т.е. с натиснат бутон(Fast Track) вдигаш сондата отвесно от земята(помпиш) от няколко см. до 15-20. Звукът ,който ще издава детектора при спусната и вдигната сонда може и да е различен. Помпиш докато горе долу се изравни звукът, което значи ,че апаратът ти е грундиран. Отпускаш бутона и в този момент се задейства AUTOTRACK-a.
За активиране или проверка  на AUTOTRACK-a -  в режим ALL METAL с помощта на бутон MENU достигаш до надписа AUTO TRACK. С бутон "+" може да увеличаваш скоростта ,която е визуализирана на горната скала на дисплея. Когато нито един от сегментите не е влючен, а само надписът AUTO TRACK мига, това значи  ,че функцията не работи в този момент, с бутон "+" увеличаваш и тя се включва.
Бутон "-" намалява скоростта или изключва AUTO TRACK.
Ако нещо неясно питай смело, важно е да разбереш  как става за да не си губиш време и нерви като излезеш с апарата. Успех  ;).

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #29 -: Март 26, 2012, 01:46:10 pm »
зачи търсих из нета видеа за автоматичен грунд баланс на гарет ама никаде няма айде ако има някой такъв апарат и е напред с материала да качи някой друго видео да видим и ние начинаещите как става незнам защо тоя апарат е така оплюван в бг и няма кажи речи никво видео за него благодаря предварително на колегите които ще се включат.
Гарета е в двете крайности или е оплюван или за някои колеги е супер апарат.
Иска се време да опознаеш и свикнеш с апарата.
В режим на дискриминация е доста плитък и може и да пропуска сигнали, ако е отрязан в скалата за дискриминация. Там работи с автоматичен грунд баланс.
Силата му е в режим Алл метал на по чисти терени и с голямата 12" имеджинг сонда, но там задължително трябва да грундираш апарата за да му изстискаш възможностите .
Като не е грундиран добре в Алл метал все едно ,че нищо не правиш.
На минерализиран терен със стандартните сонди не работи добре.
Трябва ДД сонда.