Автор Тема: GARRETT GTI 2500  (Прочетена 178218 пъти)

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 1520
GARRETT GTI 2500
« -: Май 14, 2011, 05:36:34 pm »
Металдетекторът е подходящ с включените в пакета сонди за по леки терени, когато операторът се научи да работи правилно с него.

Има 5 програми на ДИСКРИМИНАЦИЯ :
COINS - Монети
JEWELRY - БИЖУТА
RELIICS - реликви
ZERO - Нулев
CUSTOM - лични настройки, индивидуална настройка

Има една купчина неща в менюто, които за начинаещия не трябват , например:
 - Surface Elimination - изключва горните 10 см от търсенето(всеки който е имал апаратът ще ме разбере и  е имал ядове с тази настройка в началото).
- Bell tone audio - алуминиевите капачки ги дава като камбанка
- Bi-level audio - цветно-черно се усеща по звук, без да се гледа в дисплея и т.н.

Според мен още от самото начало е най-добре да се свикне в режим на дискриминация  да се работи на режим zero с помощен режим custom и да се  забравят  всички останали екстри и опции, които предлага машината. Имам предвид : дълбочина и големина на предмета , определяне по звук, определяне по скала , гласово оповестяване и т.н.
След време,когато свикнете с детекторa според мен е най-добре да работите в режим all metal с помощен режим custom.

Включване на машината :
Натискате бутон POWER , чува се 2 пъти биби- биб ,
ако машината е 2 употреба и има предишни настройки , задължително се задържа  бутона POWER за 5 сек. и се връщат всички фабрични настройки. Това се прави задържително при включена пита и при чисто от метали място. На екрана  излизат всички фабрични настройки ( ако машината не е повредена от предишният ползвател) , в режим COINS с квадратчета 3,5 - 4 , 6-12 (тези квадратчета на този ред от 0,5 до 12  показват цвета на метала , който е в земята) . При намиране на нещо в земята над този ред цифри и квадратчета се появява друго квадратче(маркер) , което според цифрата над която е  определя цвета на метала(от 0,5 до 3 и от 10,5 до 12 в България е боклук). Следователно в режим CUSTOM ,т. е. личен , се отрязва боклука и се търси само цвят.
След като сте включили машината и не ви харесва режим COINS , натискате бутон MENU \SCROLL - моментално от ляво на дисплея почват да мигат всички възможни режими в режим на дискриминация, с натискане на + или - се избира на кой режим да работите, всички тези режими са фабрични ,  може да ги коригирате . При изключване на машината направените корекции изчезват , паметта не ги помни, с изключение на Режим CUSTOM .

Когато работите на по тежки терени - задължително с DD сонда.
« Последна редакция: Май 14, 2011, 05:40:28 pm от kodokan »

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
Re: GARRETT GTI 2500
« Отговор #1 -: Май 16, 2011, 03:32:04 pm »
Няма нищо сложно в работата и настройките по менюто, сами ще се убедите като се позанимаете с него.
Говора не е желателно да се ползва. Спира се като натиска "MENU" докато стигнете "Talk" мисля, че беше (апаратът го  продадох миналата година и пиша малко наизуст) и със стрелките си избирате дали да го има или не(когато свети постоянно надписа в менюто, значи опцията е включена, като мига е изключена). Натискате "Operate" и излизате от менюто.
По принцип така е с всяка настройка - стига се до нея и със стрелките се намалява и увеличава или включва и изключва.

« Последна редакция: Май 16, 2011, 03:41:39 pm от kodokan »

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #2 -: Май 16, 2011, 03:39:13 pm »

Ето и малко превод на български на менюто и бутоните :

1. Избор на програма:
- Coin (само за монети)
- Jewelry (украшения)
- Relic (реликви)
- Zero (всички метали)
- Custom (потребителска)
2. Sensitivity – чувствителност на уреда
3. Threshold – праг на звука
4. Frecuency – честота на излъчвания сигнал
5. Volume – сила на звуковия сигнал
6. Tone – честота на звуковия сигнал
7. Search Image – включва и изключва изображенията за дълбочината и големината на метала
8. Surface Elimination – елиминиране на повърхностния слой на почвата. Има 4 степени: 1 – до 2,5см / 2 – до 5см. / 3 – до 7,5см / 4 – до 10см. При включване на тази функция уреда не реагира на дребни предмети намиращи се в повърхностния слой на почвата на дълбочина според избраната стойност.
9. Salt Elimination – Включва се ако се работи на мокър пясък или почви с по – високо съдържание на влага и сол.
10. Backligth – включва и изключва осветлението на дисплея.
11. Belltone – вкл. и изключва характерен звънтящ тон за метални предмети намиращи се в най дясната част по скалата за вида на метала.
12. Bi-level – вкл. и изкл. режим на двутонално рзаличаване между магнитни и немагнитни метали.
13. Talk – вкл. и изкл. на говор.
14. Battery Gaude – избор на стандартни или презареждащи се акумулаторни батерии.

All Metals Mode – режим всички метали за постигане на максимална дълбочина.

Last mode – бутон за бързо връщане към последната избрана настройка.

Treasure imaging (Pin Point) – бутон за точно локализиране на засечения вече метален обект. При натискането му се включва функцията Search Image и може да се следи за големината и дълбочината на предмета.

Treasure Talk – бутон за бързо вкл. или изкл. на говора и едновременно центриране на обекта.

При натискане и задържане на бутон POWER за повече от 5 сек. когато уреда е включен, (независимо в какъв режим) се възстановяват заводските настройки.   

Неактивен naskobelchev

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 1
« Отговор #3 -: Октомври 08, 2011, 10:18:20 pm »
Здравейте.
моля предварително за извинение за елементарните въпроси, но едва прохождам с машинката. Та проблемът е следния: Когато е включена голямата пита - няма възможност за режим Search image. Това нормално ли е или просто има някаква настройка, която не мога да направя. С малкато всичко си е ОК

Неактивен pitbul

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 109
« Отговор #4 -: Октомври 10, 2011, 06:44:33 pm »
Search Image – включва и изключва изображенията за дълбочината и големината на метала -това е при двете стандартни сонди.
с акселератора функцията не работи, и с някои други също.

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #5 -: Март 07, 2012, 03:52:40 pm »
Преди доста време започнах тази тема (и Garett-a го бях продал и пишех малко по памет). Купувах и пробвах други детектори,някои ми допаднаха ,други не съвсем. Garrett GTI2500 e един от детекторите, за който си спомнях с носталгия и наскоро ми изпадна възможност отново да имам споменатия апарат. Не е съвършен, има недостатъци, но има и много предимства пред доста други детектори при определени условия на търсене. Ergo - постепенно с течение на времето смятам да започна да пълня темата.
Ще се постарая да пиша обективно и ще обхвана както предимствата, така и недостатъците на детектора.
Ако има и други колеги с GTI2500 ще се радвам да се включат в темата.

Неактивен георги_ат

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 44
« Отговор #6 -: Март 08, 2012, 10:17:36 am »
преди време ми се отдаде случай да поработя на плажа с 2500 и стандартната антена.да ви кажа апарата доста добре лови монети ,на мокрия пясък включвах вункцията за елиминиране на солта и мокрия пясък но така и нищо не разбрах.В мокрия пясък нещо не работеше.

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #7 -: Март 08, 2012, 09:25:32 pm »
преди време ми се отдаде случай да поработя на плажа с 2500 и стандартната антена.да ви кажа апарата доста добре лови монети ,на мокрия пясък включвах вункцията за елиминиране на солта и мокрия пясък но така и нищо не разбрах.В мокрия пясък нещо не работеше.

Salt Elimination според създателите на детектора е функция на ГТИ2500 с която намаляваш фалшовете на апарата, работи  в режим дискриминация.  Лично аз не я ползвам, защото работя предимно  в режим All metal ,там му е силата на апарата. Направило ми е впечатление ,че при включването на тази функция просто се отсичат определени сегменти на дисплея .т.е.  работиш в някакъв режим на дискриминация.
Тъй като слабото място на ГТИ2500 е търсене на минерализирани терени, според мен вместо тази функция решението е допълнителна сонда 10х14” POWER DD - според Garrett удвоява дълбочината на търсене при  всички минерализирани терени. При работа в нормални условия малко остъпва на дълбочина от 12,5 инчовата Imaging сонда, но я превъзхожда с площта на търсене. Сондата е най-добър избор за търсене на влажни терени и за плажа. Не поддържа режим «Imaging» (размер и дълбочина). Има я(сондата) вече на достъпна цена на пазара(240лв.) и смятам на следващата заплата да си я купя и да направя тестове и ще опиша всичко подробно  тук.

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #8 -: Март 09, 2012, 10:59:42 am »
Динамичен и статичен режим при ГТИ2500 :

С динамичния режим всичко е ясно – повечето монетари работят именно в този режим,
-     Плюсове – възможност да се работи с дискриминация, възможност за автоматичен грунд баланс, възможност за различни компенсации – компенсация Salt Elimination за мокър пясък или почви с по високо съдържание на влага и сол, Surface Elimination – за игнориране на дребни обекти в повърхностния слой на почвата и т.н. Обобщено ,който търси малки предмети работи в динамичен режим.
-   Минуси – доста по малка дълбочина от статичния режим ,неудобство от търсенето на ограничено пространство(трябва винаги да се правят махове на сондата, иначе детекторът нищо няма да отчете).
Статичен режим – използва се за търсене на дълбоки сигнали без разделяне на сигналите на черни и цветни. В този режим има голямо влияние от минерализацията на грунда и необходимо често да се правят корекции и проверка на грунд баланса.
Статиката може да се раздели на ‘псевдостатика’  - това е  класическия режим ‘пинпойнт’ и “истински статичен режим” – това си е класическия all metal.
Garret GTI2500 е от малкото металдетектори, които работят и в динамичен режим с отлична дискриминация , и в “истински статичен режим”.
За тези ,които търсят не само малки цветни сигнали, а и по големи по големи предмети (примерно ‘война’) това е един от най-подходящите детектори. Дълбочинната приставка превръща апаратът в кантар, а с 12,5” Imaging сонда в All metal на незамърсени терени апаратът е един от най-дълбоките.

Неактивен георги_ат

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 44
« Отговор #9 -: Март 10, 2012, 08:20:17 am »
Независимо че GTI има малко информация за цвета на метала дисплея или по точно парче от алуминиева капачка и монета ги дава на едно и също деление уреда много помага при търсенето в замърсен участък.Преди работих с бг. апарати без екран и като си спомня колко хлам съм извадил от земята ???

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #10 -: Март 12, 2012, 05:01:34 pm »
Независимо че GTI има малко информация за цвета на метала дисплея или по точно парче от алуминиева капачка и монета ги дава на едно и също деление уреда много помага при търсенето в замърсен участък.Преди работих с бг. апарати без екран и като си спомня колко хлам съм извадил от земята ???

Да с малката 9" сонда апаратът става за замърсено.
Предимството на тази сонда е ,че апаратът е много по добре балансиран и не отмалява ръката като с 12.5" сонда. Пинпойнта също е на висота, апаратът лесно се грундира и няма фалшове,за разлика  от 12.5".
Неприятното е  ,че  в режим на дискриминация и с по-малката сонда апаратът  става доста по-плитък.

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #11 -: Март 13, 2012, 02:54:23 pm »
GTI2500 е много добър апарат в режим All Metal, а в режим на дискриминация дълбочината осезаемо спада.Най често използваните заводски програми при дискриминация са Coin и Relic. С тези програми само се отсичат определени сегменти от VDI, а ограничения за размера и дълбочината на целта няма.
За това при включена функция Search Imaging(в реален режим ГТИ2500 показва дълбочината и размера на обекта) може да се види размера и дълбочината на обекта. При работа с тази функция се натоварва процесорът и апаратът се затормозява. За да се компенсира това е необходимо Auto Track да се постави на максимум.

Неактивен deso

• Тестова група
  • Ветеран
  • *
  • Публикации: 543
« Отговор #12 -: Март 13, 2012, 08:03:43 pm »
Чета темата и си викам,така как е тръгнал ...Кога ли ще стигне до земния баланс ?;D 
Дай да чуем за него .
поздарви

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #13 -: Март 13, 2012, 08:47:39 pm »
Чета темата и си викам,така как е тръгнал ...Кога ли ще стигне до земния баланс ?;D 
Дай да чуем за него .
поздарви

Непременно ще го засегна, то за земния баланс на ГТИ2500 е много малко писано и аз си го пазех  него като 'черешката на тортата' . За него(земния баланс) ще изпиша минимум една страница постове, малко съм зает в момента(въздишам и пиша едни тъпи доклади и чат пат хвърлям по едно око на форума за настроение) ,но обещавам тази вечер  или най-късно утре малко по малко да започна земния баланс.Поздрави.

Неактивен kodokan

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #14 -: Март 14, 2012, 09:55:48 am »
Дай да чуем за него .
поздарви

Започвам за земния баланс при Гаррет ГТИ2500. Според мен точно  правилната  настройка на грунд баланса в режим All Metal прави Гаррета един от най-дълбоките апарати в този режим и се добива максимална дълбочина на сканиране. И обратното с неправилно настроен грунд баланс апаратът се държи много зле,особено на минерализирани терени.
И така грундирането на детектора се прави в режим All Metal - с функцията FAST TRACK  автоматично се осигурява моментална и точна настройка на грунд баланса. Пиша автоматично, защото има възможност и за ръчна настройка на грунд баланса Manual Ground Bal.