Автор Тема: Fisher F75  (Прочетена 222335 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

traper2504

• Гост
Re: Fisher F75
« Отговор #300 -: Март 31, 2020, 01:18:25 pm »
На всяка почва , чието число е под 40 , може да се грундира единствено ръчно (не със спусъка ).
Числото на грунда при фабричната сонда почти винаги се различава , като е възможно например дс грундиране с фабричната на 55 , а с нел ,сеф или улитимейт то да е под 40 ,и да трябва да се грундира ръчно с потенциометъра .
Че трябва ръчно при Фишер под 40 грунд , ако все още не е ясно на някой не знам , но ела с тази антена на мокрия солен пясък или в морската вода да грундираш естественно ръчно и да успокоиш апарата. :D

Неактивен Scarface83

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 76
« Отговор #301 -: Март 31, 2020, 08:22:59 pm »
Там не съм пробвал .

Неактивен Equinox 600

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 64
« Отговор #302 -: Март 31, 2020, 08:55:10 pm »
Чел съм, че трябва ръчен грунд в такива случай, но досега не ми се е случвало да го правя ръчно. Почвите на които съм ползвал моя Фишър са много над 40  :D Даже на тежка почва предпочитам да работя с Фишъра отколкото с моя Екоинокс. Фишъра е един от най-добрите апарати за мен, прост и работи там където другите апарати не работят, но веднъж ми се случи ме предаде на един терен грам го нямаше побъркваше се от паразитни сигнали и никаква дълбочина нямаше за разлика от Екоинокса ми той се представи там много добре направо не очаквах и се изненадах, тогава имах Екоинокс 600 още си не бях купил 800.

Неактивен Hitman

• Нов потребител
  • *
  • Публикации: 3
« Отговор #303 -: Май 12, 2023, 07:19:42 pm »
Здравейте колеги от няколко дни имам фишър ф75+ още се запознавам със уреда но ми прави впечатление че на режима алметал издава постоянно звуци и като чели не работи спокойно така ли трябва да е попринцип ф75+ "слухарски"апарат ли е в режим алметал или трябва да работи тихо и само на метална цел да се обажда за сега го ползвам със оригиналната си му антена "джапанката" ще се радвам запознатите колеги със уреда да ми дадат съвет за настройка и общо взето за всичко, Благодаря.

Неактивен Medievil

• Редовен потребител
  • **
  • Публикации: 133
« Отговор #304 -: Май 13, 2023, 05:19:06 pm »
Здравей.
Аз лично ползвах програмата JE. Доста добра за дребни неща и изобщо. Стандартната сонда не е хубава. Доста е плитка. Вземи си НЕЛ Торнадо 13"

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
  • Публикации: 3194
    • Форум на Империо за металдетектинг и металотърсачи
« Отговор #305 -: Май 13, 2023, 06:28:16 pm »
F75 доста се шашка от ел. смущения. Свали му малко чувствителността и ако се укроти значи е от това. Но ако продължава да непрекъснато да обажда в режим ал метал значи мястото е много замърсено.
Форумът е създаден с цел взаимопомощ, а не с цел взаимно плюене.
Mikron металдетектори

Неактивен Hitman

• Нов потребител
  • *
« Отговор #306 -: Август 28, 2023, 10:29:00 pm »
Колеги Фишер ф75+ имали възможност за регулиране на светлината на дисплея усилване и намаляване

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #307 -: Август 28, 2023, 10:44:23 pm »
Не. Нито Фишер, нито Технетикс.
Mikron металдетектори

Неактивен Hitman

• Нов потребител
  • *
« Отговор #308 -: Август 28, 2023, 11:13:23 pm »
Благодаря за бързия отговор колега

Неактивен Medievil

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #309 -: Август 29, 2023, 08:02:58 am »
И мене това ме е дразнило на Фишър Ф75+ , че не мога да регулирам светлината и вечер направо ти изважда очите дисплея.
И за това одрязах една кафява бирена бутилка и я сложих на дисплея под протектора и всичко заспа :)

Неактивен pechkata

• Ветеран
  • Публикации: 515
« Отговор #310 -: Август 30, 2023, 10:41:51 am »
И мене това ме е дразнило на Фишър Ф75+ , че не мога да регулирам светлината и вечер направо ти изважда очите дисплея.
И за това одрязах една кафява бирена бутилка и я сложих на дисплея под протектора и всичко заспа :)
Със втори протектор боядисан с байц още повече спи... ;)

Неактивен Medievil

• Редовен потребител
  • **
« Отговор #311 -: Август 31, 2023, 09:21:37 am »
Е това не бях се сетил да пробвам. По добре е, че пластмасата често се разместваше.

Неактивен imperio

• Администратори
  • Ветеран
« Отговор #312 -: Август 31, 2023, 11:54:49 am »
Като цяло осветлението на дисплея е нож с две остриета. Според мен върши работа, но само на свечеряване, на сумрак. Нощно време дори и най слабата светлина след минута-две почва да ти бърка в очите. За последно ходих на нощно търсене преди 3-4 години, и имам спомен че дисплея на сорекса го бях покрил с непрозрачна лепенка изцяло и карах само на слушане. Така обаче отпада ходографа който така или иначе си остава много полезна джаджа.
Mikron металдетектори

Неактивен zAt

• Старши потребител
  • Публикации: 298
« Отговор #313 -: Септември 01, 2023, 08:45:56 am »
Като цяло осветлението на дисплея е нож с две остриета. Според мен върши работа, но само на свечеряване, на сумрак. Нощно време дори и най слабата светлина след минута-две почва да ти бърка в очите. За последно ходих на нощно търсене преди 3-4 години, и имам спомен че дисплея на сорекса го бях покрил с непрозрачна лепенка изцяло и карах само на слушане. Така обаче отпада ходографа който така или иначе си остава много полезна джаджа.
защо не пробаш с фолио от бахтисан лаптоп или монитор ? разглабаш дисплея -там има прозрачни гъвкави фолия. това са поляризатори -има ги и в LCD телевизорите .слагаш фолиото на сорекса и при завъртане под определен ъгъл на фолиото картината може даже да изчезне. на тази далавера ме открехна един циганин на пункт за вторични суровини , с научна титла професор по скраб -доктор на боклукчийските науки    -академик -член кореспондент на БАН